В Ужгороді правоохоронці викрили групу неповнолітніх "закладчиків" наркотиків, які збували їх через мобільний месенджер (ФОТО)

За попередньою інформацією. наркотичні речовини ужгородці замовляли з Інтернет-сайтів та в подальшому перепродували через спеціальний канал одного із відомих месенджерів через систему так званих «закладок».

В Ужгороді правоохоронці викрили групу неповнолітніх "закладчиків" наркотиків, які збували їх через мобільний месенджер (ФОТО)

Гроші ж «покупці» переказували на банківські картки через різні платіжні системи, зводячи, таким чином, безпосередній контакт з клієнтом практично до нуля. Вік чотирьох «закладчиків» коливається від 15 до 17 років.

У ході проведення оперативно-слідчих дій  виявлено та вилучено  пігулки та пакетики з речовинами, які схожі на наркотичні, пакетики з речовиною, схожою на марихуану, мобільні телефони та банківські картки.

Одного з фігурантів справи – 20-річного ужгородця затримано у порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 307 КК України тривають першочергові слідчі дії для з’ясування усіх обставин події.

За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури слідчими Ужгородського міськвідділу поліції здійснюється подальше досудове розслідування у даному провадженні. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення даного злочину, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як повідомили своєю чергою у поліції Закарпатської області, під час затримання чотирьох молодих чоловіків віком від 15 до 17 років, у них знайшли вилучили 12 пакетиків з марихуаною, банківські карти та мобільні телефони.

Як встановили поліцейські, неповнолітні тісно співпрацювали з 20-річним ужгородцем. Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання, правоохоронці вилучили особливо небезпечну психотропну речовину, галюциногенні гриби та канабіс, а також велику кількість пігулок, імовірно, наркотичних; електронні ваги для зважування наркотиків, зіппакети, фольгу та клейку стрічку для їх пакування.

Через канал месенджер, разом із неповнолітніми, ужгородець рекламував та розповсюджував наркотичні речовини. Учасники групи через пошту виконували замовлення на наркотичні речовини, за що отримували розрахунок на банківські картки. Також неповнолітні залучалися до рекламування каналів замовлення наркотиків через розміщення надписів на фасадах будівель у громадських місцях обласного центру.

08 листопада 2019р.

Теги: закладчики, наркотики, месенджер

Коментарі

До "За Справедливість" 2019-11-10 / 21:16:04
А розповсюдження дурі і залучення в тенета - це не повільне і вірне вбивство? І горе і батькам, і близьким. Жодної немає справедливості в переведенні стрілок на безпосередніх вбивць. Бо цей бізнес так само на крові і на сльозах побудований. Повільна, болісна деградація та вірна смерть. Скількох знаєте наріків, що дожили хоча б до 40 років, починаючи з 20-ти?
Тому кожен, навіть неповнолітні , що по слабості, залежності, недосвідченості і недоумству потрапили в цю мережу, є вбивцями за попередньою змовою групою осіб

За Справедливість 2019-11-10 / 02:03:00
Ваші коментаріі нікому не потрібні ви краще говоріть за тих хто убиває людей і так далі а не судіть якщо не знаєте правди по цій справі. Більше всіх бісить те що ви дивитесь за іншими а не за собою наркотики були є і будуть . Ганьбу батькам да ви що про що ви говорите за наркотики ганьбу !? А за вбивство і тим хто на волі наркодилерів самих крупних це - норма ! Тому ще раз кажу те що пишуть в інтернеті це лише для привернення уваги якби була дійсно доказана вина цього хлопця то його б не відпустили під заставу , тому і він там точно що ні до чого напевно потрапив не туди де потрібно і зробили його винуватим тому що він повнолітній ! А далі що?! Вже є нові надписи і повірте він тут нідочого просто ви своїми язиками лиш би трепали і трепали ! Це все забудеться ближайщим часом будуть нові версії нові організатори і так далі !!!!

Ужгород 2019-11-09 / 08:48:21
1.Збитки вивести за псування майна
2.судити по всій строгості закону
3 наробити ганьбу батькам за таких дітей

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини