Депутати Мукачева звернулися до Кабміну та ОДА щодо фінансування ремонту двох мостів та об'їзноі

Відповідні звернення прийнято сьогодні під час сесії Мукачівської міської ради.

Депутати Мукачева звернулися до Кабміну та ОДА щодо фінансування ремонту двох мостів та об'їзноі

Депутати Мукачівської міської ради звернулися до керівництва країни та краю Мукачівські депутати на сьогоднішній 61-й сесії міської ради прийняли Звернення до Кабінету Міністрів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Закарпатської обласної державної адміністрації з приводу ситуації, яка склалася внаслідок аварійного стану мостів, які експлуатуються на території міста Мукачева та розташовані над залізничними коліями, а саме: транспортні споруди по вул. Берегівська та вул.Масарика Томаша.

У Звернення звертається увага, що через дані мости, та залізничними коліями під ними, проходять транспортні магістралі державного значення, які сполучають міста України із країнами Європи та забезпечують пропуск вантажних та пасажирських перевезень. Тому вказані об’єкти мають важливе стратегічне значення для соціально-економічного розвитку не лише Закарпаття, а в цілому для України.

"Відповідно до технічного звіту з обстеження автошляхопроводу по Масарика Томаша, побудованого у 1972 році через електрифіковану залізницю, проведеного лабораторією з діагностики технічного стану “БудТестЦентр”, визначені основні дефекти та ушкодження даної споруди: руйнування та корозія, перекоси та механічні ушкодження опор, руйнування та поперечні тріщини в плитах тротуарів, тріщини елементів мостового полотна та інше.

Відповідно до акту комісійного огляду автошляхопроводу по вул. Берегівська, який побудований у 1973 році і перетинає електрифіковану залізничну колію, визначені такі недоліки: руйнування бетонних балок, розмороження захисного бетонного шару з відокремленням арматури, руйнування металевих елементів та падіння бетонних частин на залізничну колію та інше.

Відтак, використання даних мостових конструкцій стає вкрай небезпечним та може призвести до руйнації опорних елементів, що несе загрозу населенню та інфраструктурі міста, і, як наслідок — можливість виникнення надзвичайної ситуації. 

Також інформуємо, що на даний час Мукачівським міським комунальним підприємством «Мукачевопроект» розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію шляхопроводу по вул. Масарика Томаша, яка проходить експертну оцінку. Попередня вартість робіт становить 112 000 000,0 грн. Зазначаємо, що капітальні видатки всіх об’єктів інфраструктури та благоустрою в нашому місті проводяться за рахунок спеціального фонду бюджету розвитку, який становить 221 958 321,00 грн. Тому реалізація вищезгаданого проекту складає вагому частину для бюджету міста Мукачева і унеможливить завершення інших соціально важливих об’єктів. Відтак, виконавчий комітет Мукачівської міської ради у 2018-2019 роках надав пакет документів з “Реконструкції шляхопроводу по вул. Масарика Томаша у м.Мукачево” для участі у додатковому конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за

рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в Закарпатській області. В разі позитивного вирішення даного питання, виконавчий комітет Мукачівської міської ради готовий виготовити також проектно-кошторисну документацію на реконструкцію шляхопроводу по вул. Берегівська.

На даний час виконавчий комітет Мукачівської міської ради та Служба автомобільних доріг у Закарпатській області спільно проводить ремонт аварійної ділянки автодороги М-24 Велика Добронь – Мукачево – Берегово - КПП «Лужанка» в межах міста Мукачево загальною протяжністю 4.2 км. Так за рахунок міського бюджету проводяться роботи по капітальному ремонту каналізаційної мережі загальною кошторисною вартістю 2,7 млн.грн та капітальному ремонту тротуарів на суму - 14,2 млн. грн. Відповідно служба автодоріг 18 липня поточного року провела торги на суму 76 млн.грн., але на цей рік Кабміном виділено 55 млн.грн. Тому просимо Вас посприяти у дофінансуванні вищезгаданих робіт для повного їх завершення, що в свою чергу зніме негативну напругу не тільки в місті, а й в цілому регіоні загалом.

Просимо Вас звернути увагу на автодорогу Т-07-39 Об’їзд м. Мукачево км 0+000–9+100, що знаходиться в незадовільному стані. Зауважимо, що за рахунок міського бюджету у 2015-2016 рр. уже проведено ремонт частини вищезгаданої об’їзної, а саме вул. Пряшівська протяжністю близько 2 км на загальну суму 14,3 млн.грн.

З огляду на вищезазначене, просимо Вас вжити заходів щодо фінансування будівельно-монтажних робіт ремонту мостів по вул. Берегівська-об’їзна, вул. Масарика Томаша та об’їзної автодороги м.Мукачево.

Наперед вдячні Вам за співпрацю задля спільної мети: покращення та розвитку інфраструктури міста Мукачева та Закарпаття; забезпечення безпеки населення та стратегічних об’єктів нашої держави», мовиться в ньому", - йдеться у зверненнях.

22 серпня 2019р.

Теги: звернення, мости, депутати

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини