"Слуги народу" скаржаться, що Офіс президента хоче зробити з них "абсолютно ручих тваринок"

Депутати "Слуги народу" дуже незадоволені проектом закону №1038 про внесення змін до закону про статус народного депутата, яким пропонується позбавляти нардепів мандата за невходження у фракцію та також за припинення членства у фракції.

Про це свідчать коментарі співрозмовникі"Української правди"П у Верховній Раді.  

Пряма мова: "Вони з нами не рахуються".

Депутати скаржаться, що Офіс президента та керівництво партії хочуть зробити з фракції "абсолютно ручних тваринок".

Наразі у ВР зареєстровані 2 законопроекти №1038 та №1045-1, які передбачають позбавлення мандату депутата, якщо той не увійшов до фракції партії, від якої обирався, чи яка його висувала, або вийшов з фракції.

Перший пропонує прописати у законі про статус народного депутата те, що забрати мандат у депутата можуть за "невходження його до депутатської фракції політичної партії, за списками якої його було обрано народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, або припинення його членства в такій фракції".

Законопроект №1045-1 пропонує закріпити, що нардеп може входити до складу лише депутатської фракції тієї політичної партії, за виборчим списком якої його було обрано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному виборчому окрузі.

У разі невходження нардепа-списочника чи нардепа-мажоритарника до депутатської фракції політичної партії, яка його висувала, його повноваження припиняються з дня ухвалення рішення вищим керівним органом відповідної політичної партії.

Раніше імперативний мандат працював у випадку виключно списочників (як це було у 2016 році, коли з'їзд партії БПП "Солідарність" ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП), а мажоритарники звільнялися від цього правила.

12 вересня 2019р.

Теги: мандат, Слуга народу, фракція

Коментарі

Горожанин 2019-09-14 / 11:43:26
Можу погодитися . У нас це може набрати викривлені корупційні форми .Але хто виноватий ? Самі й виноваті .Ясно що політику і буденність змішувати не можна .
Я теж не дуже в це вірю в ефективність , і за ментальності громадян , ментів ...
Я просто сказав що побутове стукачество в Європі нормальна штука . Там не залишають по собі купи сміття і склянок на березі ріки після своїх пянок , або в лісі, не паркуються на тротуарах плюючи на других . Не женуть як ненормальні в селові в місті . Не браконьєрать , не рубають в наглу ліс .
Я це мав на увазі .

Степан Крук -Горожанину 2019-09-14 / 10:21:10
Що добре для німця - смерть для українця! Кілька зауважень із сотні тих притензій. Перше. У законі не вказана відповідальність заявника за надану завідомо тенденціозну, упереджену, неправдиву інформацію. Отже, кожний із нас може бути переслідований нізащо "поки розберуться". Друге. Цей закон (сумнівів нема) буде використовуватися для недобросовісної конкуренції у бізнесі, стане механізмом шантажу. Третє. Цей закон легко адаптувати під поняття "політична корупція", отже він стане механізмом політичних переслідувань. Оскільки правоохоронні органи, кожний оперативний працівник уже має свою мережу "стукачів", то було б краще коли
б тих "добровільних помічників" матеріально зацікавили, а не створювати і без того у дуже хиткому суспільстві атмосферу підозри та недовіри. Стосовно "був за кордоном, маю знати"... Стикнувся у Німеччині із випадком, коли мій німецький друг готував шашлики на зібраному недалеко хворості. Там це заборонено - хочеш розкласти багаття, піди в магазин і купи дрова. Товариш за це порушення сплатив штраф. І ще... українська ментальність, яка із цього антикорупційного закону створить нові корупційні можливості. Для прикладу: заявник приходить до мента із інформацією про корупцію і йому за це положено 100 000 гривень. Але ж цей мент буде вирішувати положено чи не положено, достовірна інформація чи ні. Отже, заявник щоб отримати гонорар змушений буде поділитися із опером... До ВУВУ - суспільна позиція - це коли суспільноактивний громадянин виконує суспільнокорисну роботу БЕЗКОШТОВНО. Але коли на цьому хоче заробити - це вже не активіст, а заробітчанин.

Вуву 2019-09-13 / 23:25:10
Не треба плутати стукачество яке було в ссср в 1937 році з громадською реакцією і суспільною активністю сьогодення.
Це абсолютно різні речі і не мають нічого спільного крім теми для дискусійі.

Горожанин 2019-09-13 / 23:18:37
До Степан Крук : вся " порядність і чесність " західних країн базується на банальному побутовому стукачестві там її фундамент . Ходите за кордон і не знаєте цього , дивно .

Степан Крук 2019-09-13 / 11:25:43
Жах! Зебіли прийняли у першому читанні законопроект 1010-Про донощиків і захист їх прав!!! "Стукачество" поставили на конвеєр диктатури Зебіла! Це повернення у 1937 рік. Данацки, ступачки та інша гидота цього дуже хворого суспільства нарешті зможуть заробляти брудні гроші на провокаціях, брехні та підлості. Щоб ти здох, Гідранте! А ви, народ, плескайте в долоні Зебілу і чекайте, поки за вами не прийдуть менти! І не дивуйтеся, чого вони прийшли за вами, гарними, справедливими, пухнастими та чесними...

Степан Крук 2019-09-13 / 09:08:17
"Зелені депутати" повинні були ще до виборів розуміти, що будуть лиш баранами на колгоспному дворі. Згадаймо, що набирали цих депутатів по інтернету, а потім проводили із ними співбесіду: якщо дуже розумний та ініціативний - його у списки не включали. Їм потрібні "прості люди" без власних амбіцій і дуже слухняні. Одним словом - потрібні слуги. Найбільша підлість Зе-команди перед громадянами України, це те, що цих "простих людей" зебіли видають за депутатів від народу. Набрали цих слуг, відвезли у Труськавець і зразу пояснили, що вони НІХТО, а увійшли в парламент завдячуючи дяді Зелі. На додаток, щоб повністю вбити у цих "слуг" відчуття власної гідності ще стрибати на одній нозі заставляли під музику - тренінг такий. Звичайно, що говорити про якусь самостійну законодавчу ініціативу зомбованих та заляканих баранів говорити просто смішно - задача у них одна: давити на зелену кнопку по команді і не умнічати. Оскільки це дуже "прості люди", то модератори від Офісу президента із ними легко справляються, хоч ті вже й починають брикатися...

Вуву 2019-09-13 / 08:48:06
Тут не так все просто а навіть дуже слизько.
З одного боку правильно .
Мусить бути порядок і відповідальність.
Бо ті козли і барани скакали від однойі партійі в другу потім в третю і трималися при кориті при тому що крали і нізащо не відповідали.
І якщо із партсписочниками таке ще може бути .
То з "мажорами" - самовисуванцями ... Вибачте НІ.
Якщо вони не були ні при якій партійі ... То
То чого вони мають себе заганяти в якусь партію?
Це не демократія і свобода вибору кожного БЕЗПАРТІЙНОГО індивида.
Але це законодавчий тиск прикритий демократичним покривалом.
ЦЕ ПРЕКРАСНИЙ ПРИВІД ВСІМ ДЕПУТАТАМ ЗБУНТУВАТИСЯ І ПОЧАТИ БЛЕЯТИ НА АП І САМОГО ЗЄ.

Ваня 2019-09-12 / 19:19:35
А шо ви хотіли?загнали в раду стадо безмозглих баранів і нажимайте кнопочки Зедибіли

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини