В Ужгороді через рейдерське захоплення мовної школи ЛІК та бездіяльність поліції відкрите кримінальне провадження (ФОТО)

Відома на Закарпатті мовна школа ЛІК в Ужгороді вже декілька років страждає від рейдерських атак та самоправних будівельних робіт. Складна ситуація стала можливою завдяки потуранню та бездіяльності правоохоронних органів.

В Ужгороді через рейдерське захоплення мовної школи ЛІК та бездіяльність поліції відкрите кримінальне провадження (ФОТО)

Так, 6 грудня 2019 року стався новий конфлікт в історичній частині обласного центру Закарпаття. Фактично відбулося продовження чергового етапу самоправних дій - були пошкоджені вхідні двері, зламані замки, пошкоджена сигналізація з метою облаштування додаткового самовільного входу в несучій стіні двохповерхової будівлі навчального центру на вул. Лучкая, 16. Роботи проводились без жодного дозвільного документу, що стало підставою для виклику ужгородської поліції, повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Однак поліція, окрім огляду місця події, не вжила жодних інших належних заходів реагування, в зв'язку з чим була подана скарга на "гарячу лінію" Ужгородської місцевої прокуратури, яка в подальшому була перенаправлена керівництву міської поліції.

Ця бездіяльність правоохоронців призвела в подальшому, 12 грудня, до продовження цих самовільних робіт. Група осіб у супроводі приватної охорони та за вказівками співучасника рейдерської оборудки Романа Гнатика, без жодних документів та дозволів, проломила додатковий вхід в несучій стінці першого поверху мовної школи та пошкодив сигналізацію державної "поліцейської" охорони (УДСО).

За даним фактом Ужгородський відділ поліції 13 грудня відкрив кримінальне провадження за ознаками ст. 356 Кримінального кодексу "Самоправство" і розпочав досудове розслідування.

Окрім того, директор мовної школи ЛІК Олена Шенцева подала заяву про порушення містобудівного законодавства до міського відділу Державного архбудконтролю, який має вирішити питання щодо притягнення до відповідальності винних осіб та видати припис щодо усунення порушень законності.

Як повідомлялось Закарпаття онлайн, 5 вересня 2016 року викладачі мовної школи ЛІК уперше зіткнулися із очевидно нахабними  та незаконними діями співучасника  рейдерської оборудки Р.Гнатика, який разом із кремезними чоловіками, зламавши замки й пошкодивши сигналізацію, увірвалися з погрозами в навчальний центр, викинули офісні меблі, навчальні матеріали, книги, документацію тощо. Окрім того були пред'явлені ряд дозвільних документів на реконструцію "привласнених" приміщень другого поверху, частина з яких вже скасовані, а інша оскаржується в судовому порядку.

В подальшому патрульні поліцейські з чеськими колегами на прикладі цієї ситуації з ЛІКом пропрацьовували правовий вихід з неправової ситуації. Однак, як бачимо, по сьогоднішній день свавілля триває і жодна винна особа досі не понесла покарання.

Нагадуємо, мовна школа ЛІК (заснована в 1992 р.) – авторитетний в місті приватний навчальний заклад з вивчення іноземних мов, активна громадська організація з місцевого розвитку в сфері культури та освіти.

19 грудня 2019р.

Теги: школа, рейдери, ЛІК

Коментарі

Василь Т. 2019-12-21 / 21:10:54
Я щось не розумію - якщо курси проводяться на Фединця, то що діти роблять в цьому будинку? Чи це просто постановочний кадр для більш драматичної картинки? Тоді браво! Молодці! Професійно.

Вихованець школи 2019-12-20 / 18:13:26
Так ЛІК і орендує інші приміщення через неможливість користуватися своїми. А " борець за справедливість " по ходу і є Гнатик.

Сергій Т. 2019-12-20 / 17:32:27
Тобто мовна школа, диретором якої є Шенцева О.В., знімала в аренду приміщення в будинку власником якої є Шенцева О.В. ? Цікава схема )))

Борец за справедливость 2019-12-20 / 17:23:18


Плодіть ваші фантазії й теорії змов деінде. Коментар видалено. Адмін


ДАБК 2019-12-19 / 23:39:11
Варто би згадати і бездіяльність органів ДАБК та міської ради, яким пох, що відбувається в місті, бо в цьому хаосі свої оборудки легше приховати. На всіх же Грегорів не стане

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-19 / 21:51:00
Мда... Ну закарпатская влада ж і розвела криминал в області. Чи не на першому місці вже будете по злочинах в Україні? Просіть у кримінальнго елемента міністра МВС Авакова нагородну зброю і відстрелюйте себе до бісової матері...
СЛАВА ОЧИЩЕНІЙ ВІД КРИМІНАЛУ УКРАЇНІ!

Звернення до СБУ та поліції 2019-12-19 / 19:13:21
Прошу затримати Організоване злочинне угрупування "Каменцові", а саме: Каменца Іван, Мастяк Іван , Пеняк Богдан , Симочко Василь, Поправка Валерій , Шелемон Вадим, Майдич Руслан , Грідін Денис , Рогач Іван ,Гайданка Тарас , Риган Василь, які займаються незаконним та нелегальним переправленням зброї , наркотичних засобів та нелегальних мігрантів через українсько-словацький кордон. Тут зазначені і особи, які сприяють уникненню відповідальності ОЗУ та виступають в ролі прокладки між правоохоронною системою та злочинним світом Березнянщини.

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини