КОМЮНІКЕ ПАРИЗЬКОГО САМІТУ. ПОВНИЙ ТЕКСТ

Президенти Франції, України, Росії і канцлерка Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє Офіс президента.

Повний текст комюніке за результатами зустрічі:

Президент Французької Республіки, канцлер ФРН, президент Російської Федерації та президент України зустрілися сьогодні в Парижі.

Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року) продовжують слугувати основою роботи Нормандського формату, держави – члени якого прихильні до їхньої повної імплементації.

Вони наголошують на загальному прагненні до сталої й всеохопної архітектури довіри та безпеки у Європі, заснованій на принципах ОБСЄ, для якої врегулювання конфлікту в Україні є одним із низки важливих кроків.

На цій основі вони вирішили таке:

1. Невідкладні заходи зі стабілізації ситуації в зоні конфлікту:

Сторони віддані повній та всеохопній імплементації режиму припинення вогню, підкріпленого реалізацією всіх необхідних заходів з підтримки режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Вони підтримають розробку та імплементацію оновленого плану з розмінування на основі рішення Тристоронньої контактної групи про протимінну діяльність від 3 березня 2016 року.

Вони підтримають домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи щодо трьох додаткових ділянок розведення з метою розведення сил і засобів до кінця березня 2020 року.

Вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх", починаючи з "усіх встановлених на всіх встановлених", при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.

Вони підтримають досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи про нові пункти пропуску через лінію розмежування.

Вони нагадують, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації безпеки і співробітництва в Європі має бути спроможною сприяти зниженню напруженості та просуванню миру, стабільності та безпеки з використанням усіх можливостей мандату (від 21 березня 2014 року) та користуватися безпечним і надійним допуском по всій території України з метою повного виконання свого мандату.

2. Заходи з імплементації політичних положень Мінських угод:

Сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Вони вважають за необхідне інкорпорувати "формулу Штайнмаєра" в українське законодавство згідно з версією, узгодженою Н4 та Тристоронньою контактною групою.

3. Подальші кроки:

Вони просять своїх міністрів закордонних справ та політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погодилися провести ще одну зустріч у цьому форматі впродовж чотирьох місяців стосовно політичних та безпекових умов, серед іншого – для організації місцевих виборів.

10 грудня 2019р.

Теги: Донбас

Коментарі

до Сергій 2019-12-11 / 18:51:10
Я даже не знаю-Шо мож добавити?!-до того шо сказав "Сергій".Я з Ним Згоден на всі 100%! І ще-"Вуву"правильно сказав-Спасибі Зеленскому!Ото правда Так!Бо ніхто до нього поки Не Робив хоч Якісь Інші підходи до цієї облеми!Дай бог нашому Зеленскому здоровья і всіх гараздів!

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-10 / 23:21:49
Найкращі розборки поїздки горе-лихо-біда Зеленського до Парижу дали Ростислав Шапошников
https://www.youtube.com/watch?v=MNRkWS_6pUE

та Роман Безсмертний:
https://www.youtube.com/watch?v=qXdIJvgdHjE
https://www.youtube.com/watch?v=eeWZiJz_jD0

Вуву горожанину. 2019-12-10 / 16:58:19
Чесно кажучи я гадав що буде значно гірше.
Але всі ці переговори все одно хай щось але дають ... шанс або якусь ефімерну можливість ...
Якщо не до врегулювання то до його пошуку.
Я теж так думаю що змінювати ситуацію ... путін (допоки він при владі) не буде.
Алеж і в нас є теж інші плани.
І буде принято найоптимальніший з огляду на існуючу ситуацію.
Як кажуть ... "не так все зле аби на добре не вийшло".

Вуву 2019-12-10 / 16:43:57
Є і інші плюси .
На відміну від вальцмана який як зазвичай прийіздив на різні міждержавні зустрічі після перепою з важкого бодуна в пожмаканому костюмі ... так наче його із сраки витягли ...
цей був при розумі і"Вменяємий".
Виглядав і тримався достойно.
Говорив конкретно але тримався чітко свойіх позицій.
Звичайно що не все від нього залежало ... Але він показав багатьом керівникам інших крайін своє прагнення миру.
Це великий + ... І видно було що він до цього докладав багато зусиль.
Це прагнення було реальним і правдивим.
Це не був фальш.
І на останок.
В усякому разі це була спроба. Хай не зовсім вдала.
Але вона була .
І це є беззаперечний факт . Народ Украйіни (і не
тільки) ... Це побачили.
Йому було важко (чисто по людськи)
але він зробив стільки наскільки це було реально це зробити.
Молодець. Спасибі йому за це.

Степан Крук 2019-12-10 / 13:23:21
Єдиний плюс цього зібрання - це можливість повернути наших бійців із полону до Нового Року. Йдеться про 53 військовополонених...

Степан Крук-Горожанину 2019-12-10 / 13:15:38
"Путін спирається на мінські домовленості часів Порошенка" - саме так! Але зараз президент Зеленський і він може скасувати деякі положення Мінських угод. Натомість вчора сам підтвердив та підписав свою прихильність до Мінських угод. Зеленський повеністю грає на полі Путіна, тому хоч щось відвоювати за таких обставинт йому не вдасться... Що заважало йому вчора поставити питання про розформування ЛНР та ДНР??? А це дуже важливий фактор, адже саме ці структури заважають мирному врегулюванню...

Горожанин 2019-12-10 / 13:01:47
Путін спирається на мінські домовленості часів Порошенка .Із свого боку Зеленський чітко заявив переговорів з бойовиками не буде , федеративного устрою не буде і над особливого статусу не буде 5 . Що стосується амністій , то розпочалася вона ще при Порошенко , і назвали її " повернись до дому " .
А якщо між нами " хлопчиками " , то і через чотири місяці віз там буде де є .
Доки живий Путін ці території на прийнятних для України умовах повернуті не будуть . Це очевидно . Тут якби змусити путіна перестати стріляти , ото би було діло .

Сергій 2019-12-10 / 13:01:18
До Крука... Насамперед потрібен мир,це найголовніше щоб люди не гинули.Вам разом з вашим шнфом потрібна війна щоб наживатися,

Сергій 2019-12-10 / 12:54:16
До Крука.Зеля все зробив правильно вижав скільки зміг з цієї сітуації,не буле ніякої громадської війни не треба лякати нас ,це тільки такі як ви хочуть до влади разом з вашим бувшим шефом.Україна в такій сітуації де скакати дуже не можна,і вимагати все на наших умовах ніхто не дасть.Військові злочини робилися і на нашій стороні,тому Зеля вижав все що міг

Степан Крук -Горожанину 2019-12-10 / 12:17:31
По-перше: переговори ще не закінчилися, через чотири місяці пройде наступний раунд. По-друге: хіба можна вважати переговори успішними, коли 1). Задекларований ПОСТІЙНИЙ особливий статус Донбасу 2). Не вирішене головне питання- передеча держкордону під контроль України 3). Амністія вбивць. Можна амністувати частину бойовиків, котрі не скоювали військових злочинів, але не всіх 4). Вибори в ОРДЛО, коли територія цього утворення зовсім не контролюється українською владою, коли участь політичних партій там взагалі не є можливою. Шановний, Горожанине, Вам не здається, що за таких передумов російсько-українська війна може перейти в громадянську? А цього Пуйлові і треба...

Горожанин 2019-12-10 / 12:02:28
До Степан Крук : Порошенко більшого добився в переговорах ? Не порошенківськими домовленностями Путін вічно тиче межи очі Україні ?
В даних переговорах Зеля ще гідно вийшов з ситуації .

Степан Крук 2019-12-10 / 11:54:26
Зеленський - президент "Руського міра"

Міша 2019-12-10 / 10:51:06
Зеленський - президент миру.

volodymyr krasnoholovets 2019-12-10 / 08:47:44


Використання чужого нікнейму з метою тролінгу


Степан Крук 2019-12-10 / 08:28:06
Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Російську Федерацію вивести свої війська з Кримського півострова та припинити тимчасову окупацію території України. Як гадаєте, Путін виконає це рішення??? Отожбо! Така ціна всіх ухвал та перемовин із Путіним...

Степан Крук 2019-12-10 / 07:33:13
Путін домовленностями задоволений! Нове Придністров'я із ПОСТІЙНИМ особливим статусом узаконене Конституцією України Хуйло вітає! Зеля поїхав за унітазами, а повертається на унітазі!!! Зустрічайте Зебіла!

НОВИНИ: Різне

15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 1
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
21:25
Чехія ставить на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною через "значні розбіжності"
13:49
Що треба знати про верстати з ЧПК до покупки
22:55
Особливості контекстної реклами
07:35
Що робити, коли у дитини болить горло?
06:58
Єврокомісія пропонує перевести оборонну промисловість ЄС у "режим воєнної економіки"
17:09
Види та призначення безшовних труб
17:25
/ 1
Італія виведе зі Словаччини систему ППО, бо потрібна в іншому місці
20:06
Що змінилося в Galaxy S24 Plus і чи варто оновлюватися з S22 Plus
19:55
Айпад 9 в Україні: скільки коштує доступний планшет від Apple
19:47
Основні причини, чому не заряджається телефон
19:48
/ 3
Макрон: Мої заяви про західні війська в Україні були "зважені й продумані"
» Всі новини