На сесії Закарпатської облради планується старт проекту щодо відселення ряду медзакладів з елітної нерухомості в центрі Ужгорода

В обласному центрі Закарпаття назріває черговий скандал, пов'язаний з цілком очевидним намаганням причетних до обласної влади осіб приватизувати в зручний спосіб об'єкти нерухомості, розташовані в центрі міста.

Закарпатська обласна клінічна стоматологічна поліклініка
Закарпатська обласна клінічна стоматологічна поліклініка

На пленарному засіданні 16-сесії Закарпатської обласної ради, що має відбутися завтра, 26 вересня, планується старт проекту з "великого переселення" на околицю міста, відому як "БАМ", кількох закладів охорони здоров'я – Закарпатської обласної клінічної стоматологічної поліклініки (набережна Незалежності, 8), КЗ "Обласний госпіталь ветеранів війни" Закарпатської обласної ради (вул. Льва Толстого, 13) та Закарпатської обласної станції переливання крові (вул. Л. Толстого, 15).

Як вказується у пояснювальній записці до відповідного проекту рішення, опублікованого на офіційному сайті обласної ради, перераховані заклади "на сьогоднішній день користуються окремими будівлями в центрі міста Ужгорода загальна оціночна вартість яких становить близько 60 мільйонів гривень".

Натомість, новим місцем розташування цих медичних закладів має стати нині закинута споруда колишнього пологового будинку, розташована на території Ужгородської міської клінічної лікарні. Остання, до слова, через недоглянутість вже кілька разів потерпала від пожеж.

Рік тому у вказану будівлю з центра Ужгорода, з будинку за адресою пл. Театральна, 6, уже переселили обласний Центр здоров'я. Цей заклад працював на попередньому місці понад пів століття. Тепер запущено проект приватизації ласого майна і прийшла черга інших об'єктів елітної нерухомості, на які, цілом очевидно, накинули оком обласні чиновники.

Аби полегшити процес "прихватизації", іншим проектом рішення облради передбачається змінити статус цілого ряду медзакладів з балансоутримувачів споруд, в яких вони розташовані, на їх орендарів  з натупною передачею, "без проведення конкурсу, в оренду строком на 10 (десять) років з орендною платою 1 (одна) гривня на рік".

Жодних логічних обгрунтувань "переселенню" медзакладів з центру міста на вулицю Грибоєдова не наводиться.

Більше того, цілком очевидно, що перенесення з центру на околицю міста наприклад обласної стації переливання крові може неабияк ускладнити роботу з донорами. І це при вже існуючій серйозній проблемі з отриманям крові для потреб пацієнтів.

Відповідно, неприкрита спроба вивільнення з метою наступної "прихватизації" вказаних споруд викликала, за інформацією Закарпаття онлайн, невдоволення відповідних медичних колективів, що може перерости в нову точку соціального напруження.

Варто згадати, що ще в 2013 році, в період президентства Віктора Януковича і "губернаторства" Олександра Ледиди було витрачено велику суму бюджетних коштів на розробку проекту по облаштуванню у вказаній споруді колишнього пологового будинку обласного перинатального центру. Під грандіозний проект тодішньої влади, що мав стати одним з ключових передвиборчих проектів режиму В.Януковича, навіть ліквідували Ужгородський міський перинатальний центр, понизивши його у статусі до пологового будинку.

Фінансування будівництва обласного перинатального центру мало розпочатися ще до кінця 2013-го року. Однак кануло в лету разом з політичним режимом Партії регіонів.

Натомість на сесію облради виноситься проект рішення Про затвердження завдання на проектування об’єкта «Реконструкція нежитлової будівлі літ. Б по вул. Грибоєдова, 20б в м. Ужгород під розміщення медичних закладів», яке передбачає повторне виділення коштів на розробку нового проекту реконструкції цієї споруди.

Не варто сумніватися, що, окрім зазіхань на вивільнені приміщення, в плани авторів цієї ініціативи також входить перспектива "освоєння" бюджетних коштів в процесі "реконструкції нежитлової будівлі літ.Б по вул.Грибоєдова, 20б в м.Ужгород під розміщення медичних закладів".

25 вересня 2019р.

Теги: нерухомість, реконструкція, приватизація

Коментарі

Лора 2019-09-25 / 22:22:49
Будівля обласної ради , крук ти Незнайка

Юрист 2019-09-25 / 17:06:23
Очевидно, що ці приміщення є «лакомним шматком» для рейдерів. Ніхто про людей не думає! Але місцева влада не до кінця розуміє всю серйозність та наслідки того, що робить. Рекомендую працівникам цих медзакладів звернутися до прокуратури та Приезидента. Можна і до нардепів від Закарпаття. Розголос у ЗМІ також допоможе. Тримайтеся!!!1043

ДБР 2019-09-25 / 16:06:14
Скоро, скоро почнемо!

Ужгородець 2019-09-25 / 15:38:24
Схема «сірого» рейдерства: Оціночна вартість 60 млн. гр , а коли продають такі будівлі в приватні руки то така вартість становить вже до 6 млн. гр.

.... 2019-09-25 / 13:55:27

Стоматолог 2019-09-25 / 13:52:55
Попрошу показати хоч один факт і доказ того, що хтось на чомусь заробив??? попрошу некомпетентних в даному питанні не писати дурниці , якшо вас шось не влаштовує чи на вас хтось колись заробив, то звертайтесь відразу до начальства або з скаргами у відповідні для цього заклади, а не розводьте наклепи! Ми зараз маєм наувазі , що 200 людей може залишитись без роботи, ізза свавілля нашої влади! і хочу наголосити ,що все це звичайні сімейні люди, а не депутати-бізнесмени з кучою машин,квартир і статків!

Ужгородка 2019-09-25 / 13:31:11
А ветеранський госпіталь, а станція переливання крові???!!! Ви що зовсім подуріли? Господи!!!! Коли ж ці злодії нажеруться! Хтось їх повинен зупинити. Тут вже не шини палити треба, а їх самих на палю саджати. Скільки можна терпіти це знущання та це розкрадання?! Клянуть той СРСР, а все ніяк не можуть до кінця розкрасти все те, що за часів тієї злочинної влади було створено громадянами країни... Що за клептоманська влада?

Олег Олегович 2019-09-25 / 13:24:52
НАЧИНАЙТЕ МАЗАТЬ НА ХЛЕБ

Стоматологу 2019-09-25 / 12:55:12
Так відремонтуй собі, якщо кажеш що там приміщення в поганому стані. Можна подумати що не зарибивісь на так званних бюджетних щелепах і зубах. Тать у вас хлопці уже май дорого лікуватися як у приватників.

Стоматолог 2019-09-25 / 11:42:51
Нехай тепер всі хто голосував за цей "брєд", самі беруть і відвозять на свої крутих машинах бабусь і дідусів і діточок на бам лікувати зубки. Не всі мають змогу лікуватися в приватних кабінетах за величезні кошти.
Ви бачили в якому стані там приміщення??? Без належного фінансування ,капремонту, як можна туди перемістити таку кількість установ? Нехай на свої плечах переносять туди і технічно правильно встановлюють всі стомат. установки для яких необхіно повністю переробити і підлаштуати кабінети! Хочуть просто набити кармани грошима, віддати територію під забудову, якомусь "баблистому" бізнесмену і мати з того "долю". А те що 200 людей в результаті опиняться без роботи, іх нецікавить, тому що пацієнти які дуже багато років, відвідувати заклад , знайдуть альтернативу, тільки щоб не пертись туди. Для тих хто каже, що будівля в аварійному стані, зайдіть всередину, подивіться. Сейсмічно-небезпечна зона??Що за абсурд??? Цікаво тоді може всі приватні кавярні і круті нові будівлі навколо теж потрібно знести? Цікаво ,а нові будівлі значить можна буде там строїти на такій небезпечній ділянці?? Люди прошу, будьте людьми, а не бездушними істотами які шукають тільки вигоду і можливість заробити !!!((((

До Степан Крука 2019-09-25 / 10:51:55
Це приміщення комунальної власності обласної ради. Воно вже передано на баланс... А будівля знаходиться в аварійному стані в сейсмічно-небезпечній зоні. Тріщини йдуть по стінах зверху донизу. Геологи стверджують, що розташовувати там будь-що без ГРУНТОВНОЇ ДУЖЕ ДОРОГОВАРСТІСНОЇ реконструкції - недоцільно. Дешевше побудувати нове приміщення з нуля, ніж вкладати кошти в цю руїну.

Степан Крук 2019-09-25 / 10:44:13
Абсолютно абсурдна ідея! 1). Медичні заклади, котрі перебувають (разом із будівлями) на балансі облради переносять у приміщення комунальної власності міста. Отже область буде орендувати ці приміщення у міста і сплачувати за них. 2). Технічна спроможність колишнього пологового будинку обмежена - єдиний загальний вхід для пацієнтів та донорів із єдиним ліфтом. 3). Величезна будівля колишнього пологового будинку потребуєт капітального ремонту, а отже і значних коштів. 4). Є проблема відвідування пацієнтів-ветеранів Обласного госпіталю ветеранів війни у новому приміщенні, адже громадський транспорт не не підїжджає до будівлі колишнього пологового будинку, котре знаходиться в тилу території - це 300-400 метрів.

Досить грабувати громади 2019-09-25 / 10:19:06
Класна ідея!

Іvo 2019-09-25 / 10:09:50
Мені кажеся, час зберати шини.

Доктор 2019-09-25 / 09:40:30
Є ідея!
Повністю підтримую!!!!!

Є ідея! 2019-09-25 / 09:17:16
Є зустрічна пропозиція: переселити на Грибоєдова, 20 Обласну раду та Обласну адмінстрацію. А з чудової будівлі в центрі міста зробити або музей або розважально-тренувально-навчальний дитячо-молодіжний центр. Більше б користі для громади було!

Похоронщик 2019-09-25 / 09:03:29
Мажорнім»хустські хлопчики»; хочуть ще на дембель рейданути щось в Ужгороді

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 22
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини