Театралізовані квест-екскурсії Ужгородом триватимуть до вересня, до участі зареєструвалися понад 200 дітей (ФОТО)

22 локації, 20 учасників, 17 членів команди, 4 години і 100% важливої інформації про історію та архітектуру міста — такими цифрами можна описати першу театралізовану квест-екскурсію “Таємниці старовинного Ужгорода”.

Театралізовані квест-екскурсії Ужгородом триватимуть до вересня, до участі зареєструвалися понад 200 дітей (ФОТО)

Проект із такою назвою реалізовують активісти ГО “Щасливі діти”. 

Стартував квест із площі Петефі, а завершився на подвір’ї Ужгородського замку. Дорогою на учасників чекали цікаві пригоди, зустрічі із важливими особистостями минулого, різноманітні завдання.

«Ми працюємо з дітьми, а тому ідеї наших проектів часто продиктовані саме ними. Цього разу ми вирішили показати, що історія може бути мегацікавою і запропонували дітям справжню квест-пригоду. Вони розгадували таємниці старовинного Ужгорода, знайомилися з його культурою і архітектурою, розвінчували міфи, зустрічали постатей з минулого, опитували перехожих, організовували флеш-моби», — розповідає авторка ідеї, керівниця проекту Людмила Сюзева.

Такий формат дуже виправданий, вважає екскурсовод Владислав Товтин, адже дозволяє дітям не пасивно сприймати інформацію, а брати безпосередню участь у пригоді. 

“Учасники не просто слухають матеріал, як це буває під час класичних екскурсій, а добувають його. Таким чином запам’ятовують більше інформації. Таке занурення стимулює дізнаватися про історію та архітектуру Ужгорода і потім шукати інформацію самим”, — прокоментував він.

В команді проекту багато активних людей. Зокрема, авторка серії публікацій та двох книг “Втрачений Ужгород”, заслужена журналістка України Тетяна Літераті, екскурсовод Владислав Товтин, заслужена актриса України Наталія Орєшнікова, журналістки та співзасновниці громадської організації “Щасливі діти” Людмила Сюзева та Ольга Павлова. Допомагають в реалізації волонтери. 

“Я втомилася, але щаслива. Вночі спала погано. Прокидалася разів зо п’ять і думала: “Волонтери! А якщо не прийдуть? А якщо спізняться?”. Але все вдалося якнайкраще. Ми вдячні кожному, хто долучився до команди, адже роботи було багато. Без перебільшення можу сказати: ми зробили круту штуку. Якось повелося, що за цікавим люди їздять до Львова, Києва, але насправді й у нас класна історія, цікава архітектура. А подана у такий спосіб інформація стає набагато доступнішою”, — поділилася враженнями кураторка волонтерів Тетяна Симкович. 

Ідею реалізувати на території Ужгорода такий проект підтримав “Український культурний фонд”. Спершу було передбачено охопити 280 дітей віком від 10 до 16 років. Однак, після анонсування квест-екскурсій до представників громадської організації “Щасливі діти” почали надходити пропозиції долучитися. Таким чином, з’явилася додаткова можливість залучити до участі ще 40 дітей. 

“Після досягнення 10-річчя компанії, ми визначили соціальну сферу однією із найпріоритетніших. Розвиток регіону, робота з дітьми, освітні проекти — те, що вартує підтримки у першу чергу. Коли ми побачили, що всі складові втілились в одному квест-проекті, вирішили долучитися. І дуже радіємо, що завдяки партнерству ще більша кількість дітей зможе поринути в історію рідного міста”, — прокоментував генеральний директор компанії Нобілекс Андрій Півень. 

Театралізовані квест-екскурсії триватимуть з червня включно по вересень. Для дітей участь є безкоштовною. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/jM4scRkE5aL5uvyZ9 .

Станом на сьогодні до участі зареєстровано 209 дітей. Групи формуються відповідно до вікових особливостей. З кожним учасником зв’яжеться координатор і повідомить дату участі та деталі, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі ГО "Щасливі діти".

Катерина Ірха
 

 

26 червня 2019р.

Теги: квест, екскурсії, вересень, Сюзева, "Щасливі діти"

Коментарі

Вікторія Михайлівна 2019-07-15 / 11:15:20
Це дуже гарний проект! Моя донька в захваті від участі. Людмило, ви робите велику справу. Бажаю вам успіхів і наснаги, щоб і далі радувати наших дітей цікавими і важливими проектами. "Щасливі діти",ви - найкращі!

Підліток 2019-06-26 / 18:20:47
Цікаво, дуже цікаво!Я дуже люблю екскурсії.

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини