У Тячівському МУВГ вважають заяви прокуратури про відбір гравію безпідставними

Прокуратура встановлює обставини незаконної співпраці посадовців Тячівського міжрайонного управління водного господарства з підприємцями, які незаконно видобували піщано-гравійні суміші у річках Тячівщини.

У Тячівському МУВГ вважають заяви прокуратури про відбір гравію безпідставними

У Тячівському міжрайонному управлінні водного господарства вважають: заява прокуратури про ніби-то незаконний збір гравію, імовірно, реакція на офіційне звернення Тячівського МУВГ із заявою про скоєння злочину прокурорами Тячівської місцевої прокуратури при здійсненні досудового слідства, яке вже більше 1,5 років здійснюється за сфальсифікованими матеріалами співробітників СБУ, до Державного бюро розслідувань України.

У заяві МУВГ йдеться про наступне: «Перевіряють ті об’єкти, де саме і є погоджені Державним агентством водних ресурсів України проекти на розчистку русел річок Тиса, Тересва, Теребля, і ці проекти, до речі погоджені у всіх державних структурах.  Підтверджуючі документи у рамках досудового слідства вилучені за ухвалою суду прокурором Тячівської місцевої прокуратури Купар І. І., і по сьогоднішній день не повернуті Тячівському МУВГ, чим практично паралізовано роботу по здійсненню технічного нагляду з боку Тячівського МУВГ.

Тоді постає питання: хто наносить шкоду державі? Підприємці, які за власний кошт виготовили проекти, сплачують екологічний збір до бюджету, сплачують усі податки і збори, власною технікою здійснюють розчистку русла річок від наносів без залучення державних коштів, щоб під час настання стихійного лиха ( паводку) не затоплювало прилеглі до річок території, де проживають сотні тисяч громадян, чи співробітники правоохоронних органів, які фальсифікуючи матеріали відкривають кримінальні провадження, в тому числі і відносно фізичних осіб-підприємців, які не витримуючи тиску з боку правоохоронців, звернулися до Генерального прокурора із відповідним зверненням.  Згідно з  інформацією із достовірних джерел, за вказаним фактом  уже в 2017 році подібне розслідування проводила прокуратура Закарпатської області і справу було закрито за відсутністю події та складу злочину. Тоді так само інкримінували посадовцям Тячівського МУВГ незаконний видобуток піщано-гравійної суміші у кількості 194 тисячі метрів куб. на суму понад 20 млн. грн.  Для порівняння, усіма МУВГ області , які підпорядковані БУВР річки Тиса у рік під час проведення руслоочисних робіт не видобувається стільки метрів куб. наносів ( глина, кущі, остатки дерев, побутове сміття, камінь). Саме наносів, а не піщано-гравійної суміші. Для того, щоб ці наноси стали піщано – гравійною сумішшю, необхідно здійснювати додаткову переробку на відповідних площадках, які теж обумовлені проектами. Переробка наносів та подальший продаж її продуктів і є бізнесом ФОПів. До речі Тячівське МУВГ офіційно повідомило усі правоохоронні органи (СБУ, прокуратуру, поліцію) про офіційні об’єкти де проводяться руслоочисні роботи на річках, і саме ці об’єкти стали предметом правоохоронних переслідувань”.

У зверненні Тячівського міжрайонного управління водного господарства йдеться про наступне: «Виникає закономірне питання: які рішення прийняті правоохоронними органами по офіційних зверненнях Тячівського МУВГ до цих органів про проведення незаконних заборів на річках? Чи це не у компетенції правоохороних  органів? Відповідей із правоохоронних структур по сьогоднішній день не отримано. Тому шановні читачі висновки робіть самі».

 
26 листопада 2019р.

Теги: заяви, гравій, відбір

Коментарі

До ПОЦ 2019-11-26 / 14:33:08
Да, справа мутна. Ті, що мають розчищати - копають собі де хочуть, забирають то що їм вигідно. та в них завжди можна купити машину шутру усім бажаючим. Копають береги, а сміття, яке плаває по ріці - мало кого цікавить! Най прокуратура перевірить скільки ж ці "захисники природи" сплатили податків, як про це пишуть водники.

Black Lama 2019-11-26 / 14:09:37
Давно пора цей гадюшник розігнати, а цього п'яницю, який збирає по 4 тисячі грн. в місяць за закривання очей на той екологічний жах, що твориться після так званих "розчисток" Стойку-"активіста" посадити в тюрму. Пройдіться тими берегами, увидите всьо самі! Це схема заробляння грошей та знущання над народом!

ПОЦ 2019-11-26 / 11:38:31
Да, мутна справа, то одні праві, то другі - не поймеш без висновків спеціалістів. А все у тому що у нас бізнес завжди мутний і нічого Зе не робить на краще для тих ФОПів.

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини