До слова, наразі в кузні працює тільки один коваль, і це – Михайло Пилипчинець (щоправда, він має помічника). Трудиться тут із далекого 1985-го. Як колись, так і зараз, виготовляє вироби сільськогосподарського призначення: лопати, сокири тощо.
Майстер працює за стародавньою технологією, що не змінювалася протягом століть. Саме тяглість традиції являє цінність ковальського мистецтва.
В рамках проекту буде відзнято фільм в якому буде зафіксовано найважливіші моменти ковальської традиції.
Комунальний заклад « Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради в рамках реалізації грантового проекту за підтримки Українського культурного фонду надає можливість ознайомитися з традицією народного ковальства.
Менеджери проекту методисти КЗ «ООМЦК» ЗОР Олена Гайдук та Олеся Павлюк, керівник, модератор Ганна Дрогальчук.
Володимир Мишанич