Закарпатські депутати на позачерговій сесії прийняли невідкладні звернення до вищих органів державної влади (ФОТО)

Сьогодні, 13 листопада, у сесійній залі відбулося пленарне засідання позачергової сесії облради.

Закарпатські депутати на позачерговій сесії прийняли невідкладні звернення до вищих органів державної влади (ФОТО)

Провів його голова облради Михайло Рівіс. Він найперше закликав  усіх ушанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих у війні на Сході України та Героїв сьогодення, які віддали своє життя за незалежність України.

Відтак наголосив, що, як представники інтересів всієї області, депутати зібралися в терміновому порядку на позачергову сесію у зв’язку із клопотаннями депутатських фракцій та груп, представлених в обласній раді, які керувались необхідністю невідкладного звернення до вищих органів державної влади про внесення змін до проєкту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік. Найперше йдеться про те, що в ньому передбачено зменшення доходів органів місцевого самоврядування, а це  не дозволить громадам виконувати сповна власні та делеговані повноваження, унеможливить надання повноцінних якісних публічних послуг і гальмуватиме розвиток територій.

Друге питання, яке ініціювали депутати до розгляду,  – про звернення до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо будівництва нового аеропорту в Закарпатській області та забезпечення сталого функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород». Як відомо, на сьогодні у краї фактично відсутнє авіасполучення із столицею та іншими містами України. Тому виникла необхідність внести зміни до проєкту Закону про Державний бюджет України на 2020 рік і передбачити кошти на ці цілі.

«З огляду на це, обласна рада, як представницький орган усього закарпатського краю, не може стояти осторонь, а депутати облради повинні мати можливість, у межах своїх повноважень, висловити позицію з приводу питань, які турбують органи місцевого самоврядування краю та  наших краян», ‒ наголосив М. Рівіс.

Продовжуючи процедуру пленарного засідання, головуючий традиційно озвучив приємні миттєвості, привітавши з днем народження колегу-іменинника Михайла Кіш, та оголосив про нові кадрові призначення в області. Так, Канцідайло Олександр Олександрович очолив Головне управління Нацполіції в Закарпатській області, Шинкарюк Ігор Сергійович став заступником голови ОДА, Біров Єлизавета Іванівна – директором департаменту охорони здоров’я ОДА.

Після чого окремі депутати виступили, як і передбачено Регламентом роботи, із заявами, повідомленнями та депутатськими запитами.

Також до порядку денного включили й інші назрілі невідкладні питання, які були підтримані більшістю у сесійній залі. Серед них – про звернення до центральних органів влади: щодо фінансування будівництва обʼїзної автомобільної дороги навколо м. Берегово; відкриття пункту пропуску «Велика Паладь – Ньодгодош».  Виникла потреба визначитися із діяльністю Асоціації Єврорегіон Карпати – Україна та підтримати клопотання про нагородження колег-депутатів Василя Федурцю та Андрія Шекету відзнаками Верховної Ради України з нагоди Дня місцевого самоврядування. Крім цього у сесійній залі було зініційовано додаткові звернення до керівників держави та уряду. Зокрема, Роман Фурман ‒ про необхідність будівництва автомобільної об’їзної дороги навколо м. Виноградів, Петро Добромільський ‒ про дофінансування медичної галузі, Василь Кошеля – щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, Василь Скрип – про внесення змін до Статуту КП «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Човен» Закарпатської облради та про внесення змін до цільових обласних програм медичного спрямування.

З усіх запропонованих до розгляду питань депутати вносили конкретні пропозиції та доповнення, після чого – ухвалили відповідні рішення.

На завершення пленарного засідання позачергової сесії Михайло Рівіс повідомив, що чергову сесію облради планується провести у грудні за погодженнями із депутатськими фракціями та групами, повідомили Закарпаття онлайн у виконавчому апараті Закарпатської облради.

13 листопада 2019р.

Теги: звернення, засідання, сесія, депутати

Коментарі

Міжгіря 2019-11-13 / 19:41:44
Щур підтверджую Лаба чмо проголосував за продаж землі наркоша.

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 8
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини