ФОТОФАКТ. Під стінами міськради в Ужгороді розпочався мітинг працівників пологового

В Ужгороді біля будівлі міської ради розпочався мітинг медиків пологового будинку.

ФОТОФАКТ. Під стінами міськради в Ужгороді розпочався мітинг працівників пологового

Працівники пологового протестують проти проведення повторного конкурсу на посаду керівника закладу.

Окрім того, медичні працівники просять ужгородців, колег з інших медичних закладів та всіх небайдужих підтримати протест колективу УМПБ та виступити проти незаконних рішень міської влади, повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

 

11 вересня 2019р.

Теги: протест, пологовий, конкурс

Коментарі

Степан Крук -В. Грегору 2019-09-12 / 09:34:49
Вам не заплатили! Це точно - ви не та людина! У всьому іншому - погляди різняться і це є нормальним

Віталій Грегор - Степану Круку 2019-09-12 / 00:26:24
Ну ще ви скажіть що мені заплатили. Якщо ви з Фейсбука оцінили, що щиро, а що ні.
Я задав логічне до вас питання - тупо мовчати як на твоїх очах плюють на закон посадовці?? Якщо б були юристом, то у вас було б інше сприйняття цього, точніше огида до меж свавілля Андріїва. Кожен раз коли думаю, що це дно, виявляється що ні, є ще гірше. Ось так і тут, поки ти як чесний юрист і законослухняний громадянин подаєш на початку серпня в суд щоб рухатись чисто в правовому руслі та добитись відновлення законності, то вже влада приймає інше незаконне рішення. Тобто йди знову оскаржуй в суд якщо тобі воно не подобається і пофігу що воно очевидно незаконне. І так по колу.
Тому для мене це боротьба передусім не за Пантьо, а за закон і справедливу позицію колективу якому й вибирати з ким їм працювати. Ні ви, ні я, не будемо працювати в пологовому, і думаю мер також не збирається, зате свою людину нав'язує, а ви всі хоч звільняйтеся якщо такий підхід Андріїва вам не подобається.
Ось про що я.

Степан Крук-сорри 2019-09-11 / 23:42:12
Зрозуміла річ! Повністю згідний із Вами! І коли тут втирають юристи-правозахисники про чиїсь порушені права та громадянську позицію, рабське мислиння - це не є щирим і тому викликає огиду

сорри 2019-09-11 / 23:36:57
Пане Степане, насправді в цьому контексті йдеться не стільки про посаду керівника пологового, скільки про крісло мера.
Мерські вибори в Ужгороді стартували

Степан Крук-на додаток 2019-09-11 / 23:00:01
Ведеться боротьба за крісло директора комунального підприємства. Хтось відстоює чиїсь шкурницькі інтереси і це все загортається у красиву правозахисну юридичну обгортку. Ну, а хто не погоджується, той не юрист!

Степан Крук -Грегору 2019-09-11 / 22:50:36
За "рабську позицію" вибачаю! Бажаю Вам успіхів на виборах! Не хворійте зірковою хворобою!
Продовжуйте і все у вас вийде - будете депутатом! А можливо і прокурором... А мочити Андріїва є за що і без пологового будинку... Бо розум від Бога, а посади- від Диявола.

доценту 2019-09-11 / 22:47:04
немає сумніву у щирості віталія грегора і тих які вийшли на мітинг і навіть у справедливості їх вимог але і на майдан більшість людей теж виходили щиро не за гроші і теж справедливо а їхньою щирістю й жертовністю скористалися інші і не завжди справедливо приклад того ж грегора - його енергія знання порядність для закарпатської влади були і є непотрібні проте результатами його діяльності користалися і ймовірно користатимуться абсолютно нечесні непатриотичні але хитрі люди

Віталій Грегор - Степану Круку 2019-09-11 / 22:24:42
Важко пояснювати вам як людині, яка не юрист, але намагається апелювати юридичними термінами. По-вашому нікому нічого не робити, бо це буде розцінено як тиск на суд? Просто мовчки терпіти свавілля чиновників. Ви пишите зараз коментарі тут, може і це тоже тиск?)) Люди реалізують свої конституційні права на мітинг та вираження своєї думки. Більше того на їх боці закон і справедливість. Закликів до суду щодо прийняття того чи іншого рішення в учасників протесту не було, то в чому тиск ?)) Плюс потрібно мати послідовну позицію. В інших справах де люди мітингували під судами, в тому числі за моєї участі, проти незаконних забудов та рішень, то ви підтримували і тиском на суд не називали, а тут мітинг під мерією, але тиск на суд кажете))
Ви же знаєте, що суди можуть тривати роками, то що цей час погоджуватись тупо мовчки із бєспрєдєльними хотєлками мера ?? За цей час він ще понапримає хоч що, бо побачить що безкарно поки, а потім втече тупо із награбованим закордон і що далі, це буде норм?? Дивна рабська позиція якась.

Степан Крук 2019-09-11 / 22:00:23
До суду позов подано ще в серпні. То ви чините тиск у такий спосіб на суд? Бо іншого пояснення цьому мітингу нема. Буде рішення суду і все стане на свої місця. Дуже схоже на те, шо ситуація навколо керівника пологового будинку є лиш приводом для піару та для екзекуції Андріїва перед виборами.

zzz 2019-09-11 / 21:59:50
На лице перевищення мером та його оточенням своїх повноважень і не дотримання закону. І тому необхідно добиватися відкриття кримінальної справи за перевищення мером та його дармоїдів своїх повноважень.

Доцент 2019-09-11 / 20:59:21
До попереднього коментаря. Можливо ви й праві. Але можу запевнити, що ті, хто сьогодні зібрався під міськрадою, зробив це щиро. Особисто в мене це викликає повагу. До С. Крука. Намагайтеся почути думку того з ким дискутуєте. До суду позов подано ще в серпні. Є різні форми боротьби. Існує таке поняття як четверта влада. Досить часто лише привернувши належну увагу громадськості та ЗМІ можна досягти справедливого результату.

Віталій Грегор - Степану Круку 2019-09-11 / 20:52:22
Якщо сумнівів в моїй обєктивності та фаховості нема, то зазначу що ви не праві. Якраз медики і просять правового врегулювання, а очевидно незаконні рішення прийняв мер і потім рада.

Згідно із пунктом 40 Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1094 від 27.12.2017 року, встановлено, що рішення за результатами конкурсу може бути оскаржене в передбаченому законодавством порядку.

Тобто єдиний варіант скасування результатів конкурсу лише в суді. Ні мер, ні міськрада не має таких повноважень.

Однак меру плювати і більше того, він знає що суд скасує його розпорядження як очевидно протиправне, тому і протягнув ще і рішенням сесії, яке незаконне бо мотивується цим же абсурдним розпорядженням. Тобто поки люди оскаржують в суді перше рішення, мер через раду приймає нове. Подадуть на друге, мер прийме третє і так до безкінечності. Головне протягнути меру свою людину, що був конфлікт в колективі, який визначився кого вони підтримають.

Тому якщо людей не чують, що по вашому вони мають робити??

доценту 2019-09-11 / 20:44:33
тут мова йде не про закон чи пологовий будинок а про місцеві вибори наступного року тому в хід йде будь- яка подія яку можна використати у боротьбі проти опонентів а кукловоди сидять тихо в тіні їх вихід на сцену ще попереду

Степан Крук -Доценту 2019-09-11 / 19:37:48
Ознайомте із "відповідними нормативно-правовими актами та чинним законодавством" Ужгородський міжрайонний суд! Але, схоже, що кіпіш під міськрадою вам більше подобається ніж правове врегулювання конфлікту

Доцент 2019-09-11 / 18:34:34
Вибір директора КНП - компетенція спеціальної комісії. Оскарження рішення комісії, сформованої міськрадою - компетенція судової гілки влади, а не міськради. Комісія обрала Пантьо Вікторію, яку до того ж підтримує більшість колективу. Одноосібне скасування рішення комісії - незаконна та, на мою думку, фінансово вмотивована дія міського голови. Тому заклики до дотримання законності є цілком обґрунтованими. Перед коментуванням ознайомтеся з відповідними нормативно-правовими актами та чинним законодавством по темі дискусії. Всіх благ!

Степан Крук 2019-09-11 / 18:15:31
Рішення прийняла Ужгородська міська рада на основі "Закону про місцеве самоврядування". Кожний незгідний може оскаржити це рішення у судовому порядку. Крапка!

доценту 2019-09-11 / 17:56:43
а чи могли ці люди провести акцію тиждень тому чи на тиждень пізніше а не тоді коли починається день містаб коли сюди приїхав китайський посол саме від цих людей слід було б чекати певних високих морально- етичних якостей а вони як і влада знехтували нима бо вирішили що піар саме сьогодні важить більше ніж якісь там етичні норми шкода

Степан Крук -Доценту 2019-09-11 / 17:53:49
А які тут переконання? У чому тут громадянська позиція? Коли б мова йшла про вибори голови колгоспу, ще б можна було зрозуміти. А тут йдеться про призначення міськрадою ( котра має на це повне право, котра проголосувала за повторний конкурс, котра наділена для цього відповідними правами) керівника КОМУНАЛЬНОГО закладу. Які і чиї права тут порушені? Право на професію ніхто не порушував, а права на посаду не існує загалом, коли мова не про виборну посаду... У колективі звичайний ВНУТРІШНІЙ конфлікт: цього хочу, а цього не хочу!

Доцент 2019-09-11 / 17:36:59
Акція протесту під стінами міськради - вияв активної громадської позиції не лише працівників пологового, але і небайдужих громадян. Відстоювати свої переконання, або в'їдливо коментувати дії небайдужих до свого майбутнього - вибір кожного. ДумайТе!

Степан Крук-Коля 2019-09-11 / 17:21:51
Павлов прийшов на мітинг, бо народжувати зібрався! Підлизується...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини