В Ужгороді вручили грамоти і премії учням-переможцям олімпіад і їх учителям (ФОТО)

Сьогодні, 22 серпня, у сесійній залі обласної ради відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації.

В Ужгороді вручили грамоти і премії учням-переможцям олімпіад і їх учителям (ФОТО)

Участь у засіданні, окрім членів колегії та запрошених керівників освітніх закладів, взяли голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко, виконувач повноважень  голови обласної ради Йосип Борто, начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Галас.

Під час заходу високопосадовці вручили грамоти і премії учням, які стали переможцями IV етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів, учителям, які їх навчали у 2018/2019 навчальному році, та учням, які стали переможцями IІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. 

Відзнаки отримали: Станіслав Томаш – випускник  Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів, володар срібної медалі 29-ої Міжнародної олімпіади з інформатики; Валентин Фречко – учень  11  класу  Сокирницької  ЗОШ I – III ступенів з поглибленим вивченням французької мови Хустського району, володар золотої медалі Міжнародної олімпіади з екології; Олесь Голембовський – бронзовий призер міжнародної олімпіади з математики, випускник Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів. 

Усі лауреати отримали премії у розмірі 10 000 гривень. 

Традиційно на серпневій колегії вручили нагороди й учням, які стали переможцями ІV етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, та вчителям, які навчали переможців у минулому навчальному році. Премії отримали і переможці ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Цьогоріч розмір премії для учнів (переможцям ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України), як і в минулому році, склали: за І місце – 4 тис. грн, за II місце – 3 тис. грн, за III місце –2 тис. грн без урахування утримання прибуткового податку та військового збору. Грошові премії педагогам встановлено у розмірі: за І місце – 8 тис. грн, за II місце – 6 тис. грн, за III місце – 4 тис. грн без урахування утримання прибуткового податку та військового збору.

Фірмові швейцарські годинники та ручки «Паркер» отримали випускники, які стали володарями максимальних 200 балів під час здачі ЗНО. Цьогоріч відзначилися  Аделіна Федак – випускниця ЗОШ І – ІІІ ступенів с.Великі Лучки Мукачівського райоу, 200 балів з хімії, студентка Київського медичного університету імені Богомольця; Валерія  Кашмель  –  випускниця  Великоберезнянської  гімназії,  200 балів з біології, студентка Буковинського медичного університету. Присутніх у залі матерів випускниць привітали оплесками і квітами.

Квіти та мудру сову від облдержадміністрації та облради отримала й ще одна людина, яка отримала 200 балів з двох предметів – хімія та біологія. Це Ганна Федосєєва – мешканка міста Мукачева (проживає тут майже 8 років), у минулому – доцент Донецького університету, кандидат хімічних наук, мешканка Макіївки. Фахові дипломи – викладач хімії, інформатики та права. У Мукачеві жінка займається репетиторством, зареєстрована як приватний підприємець. 

Відтак лауреати зробили пам’ятне фото в атріумі облдержадміністрації та, згідно традиції, поклали корзину квітів до пам’ятника Великому Кобзареві на площі Народній. 

А члени колегії департаменту освіти і науки розглянули питання «Про підсумки роботи освітньої галузі області у 2018/2019  навчальному році та основні завдання на 2019/2020  навчальний рік» та після обговорення ухвалили відповідне рішення.

22 серпня 2019р.

Теги: премії, грамоти, переможці, олімпіади

НОВИНИ: Соціо

21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 30
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
» Всі новини