В Ужгороді наступного року планують розпочати будівництво дитсадка (ФОТО)

Про це сьогодні розповіли та представили, як виглядатиме новий дитсадок, на брифінгу в Ужгородській міській раді.

В Ужгороді наступного року планують розпочати будівництво дитсадка (ФОТО)

Як повідомив міський голова Богдан Андріїв, дошкільний заклад будуватимуть на вулиці Івана Франка, це мікрорайон, де в останні роки з’явилося багато новобудов і потреба у будівництві тут дитсадка є нагальною. До речі, це буде перший з часів незалежної України, тобто за 28 років, збудований у місті дитсадок.

Над проєктом будівництва дитсадка ще триває робота, це фактично передпроєктна пропозиція, яку до кінця цього року доопрацюють та передадуть на експертизу. Орієнтовна вартість робіт – 60 млн грн, міська влада розраховує на підтримку у фінансуванні, тож планується наступного року подати проєкт для співфінансування за кошти Державного фонду регіонального розвитку, звертатимуться і до обласної ради.

Це – нетипова сучасна споруда, таких в Ужгороді ще немає. Автор проєкту – архітектор Ігор Гризлюк, має досвід будівництва саме таких об’єктів, тому з усіх поданих пропозицій вибрали його.

Дошкільний навчальний заклад комбінованого типу з інклюзивними групами розрахований на 250 місць, із них 205 дошкільнят (5 груп по 20 дітей, 3 групи по 15 дітей та 4 групи інклюзивного типу по 15 дітей кожна), а також 45 дітей ясельного віку (3 групи по 15 дітей). Тут будуть спортивні та ігрові майданчики, танцювальний зал, басейн тощо. Загальна площа для будівництва – 1,2 гектари, повідомив міський голова.

Будівля за проєктом двоповерхова, на першому поверсі розташуються групи ясельного віку та інклюзивного типу, які будуть зручно з’єднані з відповідними груповими майданчиками, входи та виходи забезпечені пандусами і поручнями, розповів начальник управління капітального будівництва Адам Юрко. Для зв’язку цих груп із другим поверхом, де запроєктовані фізкультурний, танцювальний зали тощо, передбачено ліфт на 2 візки. На першому поверсі розташований також харчоблок та басейн. На другому – групи дошкільного віку загального типу, приміщення загального користування та службові.

Усі приміщення, коридори, входи та виходи спроєктовано зі зручностями для маломобільних груп населення. Передбачено також окрему будівлю автономної котельні, розглядається можливість і встановлення сонячних панелей.

Площа земельної ділянки дозволила спроєктувати для кожної групи окремо ігрові та спортивні майданчики, передбачається облаштувати стоянку для автомобілів, під’їзди для авто, пішохідні доріжки тощо.

Начальниця управління освіти Наталія Мухомедьянова, своєю чергою, зазначила, що упродовж останніх років у районі вулиці Загорської проводиться активна забудова, а заклади дошкільної освіти, які розташовані поблизу (№28, 30, 31 «Перлинка»), переповнені і не можуть забезпечити місцями всіх дітей. Так, до прикладу, у дитсадку №28 наразі виховується 166 дітей при проєктній потужності 115, дитсадок №30 відвідують 160 дітей (проєктна потужність 105), дошкільний заклад №31 «Перлинка» - 178 дітей (проєктна потужність 110).

На сьогодні середня наповнюваність груп у закладах дошкільної освіти Ужгорода для дітей 3-6 років складає 27 дітей при нормі наповнюваності до 20 вихованців, а для дітей 2-3 років – 24 дитини при нормі 15. Тож будівництво нового дитсадка є вкрай необхідним, це дасть можливість дітям, які живуть у цьому мікрорайоні, отримувати якісну дошкільну освіту та забезпечить їм комфортні умови перебування, адже новий заклад спроєктований з урахуванням усіх норм.

Будівництво дитсадка планують розпочати у наступному, 2020 році, на його зведення піде 2 роки.  

 

16 жовтня 2019р.

Теги: дитсадок

Коментарі

Читатель 2019-10-17 / 12:20:44
Уважаемый Ужг 2019-10-17 / 01:04:59
Вы подали неверную информацию. Точнее, верную, но давно неактуальную. Дело в том, что садик на ул. Закарпатской, давным-давно не садик.

Второе. Проблема очень просто решаема. Захватчики детсадов (в своё время) должны их освободить (будь то банк, будь то ресторан....) Не обеднеют, и даже безболезненно для них будет - других помещений по городу куча, которые реально пустуют.

Ужг 2019-10-17 / 01:04:59
А нахрена було Андріїву приватизовувати садок по вул.Закарпатській,а зараз за 100 метрів від нього будувати за 60 млн гривень?

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини