У Драгові, на Хустщині після погроз підпалили автобус активісту й волонтеру, місцева поліція бездіє (ВІДЕО)

Нещодавно мешканець с. Драгово, що на Хустщині, Іван Рошко, відомий своєю активною життєвою позицією, публікував відео про погрози його сім′ї, а тепер його автобус підпалили.

У Драгові, на Хустщині після погроз підпалили автобус активісту й волонтеру, місцева поліція бездіє (ВІДЕО)

У ніч із середи на четверг, близько 01:00, на вул.Садовій в селі Драгово Хустського р-ну здійснили очевидний підпал мікроавтобуса "Спрінтер" 33-річного місцевого жителя Івана Рошко, який  зафіксовала камера відеоспостереження.

Про таке повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

Поліцію прийшлось викликати двічі, і лише з другого разу вона таки приїхала, і то без слідчого. Тобто станом на 10:00 ранку жодних слідчих дій Хустський відділ поліції не проводив, огляд місця події не проводив, знаряддя вчинення злочину ніхто не описав, ніхто не встановлює та не переслідує "по гарячим слідах" ймовірних підозрюваних, - інформує В. Грегор. 

Лише після скарги і взяття справи на особистий контроль керівника обласної поліції І.Пеняка на місце події нарешті прибув слідчий в складі слідчо-оперативної групи, які і мають вжити оперативні заходи по розкриттю цього суспільно-небезпечного злочину. Також вже призначена службова перевірка бездіяльності місцевих правоохоронців.

Підпалювач, очевидно, непрофесіонал або перебував в стані наркотичного чи алкогольного спяніння, оскільки завершив підпал лише з 4-го разу. 

Потерпілий, місцевий активіст та фронтовий волонтер Іван Рошко відомий в селі і за його межами своєю свідомою громадянською позицією. За його заявами відкрито не одна кримінальна  справа по розтраті бюджетних коштів головою Драгова Михайлом Керитою. Він разом із іншими небайдужими представниками громадськості проводили неодноразові акції проти свавілля чиновників та бездіяльності поліції, а також прстійно передає допомогу нашим військовим і безпосередньо сам доставляв її на фронт.

Іван Рошко прямо пов'язує підпал із попередніми погрозами від кума голови села М. Керити Віталія Рішка, який у 13 вересня цього року відверто  погрожував його родині. Коли І.Рошко повернувся із Чехії, куди здійснює пасажирські перевезення із Закарпаття, щоб поспілкуватись із погрожувачем, той втік закордон і вимкнув телефон.

Однак, як бачимо, все ж таки погрози були реалізовані, а мотив сьогоднішнього підпалу схожий із тим, що озвучувалось того разу і було зафіксовано на оприлюдненому відео та фото ймовірного організатора підпалу В.Рішко - щоб активіст перестав займатись перевіркою розтрати бюджетних коштів і не заважав спробам "прихватизації" місцевої автобусної зупинки та іншого майна громади.

На думку місцевих активістів, до виявлених ними корупційних схем причетні також керівники правоохоронних органів Хустщини - керівник поліції Володимир Щадей та прокуратури Сергій Зовдун. Саме за їх вказівками майже всі справи за заявами представників громадськості "гальмуються" і за останні роки досі не притягнутий до реальної відповідальності жодний посадовець-корупціонер.

"Слід зазначити, що по факту очевидних погроз майже два місяці тому місцева поліція також бездіяла, не вжила жодних заходів, навіть не зареєструвала відповідного кримінального провадження, відповідно ніхто не покараний. Це фактично і призвело до цієї відверто цинічної розправи над майном активіста як форма тиску на його громадську діяльність. 

Цього разу знищили автомобіль, а що далі очікувати при такій бездіяльності правоохоронців і постійній безкарності для злочинців, розправи вже над самими активістами?", - риторично запитує В. Грегор.

Погрози Івану Рошку телефоном. Увага, на відео присутня нецензурна лексика

31 жовтня 2019р.

Теги: автобус, підпал, Драгово

Коментарі

Рошко В М 2019-11-02 / 10:15:31
Крыса ты а не вовк

Микола 2019-11-01 / 22:10:23
може сам спалив, як Гонтарєва... :)

ВОВК 2019-11-01 / 21:34:18
Прибережи нерви, ще знадобляться.Сам знайду.....Кінець звязку

Рошко В М 2019-11-01 / 21:21:11
Де зустричаемся?

ВОВК 2019-11-01 / 20:52:04


Хамство і перехід на особистості. Тут не помийниця. Тримайте себе в руках. Коментар видалено. Адмін


666 2019-11-01 / 19:31:20
Мешканка, а ти не лягай спати !!!! Будеш «смотрящою», хоч якась користь буде від вас )))))

Рошко В М 2019-11-01 / 19:05:28
Вовк може и е помилки в тексти ти може дай свий номер ятоби перезвоню може говорити у мене лутше получится

ВОВК 2019-11-01 / 16:32:56
Дебілізму бидла нема меж. ви хоча б ази граматики пройдіть. Коли щось пишете, то спочатку трохи подумайте. А втім, нема чим.

Рошко В М 2019-11-01 / 15:27:13


Коментар видалено. Адмін


Степан Крук 2019-11-01 / 12:36:21
За спалений автомобіль відповісте суки!

Із Драгова 2019-11-01 / 11:06:31
Просто на ремонт драгуської болниці виділили 6 млн грн а керита планує 20% відмити собі а уто 1 млн грн. Рошко Іван казав що не даст йому село обкрадати та керита пудключив рішка віталія який нібы ходит на схід захищати Україну а дома помагає керитови красти з Драгова через сіліраду гроші і робит розправи над активістами.

Случайно зайшов 2019-11-01 / 10:33:51
Керита нигодин порішати всі свої діла у мусору по кражах із Драгова та рішив палити хлопцям машини за уто що пишут на нього заяви у міліцію.

Вовкодав 2019-11-01 / 10:16:33
Вовкови: а ти тоже в долі з Керитом і Рішком. Ти такий самий брехун як вони два. Маєш якісь докази по наркотиках? Чи може ти і є Керита чи Рішко під ніком вовк позорний?

бувший хустянин 2019-10-31 / 23:25:23

Ну, а те, що І.Рішка в 33 роки ніхто не знає в 128ОГШБ чи в ДУК-у, то цю інформацію В.Грегор міг отримати по телефону, не виїжджаючи з Ужгорода. Але...
"Юрист" БПП ще й не такі "легенди" може замутити. Звісно не за "дякую".

бувший хустянин 2019-10-31 / 23:12:12

Заказняки В.Грегора на Хустщині загальновідомі.
Сама гучна "піар-акція" - це його "захист" голови Хустської рай.ради від БПП С.Пацкана (футболіста та племінника золотарьовського нардепа від Кличка В.Пацкана) від іншої хустської бригади НФ Яценюка (Н.Павлія, В.Лунченка).

Чим цей цирк скінчився - відомо. В.Грегор пошумів на ТБ-камеру в Хусті із привезеними з Ужгорода "піджаками". Зняв для Валєрки-Тойоти відео-звіт за гроші. І... Все. І ні про що.

А, враховуючи, що за В.Грегора ще й постійно підписується відомий порохобот на ЗО С.Крук, то всі "пазли" сходяться.

Не має віри В.Грегору на Хустщині, точно не має.

Тому, вибачте,

вовк 2019-10-31 / 22:47:20
На жодній ділянці фронту грегор з тим дебілом-злодієм не були (наводились справки) це комусь іншому втирайте.Ні у Водяному ні у Пісках таких щурів і близько не було.При нагоді про це поговоримо, тоді розкажете про свої "фронтові подвиги". Обіцяю.Щодо бюджетних махінацій,то для так званого "правника"- повне дилетанство, яке межує з дебілізмом.А Віталій Рішко намагався весь цей час зустрітись з тим придурком, але той умудрявся десь зникати, не відповідав телефон, навіть дома не ночував фронтовий херой.пересувався короткими перебіжками.А у ФБ борзий.Як і грегор. Щодо добра для громади, то хіба крадіжки, продаж травки, бігання по селі обкуреним та пяним іє добром....

щурь вася 2019-10-31 / 21:24:02
всіх вискачок в драгові требало палити !

Зовдуняра 2019-10-31 / 20:15:03
Кайло підор!!!

Віталій Грегор 2019-10-31 / 20:12:46
Нешановний "Вовк" чи можливо до вас слід звертатись як замовник підпалу Віталій Рішко (чи його кум голова села Михайло Керита або хтось із вашої корупційної банди) який перед цим підло як негідник погрожував жінці Івана, поки той був в рейсі і про це він знав, бо знає все село, але не насмілився дочекатися 2 дні і сказати в очі свої погрози Івану.
Потім коли Іван повернувся з рейсу, ви як щур втекли за кордон і знову вилізли, бо ваших погроз ніхто не побоявся і активісти продовжили розслідування ваших бюджетних махінацій.
Тепер ви опустилися до того що замовляєте підпали неугідних свідомих громадян? Нічого бумеранг є і кожному він вереться.
На фронті був безпосередньо зі мною, в 53 та 128 бригадах, Айдар і не тільки. (Торецьк, Водяне, Піски, Авдіївка, Волноваха і т.д.) чи Вам сюди написати всі позиції із точною геолокацію?)) Коли назветесь справжнім прізвищем і подзвоните за моїм номером 0997216463 - відвезу вас туди і покажу всі місця, куди ми їздили з Іваном, якщо ви справжній чоловік і звісно кишка не тонка.
Сподіваюсь ви зробили хоч 5% з того, що зробив Іван для своєї громади та країни.

Степан Крук 2019-10-31 / 18:58:25
Грегор справжній, ефективний правозахисник, котрий довів своєю діяльністю право називатися правозахисником. До того ж Віталій ще й дипломований правник. Тут ВОВК доводить, що Грегор виконує за гроші конкретні замовлення, що є абсолютним абсурдом. Віталій чоловік, котрий заслуговує на довіру. Наступне, звідки у цього ВОВКА відомості, що І. Рішко вживає наркотики? Хіба що разом із ним цей ВОВК наркоту вживав? Маємо упереджений та брехливий коментар якогось ВОВКА, котрий має свій інтерес (а може є й замовником) у справі помсти І. Рішко через підпал його автомобіля. Спалити роботязі автомобіль - це верх цинізму та підлості! Чи знає цей долбаний ВОВК, що таке людяність, честь, справедливість, порядність? Кого він захищає???

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини