Києву поки не варто розраховувати на поступки Угорщини за лінією НАТО - Кулеба

Україна не може розраховувати на зміни для себе в рамках співпраці з НАТО, доки не вирішено питання двосторонніх відносин з Угорщиною.

Про це заявив віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у суботу в Києві.

"Я завжди дотримувався позиції, що з Угорщиною потрібно домовлятися. У нас набагато більше інтересів, які нас об'єднують, ніж роз'єднують. Я прийшов із цією позицією в уряд, я не один в уряді з цією позицією... Доки ми не вирішимо проблему з Угорщиною, на якісь зміни в НАТО розраховувати не варто", - сказав Кулеба.

За його словами, Угорщина не є простим партнером у переговорах, але "це не вороги, а партнери".

"Угорці кажуть так, що доки з Україною не домовляться, доти вони не підуть на поступки за лінією НАТО", - розповів Кулеба.

Він додав, що Україні необхідно прийти до стабільного переговорного процесу з угорською стороною щодо пошуку оптимального рішення.

"Безумовно, це не передбачає, що ми маємо все здати угорцям або сказати, що ми готові робити так, як вони хочуть, але шляхом певних взаємних поступок можна прийти до результату, який усіх задовольнить. І такі консультації всередині уряду в нас на різних рівнях відбуваються", - розповів віцепрем'єр.

Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не блокуватиме інтеграцію України в НАТО тільки після внесення поправок до законів про мову та освіту.

14 вересня 2019р.

Теги: Угорщина, НАТО, блокування

Коментарі

Говерла 2019-09-18 / 14:42:09
Перепрошую, бо від тих мадяр вже геть голову повело. В попередньому коментарі, звісно, має бути так:
ДЕ ПОДІЛИСЯ СЛОВ'ЯНИ З ЛІВОГО БЕРЕГА ДУНАЮ, тобто з Паннонії?

Говерла 2019-09-18 / 10:55:35
до Сергій
Є й інші свідчення, які походять не з одного джерела, а багатьох від різних народів:
https://uk.wikipedia.org/wiki/Завоювання_угорцями_Паннонського_басейну

Тобто, за перевіреною інформацією:
- угорці в 8-9 століттях жили в Північному Причорномор'ї і воювали там з болгарами, печенігами та половцями;
- з тої місцевості вони піднімались вздовж правого берега Дунаю і переходили Дунай в Паннонію (від Дунаю до Закарпаття) де брали участь у війнах місцевих народів. В той час Паннонія була заселена слов'янами (переважно русинами та словаками);
- з цього випливає, що першою зачіпкою угорців наприкінці 9 ст. таки стала місцевість на правому березі Дунаю навколо озера Балатон;
- в один з моментів угорці вирішити не воювати на чиїйсь стороні в Паннонії, а захопити її;
- захопити Паннонію вони могли з боку озера Балатон, але також і з боку Карпат;
- перехід через Карпати описаний лише в хроніці угорського Аноніма, а також про це пише в одному реченні і Повість временних літ ---- це можна трактувати так: від Чорного моря вперше угорці вирішили здійснити напад на Київ. Взяли якийсь викуп у киян, а повертати до Чорного моря не було можливості бо там їх вже сильно потіснили печеніги і половці. Але за іншою версією, що відомо з Києва: угорці попросили русів аби пропустили їх через свою землю на захід (може угорці заплатили якесь мито в Києві за дозвіл на прохід Руссю, а не навпаки?). Отже, не маючи змоги повернутися до Причорномор'я, угорці повернули до Карпат через Київ. Від Києва вони мирно пройшли аж до Закарпаття;
- що було далі - відомостей достеменних немає. Місцеві слов'яни не хотіли вторгнення угроців в Паннонію. Тому були певні сутички. Очевидно, угорці перейшовши Карпати (якщо таке й було) йшли до Балатону, де була їхня основна резиденція. А вже звідти всі разом вони почали знищувати слов'ян в Паннонії. Ну, десь так воно й було.
ТОМУ Є ПИТАННЯ ДО УГОРЦІВ:
- ДЕ СЛОВ'ЯНИ З ПРАВОГО БЕРЕГА ДУНАЮ?
- ЯК ДОВГО ВИ ЩЕ БУДЕТЕ В СЛОВ'ЯНСЬКІЙ ЗЕМЛІ?

Сергій 2019-09-18 / 10:16:05
Тому наврядчи Лаборец конось зупняв бо Угорські орди того часу представляли собою значну військову сили, свідченням того є битва при Прессбурге 907 року де Угорці розбили лицарів східно Франкського королівства та Баварії.Я не противник Лаборця якщо він був але наврядчи він зміг когось зупинити

Сергй 2019-09-18 / 10:01:27
А на це що скажите панове Облога Києва угорцями 898 року — напад кочівників-угорців на чолі з ханом Альмош на Київ в ході їх кочування на захід і попередній завоюванню батьківщини на Дунаї (з центром в Панонії)[https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0_%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D0%B0_(898)

Сергій 2019-09-18 / 09:57:16
Де зупинили Угрів якщо вони тут? Вони ж захопили низини Дунаю

Петрос 2019-09-18 / 08:21:26
До Говерли ; і де угрів зупинив Лаборець в низинах Дунаю .
До сорри : а яка ваша версія , як попали угри в Панонію ?

сорри 2019-09-17 / 23:05:34
Лаборець може й був, але точно не було переход угрів через Верецький перевал

Говерла 2019-09-17 / 22:58:07
Лаборець скоріш за все-таки був тому, що хтось-таки зупинив рух угрів в передгір'ї Карпат коли вони перли повним ходом на слов'ян від Дунаю. Український уряд повинен виділити кошти на дослідження цього питання в давніх рукописах в архівав і бібліотеках країн світу.

Говерла 2019-09-17 / 22:52:28
до Гуцул
Якщо гуцули - дуже дикі українці, то мабуть команчі таки їхні далекі родичі...
Стосовно угро-фінів -- то вважають нині, що вони виникли десь під Китаєм коло Малайзії 10 тисяч років тому і поступово мігрували на Камчатку, далі до Уралу, потім від Уралу заполонили землі аж до сучасної Фінляндії. Отже, угро-фіни і угри з Угорщини немають нічого спільного з слов'янами.
Про тюрські народи відомо, що вони почали рух на захід десь з широких околиць озера Байкал.

Гуцул 2019-09-17 / 18:36:41
Ну якщо Команчі українець то угорці точно як мінімум слов"яни:) тоді виходить так, що воювати нам нізким не треба і простори нащі безмежні, всі ми друзі і брати. До речі гуцули тоже українці тільки дикі:).

Сергій 2019-09-17 / 18:01:55
16.14...Так я згоден ,виходить Лаборця може і не було взагалі.

Сергієві 2019-09-17 / 16:14:19
Так в Вікіпедії чітко написно6
Питання стосовно його існування залишається предметом дискусій серед дослідників. (с)
Ім'я Лаборець вперше зустрічається в угорській хроніці Аноніма нотаріуса (Bele Regis Notarius) «Діяння угрів» («Gesta Hungarorum») ХІІ століття.(с)
Твір зберігся і в середині XVIII століття почав використовуватися угорськими вченими як достовірне джерело про отримання незалежності угорцями. Проте сучасні дослідники хроніки (наприклад, Дьюла Крісто, Ференц Макк) стверджують, що в основному перекази Аноніма ― це плід його літературного домислу і що окрім опису реальних подій, Анонім сам придумав багато міфічних (с)

Сергій 2019-09-17 / 16:00:18
До 14.04....А звідки брати інформацію? Українська Вікіпедія це більш менш офіційне загальноприйняте джеркло інформації.На мій погляд все інше це фантазії

Говерла 2019-09-17 / 14:51:24
Ось посилання на книгу з обкладинкою - наш герб як космічний символ який Крманчі пронесли крізь тисячоліття
https://www.amazon.com/Atlantis-Motherland-Flying-Eagle/dp/0971958009

Говерла 2019-09-17 / 14:47:32
до макса
Стосовно індіанського вождя - я особисто мав листування з шаманом племені Команчі з півдня США. Він написав книгу англійською мовою , звісно, яку мені надіслав. В книжці він пише, що їх народ походить з Північного Причорномор‘я. Книгу можна замовити в інтернеті є. Назва - Материнська земля талантів (Atlantic Motherland - по пам`яті, може не зовсім точно в першому слові.) На обкладинці на чорному тлі світлина Землі з космосу, а на ній - український герб. Я запитав, що то за символ - він написав, що вони той символ принесли з собою з материнської землі, в основному це місцевість півночі сьогоднішнього Азовського моря. Ми листувалися десь в 2007-2008 роках
Є ще відомості, одне плем’я індіанців в Канаді пов’язує своє минуле з землею України.

Сергієві 2019-09-17 / 14:04:16
Ті Вікіпедійні фантазії про Лаборця написані вслід за нафантазованими у 13 столітті хроніками хроніка Анонімуса, придворногт писаки одного з мадярських королів.
Він, доречі, у цьому ж контексті, щоби легітимізувати владу мадярів на території теперішнього Закарпаття, нафантазував і перехід мадярських племен через Карпати.

макс 2019-09-17 / 13:45:21
До говерли я дуже люблю американські вестерни ви випадково не знаєте вінету вождь індіанців случайно не украінець

Сергій 2019-09-17 / 13:36:04
До Говерли...україну затопчуть бо бідна,найбідніша в Європі а не за те що пише книга з історії.Економіку треба піднімати бо все населення повиїжджає.У Сша історія у 500 років і це не заважає їм нагинати увесь світ.Земля належить тим хто на неї живе а не тим кому воно належало стільки то років тому,а про Бероліно я вже нічого не пишу....

Говерла 2019-09-17 / 13:21:46
до До говерли
Все має бути підтверджене історичними та археологічними даними. Це - сильний захист.
Треба мати міцні арґументи в розмовах з різними ворожими елементами які зазіхають на українську землю. Зокрема, по Криму - абсолютно беззуба українська політика. Просто неймовірно! Не здатні протистояти навіть кримським татарам. А назва того півострова Таврида походить від заселеності її дикими биками - таврами/турами. Назву "Таврдиа" далі цьому півострову Кіммерійці. Союз словянських племен під назвою Кіммерійці очолюваний батьком Ором/Орієм свормувався на лівому березі Дніпра напроти гирла ріки Рось. В основному то були повертальники-слов'яни, які прийшли з Пенджаба. Частково з'єдналися з слов'янами, які не полишали Наддніпрянщину. Це було 3200-3000 років тому. Кіммерійці пішли лівим берегом Дніпра на півідень. Основна частина під проводом Ора повернула на півострів і нарікла його Таврида (інші пішли південніше до сучасного Іраку, Палестини). Перші два міста, які збудували Кіммерійці в Тавриді отримали назви Росія (нині якась Керч) та Сурож (нині якийсь Судак). Через скількось років Кіммерійці рушили в Карапати і за Карпати. Потім вже пізніше з Карпатських країв вони пішли на півострів нині знаний як Велика Британія. Там вони поширили назву "говерла" (to govern, governor). І т.д.

Говерла 2019-09-17 / 13:06:28
до попередніх дописувачів
Десь з 10 років тому в українській Википедії писали таке:
--- варяги, вони ж вікінґи, прийшли до Києва де жили дикі племена і зробили їм державу та назвали її Русь.
Я багато разів виправляв той одвертий маразм, але редактори українського вікіпедії поновлювали. Не знаю, що там нині є. По багатьох інших темах в українській вікіпедії таке ж саме включно з точними науками. По історії нині є дуже гарні лекції-відео на Youtube від автора під іменем История Руси (я маю підозру, що то Володимир Білінський, автор книги "Країна Моксель"). Всім раджу переглянути ті відео, їх до 150 буде. Правда, про Карпати він не дуже оповідає. Справа в тім, що мало знайдено історичних документів. Тому Україна має ініціювати вивчення давньої історії Закарпаття в найдрібніших подробицях. Треба залучити групу істориків, виділити кошти аби вони могли їздити по різних бібліотеках світу і збирати дописи по цьому питанню, а також і потому, де поділися слов'яни з озера Балатон та території нині заселеною угорцями на лівому березі Дунаю. Не виключено, що 10 років буде замало для цієї титанічної роботи. Далі все має бути видрукуване в державних виданнях. Цю роботу треба провести обов'язково і вкласти чималі кошти. Бо інакше всілякі зайди будуть постійно нас нагинати.

Так само і у взаєминах з Польщею. Там чималий шмат нашої землі (навіть Варшава - то руська назва). Так само і по Німеччині (назва їх столиці походить від слов'янського селища Бероліно).

У поляків їх президент Пілсудський започаткував цікавий проект ще з кінця 1920-х років тривалістю на 100 років. За проектом, будь-яка особа згадана в історичних джерелах мала б бути досконало досліджена і внесена в Енциклопедію. Так склалося, що в 1998-2001 рр. я мав численні зустрічі з молодими польськими істориками які приїзджали до Києва та Львова аби працювати в архівах цих міст в рамках проекту Пілсудського. Гроші Польська держава виділяла чималі. Вони купували десятками книжки наших істориків, вивчили українську письмову мову, досить пристойно позмовляли українською (так само і по московській). Але як тільки поляки увішли в Європейський Союз, всі поїздки істориків до України припинилися. Таке враження, що ЄС не надто переймається давніми часами життя людей в Європі...

Для України потрібні глибокі історичні розвідки, бо сусіди - близькі і далекі - затопчуть. А Україна - то материнська земля для всі слов'ян. Цю тезу треба скрізь виголошувати і підкреслювати. крім того, Україна - то колиска сучасної індо-європейської цивілізації, від країни Аратта - відома як Трипільська археологічна культура.

НОВИНИ: Різне

10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
» Всі новини