У Мукачеві презентують офіс Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників України (ВІДЕО)

25 жовтня 2019 року в Мукачеві відбудеться презентація офісу Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників України.

У Мукачеві презентують офіс Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників України (ВІДЕО)

Подія має стати непересічним явищем не лише в житті правників Закарпаття, але й явищем в загальноукраїнському масштабі. Адже Асоціація є всеукраїнською громадською неприбутковою організацією, яка створена на засадах професійної належності та об'єднує правників України для сприяння розвитку та зміцненню інституту права в Україні, підвищення рівня правової допомоги та утвердження правової держави, належного захисту професійних прав та гарантій діяльності юристів.

Очолює Асоціацію голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, відомий створенням ряду потужних, фахових та авторитетних організацій і проектів. Цьому сприяє як активна суспільно-політична позиція очільника адвокатів Закарпаття, так і його власна стратегія побудови громадянського суспільства та правової держави.

Асоціація займає активну позицію у сфері захисту прав громадян та розбудови держави, порушує актуальні теми для обговорення у професійному середовищі, проводить моніторинг поточного стану правової системи в Україні та перспектив і напрямків її реформування, готова активно співпрацювати у цих напрямках з усіма державними органами України задля досягнення спільної мети.

Це підкреслює і коло запрошених на презентацію гостей – з побажаннями розвитку та професійних успіхів вже зголосились прийти привітати Заслужені юристи України, відомі адвокати Закарпаття та Києва, де розташований центральний офіс Асоціації, представники Міністерства юстиції, Закарпатської ОДА, органів місцевого самоврядування, очільники судових органів та правоохоронних структур.

Прискіплива увага до розвитку цієї громадської організації пояснюється ще й тим, що Асоціація захисту прав правників вперше на теренах України позиціонує себе як активна сила, здатна захистити професійні права та гарантії діяльності усіх правників та юристів без винятку – як адвокатів, так і працівників органів юстиції, прокуратури, нотаріату та судових органів. Вже є  перші вагомі досягнення – висловлена потужна підтримка поновленню Станіслава Шевчука на посаді голови КСУ, публічно висвітлено проблемні аспекти реформування прокуратури, проголошена категорична підтримка подальшому законодавчому забезпеченню так званої адвокатської монополії.

"Подібна концепція загального захисту прав юридичної спільноти є вкрай актуальною в нинішній час, коли по всій країні йдуть революційні й радикальні зміни усієї правоохоронної системи. Кожного дня ми бачимо, що структурні перетворення зачіпають не лише адвокатуру, але й органи прокуратури, йдуть розмови про те, що зовсім новими будуть функції управлінь юстиції на місцях, радикально іншим шляхом піде судова реформа. Таке масштабне перетворення всієї правової основи держави потребує пильної уваги та застережень, аби під час змін не зробити фатальних чи не обдуманих кроків. Звичайно, що наразі є й громадські об’єднання, і відповідні асоціації - як серед адвокатів, так і прокурорів та суддів, але всі вони аналізують ситуацію в своєму вузькому, суто специфічному профілі. Але саме Асоціація захисту прав правників стає тією універсальною асоціацією, яка стоїть на сторожі усіх правників без винятку. Бо за будь-яких змін в державі найголовніше зберегти основи Правової Держави, яку ми й маємо розбудувати в Україні. Саме це й є головною метою Асоціації", - повідомив Олексій Фазекош.

В рамках Асоціації реалізуються три пріоритетні завдання: незалежність адвокатури, законотворча діяльність та юридична експертиза. У зв’язку із цим найближчим часом планується утворення експертного центру Асоціації захисту прав правників. Центр працюватиме над моніторингом законодавства, аналізом роботи органів влади, а також готуватиме пропозиції щодо їх удосконалення. Приділятиметься також увага аналізу діяльності судових органів, забезпеченню єдиного стандарту якості підготовки правників. Втім, найголовнішою темою залишатиметься проблема реформування адвокатури та прокуратури.

Прес-служба Асоціації захисту прав правників

21 жовтня 2019р.

Теги: асоціація, правники, Фазекош

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини