Дві групи нелегалів із провідниками затримали на Закарпатті (ФОТО)

Протягом минулої доби прикордонникам Чопського загону вдалося затримати восьмеро іноземців, що мали на меті незаконно перетнути державний кордон, а також двох провідників, які перевозили одну з груп у легковому автомобілі.

Дві групи нелегалів із провідниками затримали на Закарпатті (ФОТО)

Інформацію про підготовку до переміщення групи незаконних мігрантів військовослужбовцям Чопського загону завчасно надали співробітники оперативно-розшукового відділу Західного регіонального управління ДПСУ. На пошуки правопорушників вислали прикордонні наряди від загону та від оперативних підрозділів. У ході перевірочних заходів в одному з населених пунктів Ужгородського району прикордонники виявили легковий автомобіль «Volkswagen», в якому перебували п’ятеро нелегалів азіатської зовнішності. Іноземців перевозив 44-річний громадянин України. Разом з ними також зупинили інший транспортний засіб, водій якого, громадянин Словаччини, супроводжував затриману групу.

Під час затримання водій легковика, у якому виявили незаконних мігрантів, заблокував водійські двері та почав рух в бік військовослужбовців.  Намагаючись уникнути відповідальності, він почав виконувати небезпечні маневри на транспортному засобі. Оскільки це створювало небезпеку для життя та здоров’я правоохоронців, їм довелося застосувати пристрої для відстрілу гумових куль. При цьому водій здійснив розворот та на великій швидкості почав рух у напрямку міста Мукачево.

Правопорушників вдалося затримати завдяки спільним діям прикордонного наряду, оперативників та патрульної поліції на трасі Ужгород – Мукачево. Незаконних мігрантів та осіб, що їх супроводжували, доставлено у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Як встановили правоохоронці, двоє з затриманих є громадянами В’єтнаму, інші – Еритреї. Після встановлення осіб та з’ясування усіх обставин правопорушення нелегалів та їхніх переправників буде притягнуто до відповідальності, відповідно до чинного законодавства.

Ще трьох азіатів прикордонники відділу «Великий Березний» затримали неподалік населеного пункту Княгиня Великоберезнянського району. Про рух двох чужинців у напрямку держрубежу військовослужбовцям повідомив місцевий житель. З метою перевірки інформації, у вказане ним місце одразу ж вислали групу реагування від відділення «Княгиня». Іноземців зупинили на відстані 50 метрів від державного кордону. Затримані виявилися громадянами Таджикистану та Китаю. Один з правопорушників мав з собою маленьку дитину.

Наразі проводяться перевірочні заходи та встановлюються причетні до правопорушення. Після цього затриманих притягнуть до відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону. Їхні справи буде передано у суд, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Чопського прикордонного загону.

18 липня 2019р.

Теги: нелегали, групи, провідники

Коментарі

крук 2019-07-19 / 00:54:41
гуцулу най ідуть корови пасти вот і робота....

Справедливість 2019-07-19 / 00:00:04
А проблема в українцях. Поки вони є продажні у повсякденному житті то до тих пір в Україні буде бардак.

форестер 2019-07-18 / 21:27:47
Робота є завжди. Просто ці гоняться за ризикованими, але швидкими і великими грошима. Відповідно,знають, що можуть попастися і бути покарані.
В чому проблема?

Гуцул 2019-07-18 / 21:19:54
Дайте Закарпатцям роботу з хорошою зарплатою і відразу відпадуть нелегали, сигарети, небуде ніяких провідників, бо довели людей до зубожіння, а тепер ще боретеся з ними, як їм свої сім'ї кормити? Думаєте їм по приколу цим займатися? Ні помиляється, у них просто виходу немає бо вони не живуть, а виживають.

НОВИНИ: Кримінал

19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 1
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 3
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
» Всі новини