Питання залучення інвестицій та розвитку бізнесу обговорили керівники Закарпаття із представниками американської IMTD International (ФОТО)

Про надання стартового капіталу у вигляді грантів для створення малого бізнесу та приватного підприємництва, інвестиційну підтримку бізнесу для його розширення і модернізації, що передбачено у рамках реалізації Програми «Оздоровлення економіки України», йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка та голови облради Михайла Рівіса з представниками правління споживчого товариства «Ай.Ем.Ті.Ді.-Інтернешнл».

Питання залучення інвестицій та розвитку бізнесу обговорили керівники Закарпаття із представниками американської IMTD International (ФОТО)

Як розповів заступник голови правління Роман Бендас, IMTD International здійснює інформаційний тур Україною. Нині вони у Закарпатті з метою  ознайомити активних краян, представників ОТГ, малого та середнього бізнесу, благодійних фондів тощо із новою грантовою стратегією, яка реалізовується в Україні.

- Міжнародна миротворча організація IMTD USA є фінансовим провайдером благодійних і донорських організацій у світі. Її дочірня організація IMTD International реалізовує Програму «Оздоровлення економіки України». Наразі в країні відкрито сто двадцять відокремлених підрозділів, ще понад сто філій стоять в черзі на реєстрацію, - зазначив Роман Бендас.

За його словами, «Програма «Оздоровлення економіки України» – це стимулювання, інвестиції, розвиток і підтримка малого і середнього бізнесу. IMTD USA працює по всьому світу, зокрема у країнах ризику, у тих країнах де йде війна. IMTD International  - це коаліція трьох країн – України, Грузії, Молдови.  Тож, почати оздоровлення економіки України «з низів» - надавши простим українцям можливість, за рахунок грантової програми, створювати свій рентабельний бізнес в Україні, докорінно змінити систему розподілу грантових ресурсів з використанням «Нової грантової стратегії» США, унеможливити використання «корупційних схем» для неефективного та нецільового використання коштів, стимулювання бізнесу та його розвиток, експертне, матеріально-технічне супроводження, а також виведення на міжнародні ринки збуту - такі головні завдання має вирішити Програма «Оздоровлення економіки України».

Наразі в Україні відкрито сто двадцять відокремлених підрозділів, ще понад сто філій стоять в черзі на реєстрацію.

Відтак, програма -  це унікальний багатовекторний інструмент який дозволяє: реалізувати «Бізнес-ідеї» і «Бізнес-стартапи», підтримати «Працюючий бізнес, фермерство і виробництво», розширити «Товарні і ресурсні ринки», розвинути «Інфраструктурний бізнес територіальних громад», наповнити благодійні та соціальні фонди. Членом кооперації може стати фізична або юридична особа.

- Щоб стати асоційованим членом кооперації IMTD International, потрібно свідоме бажання розвиватися у прозорий та відкритий спосіб, відповідно до міжнародних стандартів ведення бізнесу. Після оформлення членства, що дає юридичне та фактичне право брати участь в програмах споживчого товариства, людина одразу потрапляє під захист міжнародного права. – запевняє керівників Закарпаття Роман Бендас. - Зауважу, що конкурсу щодо бізнес-ідей не існує. Система працює інакше: замість бізнес-плану член кооперації заповнює анкету, де у довільній формі розповідає про свою ініціативу, визначає свій потенційний напрям діяльності, прописує суб’єктивне бачення технічного забезпечення. Потім експерти кооперативу перевіряють можливість успішної реалізації бізнес-ідеї і рівень готовності вивести цей бізнес на прибуток. Якщо є тільки бажання, а кваліфікації не вистачає, ми будемо підтягувати кваліфікацію людини.

Насамкінець було зазначено, що в грантовій програмі існує етап моніторингу, який забороняє відчуження майна до виведення  кооперацією бізнесу до прибутковості. На момент розвитку бізнесу, людині виплачується зарплата. Коли бізнес запрацює, тут громадянин самостійно прийматиме рішення, що робити з його справою далі.

Також Програма «Оздоровлення економіки України» цікава для середнього бізнесу завдяки низці фінансового інструментарію. Мова йде про інвестиції, лізингові програми, дешеві кредити, пошук інвестора. Важливим моментом є той факт, що учасник кооперації автоматично підпадає під захист міжнародного права.

Вислухавши представників IMTD International, Ігор Бондаренко та Михайло Рівіс запевнили у повній підтримці їх діяльності та створенню філій у Закарпатті, адже мова йде про серйозну фінансову підтримку малому бізнесу, співпрацю з ОТГ зі створення комунального та інфраструктурного підприємництва, підтримка молоді, а головне – забезпечується комплексний захист та безпека бізнесу, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

10 жовтня 2019р.

Теги: інвестиції, розвиток, бізнес

Коментарі

Степан Крук 2019-10-10 / 14:17:58
Схоже, що губернатор дійсно має наміри розвивати економіку краю! Було б гарно, коли б робив це без участі Штайнмаєра...

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини