Мешканці Синевира на Міжгірщині збираються на загальні збори через ігнорування обладміністрацією Синевирської ОТГ

Проект Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області найближчим часом має бути направлений для схвалення на черговій сесії Закарпатської обласної ради.

Мешканці Синевира на Міжгірщині збираються на загальні збори через ігнорування обладміністрацією Синевирської ОТГ

Як повідомляло Закарпаття онлайн, учора, 25 червня, т.в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Дуран підписав розпорядження про направлення проекту Перспективного плану формування територій громад Закарпатської області для схвалення на черговій сесії Закарпатської обласної ради.

Розпорядження вийшло під номером 06-9/2745.

Як видно, у проекті Перспективного плану рівно 50 об’єднаних територіальних громад – 7 існуючих та 43 потенційні.

Серед них немає Синевирської ОТГ. Натомість населені пункти Синевирської, Синевирсько-Полянської та Негровецької сільських закарпатські чиновники мають намір приєднати до Колочавської ОТГ.

Нагадуємо, напередодні синевирські обранці звернулися із зверненням до Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації з проханням врахувати думку синевирців щодо створення окремої Синевирської об’єднаної територіальної громади із адміністративним центром у с. Синевир, до якої входитимуть 6 сіл Міжгірського району Закарпатської області, зокрема: Синевирська Поляна, Береги, Загорб, Свобода Синевирсько-Полянської сільської ради та Синевир, Заверхня Кичера Синевирської сільської ради.

Однак, вочевидь, у владних кабінетах Закарпатської ОДА звернення депутатів проігнорували і до думки Синевирської громади не дослухалися.

З огляду на іціативу депутатів, 27 червня, у Синевирі о 13:00 за на площі перед Палацом культури відбуться загальні збори мешканців с. Синевир та с. Заверхня Кичера, на яких буде заслухано та обговорено питання добровільного об’єднання територіальних громад, повідомляють у Синевирській сільській раді.

27 червня 2019р.

Теги: план, збори, Синевир

Коментарі

Віра 2019-06-30 / 19:40:25
У нас построїний з нуля садик, фап, кілька будинків для малозабезпечених (і гроші виділялися для Поляни), а з радянських часів залишилася сільрада, школа, клуб (який і у вас не у ліпшому стані). Голова точно не 28 років, а десь після 2000-х прийшов, бо доти був Бембило, який і побудував фап. За вашого теперішнього голову ніхто нічого не каже, бо кожен з попередніх могли щось залишити після себе на згадку односельцям. Правильно кажете, дискусію не варто вести, бо толку "ноль". Ви нас не можете переконати, що щось для Поляни зумієте зробити у складі Синевирської ОТГ. Під лежачий камінь вода не тече. Допобачення.

МІшко 2019-06-30 / 16:24:57
У вас за 28 років сільський голова і секреталька не мінялися вообще.
У нас новий голова лиш 7 років. Вся інформація і звіти про його роботу на сайті сільради в Інтернеті. Якщо цікаво почитайте, якщо вас навчили .. Бо судячиз усього читати і слухати Ви не знаєте.
За ті роки що у Вас при владі одні люди, і за ваишми словами такі "чіковні і порядні" то Син-Поляна мала би стати мінімум як Моршин. А насправді, усьо як било так і є. За останні роки люди ся просто розшивилили бо із Чехів поприходили і єврики принесли, почалися строїти і розвивати. Айбо то частное. Най ідут ся змечут грошима та построят Вам нормальний клюб, а не ту розвалюху, що маєте, а вать площадку .. А гроші жалко... Для таго і має бити сільська рада і сільський бюджет. А коли вни податки не сплачуюют, бо дали комусь на лапу оби до них ся не чіпав, тогди іншоє.
Ни в нас, ни в вас нич нового не построїли (в плані новостройок з "нуля") бо на то треба гроші з сільського бюджету. Другі гроші то всьо державні дотації і їх треба просити у области чи в районі. А такого бити немає. Для цього і пропонують децентралізацію... Почитайте. На сьому дискусію вважаю продовжувати не стоїт, бо лем час із вами промарнував. Толку - ноль.
PS Подумайте як колочавци руками потирают, кой видят як синевирци і полянци між собов ся домовити не можут. Думают собі най ся вадят, пак всьрівно будут під нами дурні.

до Віри 2019-06-30 / 16:09:52
Ідіт до Марі на й вам наллє та погостіть ся красно за таку пуддержку.

Віра 2019-06-30 / 15:30:31
Дайте конкретну відповідь на запитання, що було зроблено у Синевирі з радянських часів? Ми хочемо видіти діла, а не у вашій сільраді з вами говорити з пустого в порожнє. А в Поляні на зборах влада хотіла почути думку односельців чи бажають з вами обєднуватися. А вас там нащо?

Мішко 2019-06-30 / 15:27:45
Кой ся користуєте Інтернетом, та не дивіт турецькі серіали та у Фийсбуку ся переписуйте. А вбийте в ґуґлі інформацію про ОТГ, які вже 4 роки існують та пойміт про що говорят. А чутки пущают, що всі школи і садики закриют, а за справками у Синевир бдут ходити. Аш бде обєднання то в Син-Поляні а може і в Слободі (як ви рішите) бде офіс Старости (такоє як сільрада) ТАм бдете всі справки і дале брати. Суть ОТГ у тому, що центрі громади (до прикладу у с. Синевир) будуть надаватися окремі послуги, які зараз надаються у районному центрі - смт Міжгіря.
А то виходить анекдот: Одна баба недочула, другій уповіла, третя розтрембіла на всі Карпати - і туй тобі реваолюція!! аха-ха-ха)))
Читаєш із боку смішно стає, якісь сь те є.

Відповідь до ЧУП 2019-06-30 / 15:03:16
Видко як Ви ся вобще не розумієте. Аш и с те били у КОлочаві то Музей "Старе село" у приватній вланості, а не у комунальній власноті і не належить громаді. Приватна власність - там власник рішає, шо робити і як робити... Так само кафе, готелі і приватні садиби ... Сільрада до то нич не має ... Бо то не її. І аш вто вірите, що то Красняник заслуга то ви кругла ідіотка.
Мова йшла і йде про комунальне майно. То що знаходиться в управлінні сільради.
А про Синевир перш ніж казати щось поганоє, що нич не роблять, то прийдіть і поспілкуйтеся з місцевов владов у відкриту, а не туйкить чутки ширите.. Базар устроїли. Чого Ваші не прийшли на збори послухати і обговорити сі питання??? Їх не раз запрошували, на відміну від Вас, стиха стеся зібрали, закрили у клюбі і провели собраніє (не зная ни законів, ни нич). Ще би сте окрему республіку провозгласили? Чи послухали Вас в облраді, щось те звернення писали? Сміх курям ... Туй нема з ким обсуждати ..Не одної адекватної людини.

До Чуп 2019-06-30 / 14:29:13
Скажіть будь ласка ,чим с.синевир заслужило мати свою громаду? Лишень одним бажанням! Що зробили депутати,голова для села,у селі крім задоволення своїх потреб? Скільки ви фестивалів організували,дали заробити своїм людям?чому немає ріплянки як у Колочава,чому не має рибники чи старого села,чи музею? В цих словах я просто перерахувала вашу бездіяльність,небажання щось зробити зате емоцій дурних у вас море.

Віра 2019-06-30 / 12:04:13
Слава Богу Поляна процвітає, а Горват і Красняник порядок держат і на будущоє їм є достойна заміна. А полянци і видят, і чуют, і розуміют, що з вами нам не по дорозі. А штосьте строїли з радянських часів у Синевиру?

До Син-Полянців 2019-06-30 / 11:50:57
Перевал не у селі ... то державна дорога . Раз на то пішло ...
А хто казав що Поляни погані? Вам кажут, що Ви самі неяк не бдете, а Ви ся прете та возмущаєте... Ви або сліпі або глухі або нич ся не розумієте у світі білому.. Зазвідайте в експертів, а не слухайте йолопів.
Раз наведіт у себе порядок із Горватом та Красняник, а дале вчіт других!
Бо привикли с те "носити" в сільраду та всі вопроси "рішати"...

Син. Поляна 2019-06-30 / 11:23:23
Ідеме з Міжгіря і видеме вашу дорогу від перевала до товчки. А про школи ви самі у попередніх коментарях згадали. Кой Поляна така погана та штобисьтеся з нив так приєднували. Файнося попросіть та взьмут вас може до Синевирсько-Полянської ОТГ та може тогди і в вас буде порядок.

Йовжі 2019-06-30 / 10:29:20
Е потьме ся гостити та можеся договориме

із Синевира 2019-06-30 / 10:18:44
Синевирська Поляна не може бити без Синевира бо вна СИНЕВИРСЬКА!!!

Оде відео із зборів послухайте: https://www.youtube.com/watch?v=OXNcQZECqv8&feature=youtu.be

до Син-Подянцу 2019-06-30 / 09:59:25
По-перше, як би с те били розумні то знали бис те, що усі школи у Міжгірському районі належать РАЙОННІЙ РАДІ у тому числі і Синевирська і Син-Полянська. Аш Вас навчили читати у тій ШКОЛІ та прочитайте табличку на вході, що там написано, а дале бдеме бесіду вести... Сільській раді школи не належать, а коли уже бде створено ОТГ, тогди і школи і мед заклади будуть підпорядковані Раді ОТГ.

По-друге, Ви хоть даколи з того ведмежого кута дагде їздіть, та увидьте яку дорогу у Синевирі турки зробили...

По-третє, кілько груп у садикови, то не показник, бо всі знают шо у Син-Поляні народжуваність найвища в Україні (можете гордитися).

По-четверте, робота у сільській раді не для того аби "вибивати", як ви кажете, у когось - щось. ТО може Ваша Марічка звикла за баньку сушених та маренованих грибів, які ї носете, усьо рішати.. В раді треба працювати а не жопи цюлювати усім від Юрика і до Щуря. О се проблема! Бо сільські ради нич у такому стані як нині не спроможні зробити. Як бде громада збільшиться бюджет за рахунок нового розподілу податків і не треба бде в никого нич просити, як зараз... О се самостійність і децентралізація!!! А не то шо ви предлагаєте "бде самі". Хоть раз прочитайте про сю реформу подивіт, що ся зробили в Полянській ОТГ (Свалявський район), у Вільховецькій ОТГ (Тячів), а дале бдете казати, що всьо хріново. Устраює тих, хто нехоче змін на краще!! Тих хто видит, як села пропадают! Не знаю як Вам, но нормально жити так не мош. Треба ся обєднувати, докить є можливість, а дале всі проблемні питання вирішувати по ходу, а не нараз (не бду їздити в школу, ниє транспорта - нихто Вашу школу, ФАП та ін не закриє і кивати не бде то мій, як нині кажут - фейк від вашого керівництва ради)


До Син. Поляни 2019-06-29 / 23:17:13
Но та йдіть до Колочави та Ржавітін вас файно пошорит,буде і на ведмеді вхід платний і озеро будете відійти коли він вам дозволти,і усьо у вас буде"добре".Треба подумати і з 2-х зол вибрати менше. ДумайТЕ.

До синевирців 2019-06-29 / 21:49:29
Читаючи коментарі, ви говорите про те,що у Синевирській Поляні нічого за 10 років не строїлося, а дорога з "подачі" Москаля. А чому ваше керівництво села не вибили для вас дорогу? Чому на таке велике село діють лише 2 групи ДНЗ, а у Поляні 3? Згадайте спочатку скільки років тривало у вас перекриття школи, а потім говоріть, що синполянцям буде "добре" з вами.

до Син-Поляни 2019-06-29 / 13:36:51
Полянце Ви розумієте, що ся робит? Сільських рад як нині більше не буде вообще. Замість них введут громади.
Ни Синевир ни Син-Поляна самі бити не можут даже в теорії.
Син-Поляна від сили 2 тис. населення. На окрему громаду вона нияк не претендує.
ОБєднані громади - се від 5 тис. і більше і мают ся обєднати щонайменше 2 бивші сільради.
Докить мош вибрати між Синевиром і Колочавов, то вибирайте!
Синевир Вас просит по людськи, а Колочава просити не бде а заставит!!! Бдете видіти, но пізно бде!
Що ся у Вас построїло за останні 10 років за кошти СІЛЬСЬКОГО бюджету?
Абсолютно нич! Усього ВАм дідо Гена Москаль по блату зробив і всі кошти з державного бюджету, і дорогу до озера і ремонт криші у школи. Якби не Москаль пропали би с те !!! Но Москаля бульше нема! Нема кому заставати!
Як бде ОТГ податків у сільський бюджет буде більше чим зараз. Як ся обєднаєте із Синевиром мош бде реалізовувати нормальні проекти. А кіть бдут усі під Колочав, то територія велика, і на всіх кошти виділяти точно не бдут, А ще колочавці май ся бдут любити, а грошима не ділити.



Із Синевира 2019-06-29 / 07:39:35
Син Поляна ви самі небудете пойміть!!! або з Синивиром або будемо усі під колочавою

Син- Поляна 2019-06-28 / 23:22:39
Не треба нам вашого об'єднання,нам і самим добре.Дякуємо за пропозицію.

із Синевира 2019-06-28 / 11:05:25
Поки офіційної інфи ниє, але мош уповісти такоє:
1.Збори відбулися, било повер 1 тис людей.
2. Толково провели, били депутати від райради, облради і експерти, пояснили ситуацію що і як. Заслухали усіх, виступили люди, хто хотів.
3. Із Син-Поляни і Колочави нихто даже не прийшов.
Побоялися прийти ))... Хотя могли би прийти послухати, там нич такого.
4. Так як в области рішили і Синевир і Син-Поляну, і Негровець обєднати з Колочавов на зборах люде рішили виступити проти такого рішення й оби не дати сьому ся случити, підтримали депутатів й звернулися до Син-Поляни із пропозицією про об'єднання.
5.Теперки аж син-полянци мають розум за плечима мають ся дочекати такої пропозиції і добре обговорити, а не як било 18 числа (тогди не дочекавшись ніякої пропозиції почали бучу, скликали збори некого не запросили ни з Синевира, ни з Колочави, ни з експертів прийняли рішення ош они самі і звернулися із письмом про то до ОДА, там їх конєчно же "вислухали", "поблагодорили" і позавчора ДУРАН подав до облради проект, де Син-Поляну і Синевир - до Колочави.
6. Формат - 4 сільради 1 громада (Колочавська= усі села) - менше грошей на каждий населений пункт, бо більша територія і + Колочава буде жити (жирувати) за рахунок доходів із Синевира і Син-Поляни + колочавський характер!!
Формат - 2 сільради 1 громада (Синевирська = Синевир + Син-Поляна) - у Синевирі - центр, голова громади, а у Син-Поляні - староста і сільрада
По тим прогнозам, які озвучили на зборах експерти, вийде спроможна громада, доходои до 20-25 млн. грн на рік замість нинішніх у Синевирі 3 млн., а в Син-Поляні - 1.8 млн.
7. Висновок: від Син-Поляни (підкреслюю від її мешканців, а не керівництва сільради) зависит доля Синевира. Бо Синевир під Колочавов бити не хоче. Син-Полянци мають ся визначити, так як самі уже небдут точно, бити у Тереблянській долині двом громадам (як пропонують синевирці), або одній (у Колочаві).
Аш не підтримуют, то всі просто напросто хана.
Бо як не хотят із Синевиром та бдут усі обоє під Колочавов і рижим клоуном Худинцьом, який се всьо придумав...

Ян Колочава 2019-06-27 / 20:44:25
Непотрібно нікого об'єднувати)
Ми ,самі собі будемо .
Синевира не потрібно!
"Драбиньошей "

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини