В Ужгороді через рейдерське захоплення мовної школи ЛІК та бездіяльність поліції відкрите кримінальне провадження (ФОТО)

Відома на Закарпатті мовна школа ЛІК в Ужгороді вже декілька років страждає від рейдерських атак та самоправних будівельних робіт. Складна ситуація стала можливою завдяки потуранню та бездіяльності правоохоронних органів.

В Ужгороді через рейдерське захоплення мовної школи ЛІК та бездіяльність поліції відкрите кримінальне провадження (ФОТО)

Так, 6 грудня 2019 року стався новий конфлікт в історичній частині обласного центру Закарпаття. Фактично відбулося продовження чергового етапу самоправних дій - були пошкоджені вхідні двері, зламані замки, пошкоджена сигналізація з метою облаштування додаткового самовільного входу в несучій стіні двохповерхової будівлі навчального центру на вул. Лучкая, 16. Роботи проводились без жодного дозвільного документу, що стало підставою для виклику ужгородської поліції, повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Однак поліція, окрім огляду місця події, не вжила жодних інших належних заходів реагування, в зв'язку з чим була подана скарга на "гарячу лінію" Ужгородської місцевої прокуратури, яка в подальшому була перенаправлена керівництву міської поліції.

Ця бездіяльність правоохоронців призвела в подальшому, 12 грудня, до продовження цих самовільних робіт. Група осіб у супроводі приватної охорони та за вказівками співучасника рейдерської оборудки Романа Гнатика, без жодних документів та дозволів, проломила додатковий вхід в несучій стінці першого поверху мовної школи та пошкодив сигналізацію державної "поліцейської" охорони (УДСО).

За даним фактом Ужгородський відділ поліції 13 грудня відкрив кримінальне провадження за ознаками ст. 356 Кримінального кодексу "Самоправство" і розпочав досудове розслідування.

Окрім того, директор мовної школи ЛІК Олена Шенцева подала заяву про порушення містобудівного законодавства до міського відділу Державного архбудконтролю, який має вирішити питання щодо притягнення до відповідальності винних осіб та видати припис щодо усунення порушень законності.

Як повідомлялось Закарпаття онлайн, 5 вересня 2016 року викладачі мовної школи ЛІК уперше зіткнулися із очевидно нахабними  та незаконними діями співучасника  рейдерської оборудки Р.Гнатика, який разом із кремезними чоловіками, зламавши замки й пошкодивши сигналізацію, увірвалися з погрозами в навчальний центр, викинули офісні меблі, навчальні матеріали, книги, документацію тощо. Окрім того були пред'явлені ряд дозвільних документів на реконструцію "привласнених" приміщень другого поверху, частина з яких вже скасовані, а інша оскаржується в судовому порядку.

В подальшому патрульні поліцейські з чеськими колегами на прикладі цієї ситуації з ЛІКом пропрацьовували правовий вихід з неправової ситуації. Однак, як бачимо, по сьогоднішній день свавілля триває і жодна винна особа досі не понесла покарання.

Нагадуємо, мовна школа ЛІК (заснована в 1992 р.) – авторитетний в місті приватний навчальний заклад з вивчення іноземних мов, активна громадська організація з місцевого розвитку в сфері культури та освіти.

19 грудня 2019р.

Теги: школа, рейдери, ЛІК

Коментарі

Василь Т. 2019-12-21 / 21:10:54
Я щось не розумію - якщо курси проводяться на Фединця, то що діти роблять в цьому будинку? Чи це просто постановочний кадр для більш драматичної картинки? Тоді браво! Молодці! Професійно.

Вихованець школи 2019-12-20 / 18:13:26
Так ЛІК і орендує інші приміщення через неможливість користуватися своїми. А " борець за справедливість " по ходу і є Гнатик.

Сергій Т. 2019-12-20 / 17:32:27
Тобто мовна школа, диретором якої є Шенцева О.В., знімала в аренду приміщення в будинку власником якої є Шенцева О.В. ? Цікава схема )))

Борец за справедливость 2019-12-20 / 17:23:18


Плодіть ваші фантазії й теорії змов деінде. Коментар видалено. Адмін


ДАБК 2019-12-19 / 23:39:11
Варто би згадати і бездіяльність органів ДАБК та міської ради, яким пох, що відбувається в місті, бо в цьому хаосі свої оборудки легше приховати. На всіх же Грегорів не стане

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-19 / 21:51:00
Мда... Ну закарпатская влада ж і розвела криминал в області. Чи не на першому місці вже будете по злочинах в Україні? Просіть у кримінальнго елемента міністра МВС Авакова нагородну зброю і відстрелюйте себе до бісової матері...
СЛАВА ОЧИЩЕНІЙ ВІД КРИМІНАЛУ УКРАЇНІ!

Звернення до СБУ та поліції 2019-12-19 / 19:13:21
Прошу затримати Організоване злочинне угрупування "Каменцові", а саме: Каменца Іван, Мастяк Іван , Пеняк Богдан , Симочко Василь, Поправка Валерій , Шелемон Вадим, Майдич Руслан , Грідін Денис , Рогач Іван ,Гайданка Тарас , Риган Василь, які займаються незаконним та нелегальним переправленням зброї , наркотичних засобів та нелегальних мігрантів через українсько-словацький кордон. Тут зазначені і особи, які сприяють уникненню відповідальності ОЗУ та виступають в ролі прокладки між правоохоронною системою та злочинним світом Березнянщини.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини