Ужгород: Вітчим виявився похітливим збоченцем і спокусником неповнолітніх

...48-річний ужгородець Володимир Кутянський похмуро слухав зачитане у судовій залі звинувачення -- розбещення неповнолітньої. За подібний злочин він потрапляє на лаву підсудних не вперше. Свого часу, укотре опинившись на волі, став співмешкати з ужгородкою Сніжаною (з етичних міркувань імена потерпілих у публікації змінені). Здавалося б, нарешті повинен був взятися за розум. Та лихий знову поплутав... І непомірні сексуальні потреби Володимира у черговий раз привели його у зал суду.

Ужгород: Вітчим виявився похітливим збоченцем і спокусником неповнолітніх

Першу судимість В.Кутянський “здобув” ще у 1984 році. Відбувся, щоправда, умовним покаранням. Сприйнявши м'якість Феміда як подарунок долі, Володимир не задумався над подальшим життям. Отож наступне кримінально-карне діяння скоїв у 2000 році: потягнуло на "полуничку" з неповнолітніми, за що отримав уже реальний термін ув'язнення. Потрапив за грати на два з половиною роки. Наступна "ходка на зону" -- за побої, мордування, погрози вбивством, згвалтування та розбещення неповнолітньої. У 2003 році Кутянський знову опинився за гратами за згвалтування та розбещення неповнолітньої...

Як вже знає читач, Володимир став співмешкати зі Сніжаною. Жінка мала 15-річну доньку Антоніну. Сніжану чомусь не насторожило кримінальне минуле співмешканця, особливо його нездоровий потяг до неповнолітніх дівчат. Батьки стали відговорювати доньку від такого нерозумного кроку. Невже не можеш знайти собі кращого чоловіка? А самого Володимира вони просили не приходити до них у гості, забути про їхню оселю. Та, як кажуть, любов зла... Одного дня Сніжана, не слухаючи заперечень батьків, таки перебралася до Володимира. За нею тихцем переїхала й Антоніна. Бабуся просила внучку повернутися до них, але дівчинка вперто відповіла: буду жити там, де мама, все буде гаразд. Та, як показали подальші події, хвилюватися було чого. Це пізніше зрозуміла й сама Сніжана.

Траплялося так, що співмешканки тривалий час не було вдома, а її донька залишалася в квартирі зі співмешканцем. Дивлячись на юнку, Кутянський заводив відверті розмови про плотські втіхи, розповідав про своє сексуальне минуле, розпалюючи в такий спосіб ще незміцнілу молоду душу. Ніби ненароком, став оголяти її й себе під "солодкі" розмови. Одного дня розпусник спокусив-таки Антоніну... Згодом про їхні інтимні стосунки, котрі тривали кілька місяців, довідалася й Сніжана. Про факт розбещення неповнолітньої стало відомо й працівникам ужгородської міліції, котрі, зібравши необхідні докази, одного дня затримали похітливця. Кутянський став запевняти оперативників, що він вступав у інтимні стосунки з Антоніною за взаємною згодою. Зізнався, що й не знав про те, що дівчинці не виповнилося ще й 15 років.

Після завершення слідства справу розглянув Ужгородський міськрайонний суд. Підсудний став виправдовуватися: мовляв, він до юнки ставився добре, не знущався над нею, у статеві стосунки вступав з нею за її згодою. Своєї вини не визнавав. Мовляв, вона сама проявляла симпатії до нього і казала, що хоче мати з ним серйозні відносини. Потерпіла також підтвердила, що Володимир їй не погрожував, ставився до неї нормально. Вона усвідомлювала, що їй ще рано мати інтимні стосунки з чоловіком, розуміла й те, що може завагітніти.

Головуючий на процесі О.Ціцак відхилив доводи підсудного про те, що ініціатором розмов на статеві теми була Антоніна, оскільки ця обставина не впливає на кваліфікацію його дій. Пом'якшуючою обставиною суд визнав активне сприяння підсудного у розкритті злочину. Обставиною, котра обтяжує покарання, є вчинення злочину повторно.

Володимира Кутянського засуджено на три роки позбавлення волі. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.

Іван Ладжун, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
07 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини