На Закарпатті в рамках реформування кримінальної поліції реформують підрозділи боротьби з наркозлочинністю (ФОТО, ВІДЕО)

У Нацполіції обговорили старт другого етапу реформування підрозділів боротьби з наркозлочинністю. Зокрема, йшлося про реформування чотирьох обласних профільних управлінь – у Закарпатській, Львівській, Херсонській та Черкаській областях.

На Закарпатті в рамках реформування кримінальної поліції реформують підрозділи боротьби з наркозлочинністю (ФОТО, ВІДЕО)

Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

Участь у зустрічі взяли голова Нацполіції Сергій Князєв, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко та керівники чотирьох територіальних підрозділів. Іноземну делегацію представляли керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмз та радник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні, спеціальний агент DEA Роберт Нортон.

 

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що у відомстві розпочинається другий етап реформування служб з протидії наркозлочинності.

 

«Наразі обрано чотири регіони – Закарпатська, Львівська, Херсонська та Черкаська області. Керівники територіальних підрозділів повинні зрозуміти, що це перший крок реформування блоку кримінальної поліції, який потім буде спрямований  на всі інші служби. Ці підрозділи не є експериментальними. Вони є першими, які будуть реформовані», - сказав Сергій Князєв.

 

Він додав, що новоутворені потужні підрозділи працюватимуть над оперативними реалізаціями міжнародних масштабів. Відтак, враховуючи різні аспекти, були обрані саме ці області держави.

 

Перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін зазначив, що реформований підрозділ має високі показники роботи. Зокрема, протягом цього року оперативники вилучили понад півтори тонни героїну і кокаїну.

 

«Хочу зазначити, що Департамент з протидії наркозлочинності стоїть на захисті інтересів Євросоюзу. Весь вилучений потік наркотичних засобів був спрямований саме на країни Євросоюзу»,- підкреслив В’ячеслав Аброськін.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрія  Кіхтенка, за підтримки іноземних партнерів та в результаті реформування в державі створено ефективний сучасний підрозділ протидії наркозлочинності. Відтак він висловив вдячність американським партнерам за участь у реформуванні Департаменту, а також за готовність надати допомогу у реформуванні територіальних підрозділів.

 

«Підрозділ забезпечений всім необхідним для того, аби виконувати покладені на нього завдання. Ретельний кадровий відбір, навчання персоналу, наявність сучасних технічних баз - це стало запорукою успіху в роботі. Відтак керівництвом Нацполіції прийнято рішення та визначено чотири територіальні підрозділи з протидії нарокозлочинності, з яких розпочнеться другий етап реформування»,- сказав Андрій Кіхтенко.

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмз наголосила на правильно обраних пріоритетах під час реформування підрозділів з протидії наркозлочинності.

 

«Ми дуже задоволені тим, як йде спільна робота з Департаментом. Результат цієї співпраці дуже значний. Відтак до цього успіху ми хочемо залучити регіони. Ми будемо підтримувати вас не тільки в процесі відбору персоналу, але і в процесі їхньої професійної підготовки та забезпеченні підрозділів необхідними засобами. Зокрема, радник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні, спеціальний агент DEA Роберт Нортон братиме активну участь у співбесіді керівників і звичайних працівників цих підрозділів»,- зазначила Стефані Холмз.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайнз наступного року у кожній закарпатській ОТГ буде свій поліцейський офіцер.

04 серпня 2019р.

Теги: наркозлочинність, реформа

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини