На Закарпатті затримали організовану злочинну групу із п’ятьох мукачівців, що торгували наркотиками в місті та районі (ФОТО)

Оперативники обласного Управління карного розшуку спільно з іншими оперативними службами поліції Закарпаття викрили учасників організованої злочинної групи в складі . Ватажка та учасників наркогрупи затримано й взято під варту. Сьогодні їм обрано судом міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

На Закарпатті затримали організовану злочинну групу із п’ятьох мукачівців, що торгували наркотиками в місті та районі (ФОТО)

29 листопада працівники Управління карного розшуку ГУНП в Закарпатській області спільно із слідчими слідчого управління ГУНП, бійцями роти поліції особливого призначення, спецпризначенцями КОРД, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області, під час проведення оперативних закупок наркотичних речовин затримали двох жителів міста Мукачево віком 20 та 19 років. Під час обшуків у затриманих було вилучено наркотичні засоби та виручені за них грошові кошти. Раніше в даних осіб уже проводилися аналогічні оперативні закупки. 

Як наслідок злагоджених дій різних підрозділів поліції Закарпаття, вдалося задокументувати та знешкодити організовану злочинну групу в складі п’ятьох жителів міста Мукачево, які займалися збутом наркотичних засобів і психотропних речовин (зокрема метамфетаміну та марихуани) на території Мукачева та Мукачівського району. 

Ватажком даного злочинного угруповання є 27-річний житель міста Мукачево. У минулому дана особа вже притягалася до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотиків. 

До складу групи також входили чотири жителі Мукачева віком 19-23 років. Наркоділки чітко розподілили між собою ролі. Один винаймав у Мукачеві квартиру, на якій збували наркотики. Інші підшуковували надійних клієнтів. А організатор займався придбанням «товару» в осіб із кримінальних кіл краю, яких тепер встановлюють правоохоронці. 

Під час обшуків в учасників даної злочинної групи поліція вилучила наркотичні засоби, електронні ваги, грошові кошти, автомобілі тощо. Усі вилучені речі скеровано на експертизу. Автомобілі поміщені на штрафмайданчик поліції. 

Попередньо, учасників злочинної групи затримали в порядку ст.208 КПК України й помістили в ізолятор тимчасового тримання. 

Сьогодні, 2 грудня, суд обрав трьом підозрюваним у наркозлочині, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави – від 160 до 480 тисяч гривень. З приводу ще двох фігурантів, міра запобіжного заходу для них обиратиметься завтра, 3 грудня.

Досудове розслідування у кримінальному  провадженні, розпочатому за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво та збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб) триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

 

 

 

 © Офіційний сайт Головного управління Національної поліції в Закарпатській області : https://zk.npu.gov.ua/news/narkozlochini/zakarpatska-policziya-zatrimala-organizovanu-zlochinnu-grupu-yaka-zajmalasya-zbutom-narkotikiv-na-mukachivshhini/

02 грудня 2019р.

Теги: наркотики, група, затримання

Коментарі

njksr 2019-12-03 / 10:16:40
нічого страшного - завтра випустять. з вибаченнями(((

Мукачево 2019-12-02 / 16:20:37
Бучина Іван і компанія, бариги

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини