В Ужгороді зі спорткомплексу "Юність" "витискають" безкоштовний настільний теніс (ФОТО, ВІДЕО)

Йдется по олімпійський вид спорту, який через незрозумілі дії керівництва обласного спортивного закладу та приватних осіб може опинитисяь під загрозою зникнення. Саме цим занепокоєна спортивна спільнота і ветерани спорту, які представляють та розвивають настільний теніс на Закарпатті.

В Ужгороді зі спорткомплексу "Юність" "витискають" безкоштовний настільний теніс (ФОТО, ВІДЕО)

У четвер, 12 вересня, в Ужгороді, в комунальному спорткомплексі "Юність", що належить Закарпатській обласній раді, відбулася досить емоційна зустріч обурених представників і ветеранів настільного тенісу Закарпатської області із керівництвом спортивного закладу, який, відповідно до законодавства, зобов'язаний сприяти розвитку різних видів спорту.

Як інформує громадський правозахисник Віталій Грегор, спортсмени хотіли з'ясувати одне - скільки ще буде недоступним спортивний зал №3, де роками проводилися їх тренування та змагання, виховався не один чемпіон України, і чи буде взагалі місце для настільного тенісу в даному закладі, оскільки воно - єдине в Ужгороді.

Адже вже близько місяця в даному залі невідомі особи, які ведуть себе вкрай зухвало, здійснюють ремонтні роботи на замовлення керівниці приватного спортивного клубу ГО СК "Карпатія" і закарпатської федерації художньої гімнастики Валентини Плавайко.

Ні термінів закінчення робіт, ні жодних дозвільних документів на ці роботи не показають - ні ремонтники, ні пані В.Плавайко, ні директор спорткомплексу "Юність", керівник Закарпатського обласного відділення КФВС МОН України Іван Риляк.

За інформацією представників настільного тенісу, є загроза того, що після несанкціонованого ремонту теперішнє місце для їх занять віддадуть повністю під художню гімнастику, представникам якої вже тимчасово надали поруч частину території спортивного залу.

І якщо художня гімнастика має багато приміщень для проведення занять, в різних школах та закладах як Ужгорода, так і інших населених пунктів Закарпаття, то для малого тенісу спорткомплекс "Юність" - це єдине місце для повноцінних тренувань і обласних змагань.

Це пов'язане зокрема і з тим, що гімнастика, окрім бюджету, добре фінансується власним коштом через різні приватні клуби (немалими внесками батьків дітей), а малий теніс розвивається здебільшого на ентузіазмі представників та тренерів ЗДЮСШ, оскільки належного фінансування за рахунок бюджету немає роками.

Як зазначають спортсмени та безпосередні учасники неодноразових змагань, в даному спорткомплексі, на цього директора вже роками безуспішно надсилалися скарги, оскільки той всіма можливими методами "витискає" настільний теніс і не тільки.

Так, два роки тому керівник "Юності" "вижив" і тренажерний зал, наразі в спортивному комплексі не має жодного тренажера, а це був один із найсерйозніших пауерліфтингових залів. Спортсмени пов'язують це із корупційною схемою керівництва закладу - створили умисно несприятливі умови, піднявши спочатку оренду, яку ті не спроможні були оплатити, і вижили їх.

Сам керівник спортзакладу І.Риляк чітко так і не відповів обуреним присутнім, коли буде закінчений ремонт та чи буде можливим подальше продовження занять представників настільного тенісу на попередньому чи іншому належному місці. Повідомив, що ремонт здійснює пані В.Плавайко за приватні кошти, а про те, що вже додатково розміщенні дзеркала для гімнастів, які технічно унеможливлють безпечні умови для заняття тенісистів, "перший раз чує" і пообіцяв розібратись.

Наразі в спорткомплексі для настільного тенісу надали тимчасово колишній невеликий тренажерний зал. Однак він, за словами тенісистів та старшого тренера з настільного тенісу, тренера ЗДЮСШ Яни Демідової, не відповідає ні елементарним умовам та спортивним стандартам, ні фізичним можливостям для проведення тренувань, а тим більше змагань.

Також тренер Я.Демідова висловила занепокоєння, що, фактично, йдеться про близько 60-70 дітей, 120-130 ветеранів, майстрів і кандидатів спорту, а також людей із особливими потребами, що займаються тут настільним тенісом, який з таким підходом керівництва "Юності" може фактично зникнути в Ужгороді.

Тому за підсумками даної зустрічі спортивна спільнота вирішила підготувати звернення як до депутатів обласної ради, власністю якої є даний заклад, так і до профільного міністерства та президента В.Зеленського щоб ті втрутились у ситуацію, а також забезпечили належні умови для розвитку даного олімпійського виду спорту на Закарпатті.

Для довідки слід зазначити, що настільний теніс — олімпійський вид спорту у якому використовують спеціальні ракетки та ігровий стіл, розмежований сіткою навпіл. Станом на 2017-й рік настільний теніс входив в число найпопулярніших видів спорту на планеті і мав понад 850 мільйонів шанувальників, а у федерації цього виду спорту перебувало 226 країн, серед яких і Україна.

13 вересня 2019р.

Теги: теніс, гімнастика, Юність, Риляк

Коментарі

До Ник до ник 2019-09-15 / 17:09:10
Гадаю, ви праві: ІНСАЙД: Субота, 25 Березень, 2017 Художню гімнастику краю курирує крадійка?

О.Д. 2019-09-14 / 13:33:15


НІК, ну так, усі статті, інформації на суспільно значимі теми, як ви самі написали - "порушують актуальні питання", а надто - які зачіпають інтереси тих чи інших осіб, що підсіли на громадські кошти, майно тощо, ЗАМОВНІ ))


Н ик до ник 2019-09-14 / 09:32:28
Даже если 8 человек. В этом случае , человек , старается для детей , она их воспитывает, растут порядочные дети.... А гимнасты даже если 100 детей, как они с ними общаются...4-5 летним девочкам ты корова, что ты делаешь и это ещё мягко сказано... Ещё нужно вспомнить как гимнастика вообще оказалась в 3 зале...
Аня Пушко екс президент гимнастики области , (очень порядочная девушка в отличии от этих пловайко) попросились в мертвое время аккуратно складывать столы и тренироваться на правой стороне( Яна Станиславна согласилась.... После прихода пловайко , они решили что эта часть уже принадлежит им , и наглым способом пытаются выжить настольный теннис из зала... Статья само собой замовна... И выход 4,5 зал вперед пусть строят для гимнастики... А не так что думают вложить 10000 доларов которые собрали с родителей ( половину из которых в карман пловайко пошло))))

loci 2019-09-13 / 21:55:54
так само з юности вижили тренажерний зал
але Трактор футбол грае

НІК 2019-09-13 / 21:07:25
Стаття ЗАМОВНА. Хоча і порушує актуальні питання. Однак, тут чітко говорять про н/т, про ветеранів, які грають в теніс (і мяко кажучи нецензурно висловлюються) а поряд теж олімпійським видом спорту займається до 120 дітей. Серед яких виховались за останні роки КМС, МС, МСМК.
ЄДИНИМ виходом з ситуації є будівництво 4 залу в Юності. Іншого виходу немає бо всі види спорту важливі і розвивати їх треба тільки - ДЕ? Тому не нагнітайте емоції, а переведіть цю ситуацію у РІШЕННЯ - 4 зал.

Віталій Грегор 2019-09-13 / 18:46:37


Для розуміння всієї скандальності цієї ситуації і навіть би назвав спроб "спортивного рейдерства", дублюю нижче коментарі спортсменів і учасників змагань із настільного тенісу із Фейсбука до мої відео-трасляції:

- ***** *****: Риляку в рило з вертушки дай!!! Той за бабки всіх вижене з Юності! Там скоро крім гімнастики нічого небуде! Вони бешені бабки збивають із батьків, ці гроші ніде не світяться, бо ніби добровільні внески, але все на руки! Два роки тому "вижив" тренажерний зал! Ти уяви собі, в спортивному комплексі ніодного тренажера зараз немає!!! Це був один із найсейозніших пауерліфтингових залів!!! Підняли спочатку оренду, які ті не спроможні були оплатити і вижили їх! Зараз ця гімнастика в усіх залах Юності, з неадекватними тренерами! а якщо не віриш, прийди якось в білий день і послухай, як вони із дітьми поводяться! я в шоці, чому на це батьки очі закривають, та ще великі гроші щомісячно платять. Я вже мовчу про побори, коли потрібно на змагання йти!!!"

- Julia Kolach: Просто хоть шо роблять, директор радий шо роблять ремонт за свій кошт тому на стороні тої, а люди проробили тренерами все життя і на них з висока плюють, це хамство просто, причому щей є діючі спортсмени віком 45+

- Олег Энский: На цього директора давно жалілись, він витісняє настільний теніс як тільки може. Гімнасти мають більший бюджет тому що не малі гроші збирають від дітей. Ужгородці не дайте пропасти настільному тенісу в Ужгороді.

Відео-трансляція зустрічі представників настільного тенісу та керівництва спорткомплексу "Юність" 12.09.2019: https://www.facebook.com/vitaliy.mcgregor.5/videos/173853183660189/


Степан Крук 2019-09-13 / 17:39:46
Треба тим дятлам затиснути в тиски те, що від їх юності залишилося!

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини