Синевирці не хочуть "вливатися" у Колочавську ОТГ та прагнуть створити власну громаду (ФОТО)

На засіданні 23 сесії Синевирської сільської ради, що проходило 5 червня 2019, депутати обговорили розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проект Перспективного плану створення спроможних об’єднаних територіальних громад Закарпатської області.

Синевирці не хочуть "вливатися" у Колочавську ОТГ та прагнуть створити власну громаду (ФОТО)

У зв’язку з інформацією, що урядовці пропонують включити усі села Тереблянської долини в межах Національного природного парку “Синевир” до Колочавської об’єднаної громади з адміністративним центром у с. Колочава, депутати висловили ряд зауважень стосовно запронованого формату об’єднання та відмітили, що він має суттєві недоліки.

У ході дискусій присутні на засіданні депутати Синевирської сільської ради виступили категорично проти розробленого Мінреґіоном проекту щодо входження сіл Синевир, Заверхня Кичера Синевирської сільської ради до складу Колочавської об’єднаної територіальної громади із центром у с. Колочава.

У той же час більшість депутатів ініціювала пропозицію щодо добровільного об’єднання територіальних громад сіл Синевир, Заверхня Кичера Синевирської сільської ради, сіл Синевирська Поляна, Береги, Загорб, Свобода Синевирсько–Полянської сільської ради у Синевирську територіальну громаду з центром у селі Синевир.

Крім того, депутати вирішили звернулися із зверненням до Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації з проханням врахувати думку синевирців щодо створення окремої Синевирської об’єднаної територіальної громади із адміністративним центром у с. Синевир, повідомляють у Синевирській сільській раді.

06 червня 2019р.

Теги: громада, синевирці

Коментарі

Ярема І В 2019-06-08 / 13:28:29
Синевирці ніякі приєднання до Колочави , якщо хочете щоб вами командував Аржевітін з своїм кумом Філаретом ви не тільки позбудетесь своїх земель і пасовищ, небудете могти навіть по гриби і ягоди ходити вас Аржевітін з Філаретом навіть і до церкви богові молитись небуде пускати приватизує і ВАШУ церкву от побачите !!

Синевир 2019-06-08 / 13:22:16
ми жителі Синевира нехочемо ніяких приєднань до Колочави, нехочемо щоб жид з Колочави Аржевітін поскуповував наші землі в Синевирі, так як це він зробив обманним шляхом з своїми кумами Ющенко і Філаретом в Колочаві, там нема вже де випасати худобу, по гриби вже неможні іти бо то всласність вся Аржевітіна, ми такого безпорядку нехомемо допустити в Синевирі, нехай колочавці живуть собі без нас з своїм аржевітіном !

потяміт 2019-06-08 / 05:06:20
Буде усе так, як ся рішило на державному рівні. Ви маєте розуміти що ваша думка нікого не цікавить і ,в принципі, ніколи не цікавила. Не буде добровільного обєднання - то буде примусове.А ви можете писати петиції, протестувати,перекривати дороги, організовувати майдани.Се буде доти, доки вам не надуїсть бавитися в революцію, а дале все рівно буде так як рішилося у верхах. От така она правда.

Вуву 2019-06-08 / 02:13:11
Кажуть што всьо новоє ото добре забутоє староє.
Та кить так ... То обєднайтеся з міжгірьом та буде так як є.
Може гірше вже і не буде ... Айбо шанс на краще всігда остається.

Син Поляна Василь 2019-06-08 / 01:31:50
Не треба вирішувати за Син Поляну чи за згадувану Свободу,добровільно наші жителі не погодятся обєднуватись з іншими селами. Обіцянки Гройсмана, що після обєднання у громад зявлятсь кошти це лише міф, гроші так просто, не звідки не зявляются. Дорослі люде розуміють що гроші зявляются коли їх заробляєш. Якщо кілька сімей обєднаються в одну і при цому ніхто не буде працювати то звітки в них зявлятся гроші?
І інший варіант обєднаються дві сімї одна сімя зроблає, а інша ні при цому зароблені гроші ділять всім то в кого буде білше грошей, а вкого менше?
Тому ми Синполянці якос самі чого і всім іншим бажаю.

Василь 2019-06-08 / 01:04:33
Пропоную не сперечатись хто до кого і під ким, а бойкотувати обєднання від Свободи до Меришора. Чим нам погано було до цього часу у своїх селах і в дружбі з іншими. Навіщо нам вестися на розвод влади яка, як намен, давно нічого доброго нам, простим людям, не бажає?

Йонжий 2019-06-07 / 23:47:13
Туйки хоть єден до кінця дочитав то, що там написано?
Юо видить ми ся, що одни неуки.
Депутати діло кажуть, і на то є причини. Перечитайте, що пише закон, методика, а дале пишіт заумні коменти.
У якому глухому краї центр ще покладете? У Свободі чи в Брадолци у Колочаві.
у себе у буді! кой ис те такі дурні.

По факту! 2019-06-07 / 22:02:26
Які ви на тому перивплі зарачата придурашені не всі але величезна кількість! З Вами не в Європу цти , а в кам‘яниц вік! І кожна громада з вас лише думаємпоо себе і як утримати владу і показово , зверхньо вказати яке село буде крутіше і під ким будуть остальн і де буде центер!!!! Ви замкерівників думайте шоб не крали у вас на очах та робили на благо вашого краю та займались проблемами та чули людей!!!! Яка разниця яке село буде центральним хоч і глуха Слобода, але шоб було покращення у вашому краю! А попусту обсираєте і гнобите один одного! Не ганьба Вам?!

Синевирце 2019-06-07 / 21:39:56
Смійтеся, смійтеся.
От увидите, що бде. Покладиме нашу драбину впоперек дороги -та бдете через Вільшани у Міжіря ходити. Ще нас просити із своїм ржавітіном та рижим кльопов.
Знайте, Синевир під Колочавов ниґда не бив, ниє типирь та й ниґда не бде!

ЛЕГІНЬ КОЛОЧАВСЬКИЙ 2019-06-07 / 21:23:39
Готуйтеся Синевирці, ми вас навчиме правильно драбину носити.

Роман 2019-06-07 / 14:49:50
А ще особливий дозвіл на метання сміття у ріку і рубку лісу...

Роман 2019-06-07 / 14:46:41
А ще хочут безвізовий режим з РФ і особливий статус для свободного функціонування російської мови як регіональної.

БахМи 2019-06-06 / 12:56:44
Синевир і Колочава се як Ізраиль і Палестина.
Нигда один одного не уважали і не визнавали.
Шо тоті горді, шо другі...
Аш дийде до обєднання, они май ся скоро постріляют, чим бдут умісті.
Сись варіянт май мирний, чим тот, што предлагаут в Кийові.

ярема і в 2019-06-06 / 12:49:14
ми нехочемо ніякого обєднання з колочавою , непотрібно нам село яке занепадає, дороги розбиті вщент взимну нечистять, сміття до пояса, по селі змії вже лізавуть по вулицям, землі всі продані Аржевітіну, ми нехочемо щоб Аржевітін і в Синевирі і в СИн поляні позабирав землі в людей, коровам і вівцям пости буде ніде, і по гриби і ягоди ніде буде піти так як в Колочаві адже там все часне Аржевітіна скоро колочавці за збір грибів і ягід будуть платити Аржевітіну!, не лиш за вхід в музеї, за вхід в сільську сауну колочавці платять Аржевітіну по 700 гривень, ми так жити не хочемо !!!

Михайло 2019-06-06 / 11:36:54
Здається, люди взагалі не розуміють, що відбувається і про що пишуть.
Спробую пояснити шановним дописувачам.
Скоро змінять адміністративно-територіальний устрій, відтак в Закарпатській області будуть лише 4 райони, які у свою чергу складатимуться з об'єднаних (!) громад, а не звичайних громад, як є зараз.
Тобто Син-Полянська сільська рада з 4 селами, як така, сама не зможе існувати. Або вона має об'єднати навколо себе сусідні села, шо входять до іншої сільської ради, або її мають включити до іншої об'єднаної громади.
Тобто, укрупнення - це лише питання часу.
Коли створять громади, частину повноважень із району - зокрема ті які в РДА, передадуть у центр такої об'єднаної громади. Відтак, необхідності у зайвий раз їхати, наприклад, у Міжгір'я, за якоюсь довідкою або дозвільним документом не буде.
Наскільки, я розумію, синевирці не хочуть обєднуватися із колочавцями з певних причин. І це можна зрозуміти, адже як і Синевир, так і Колочава доволі розвинуті у порівнянні з іншими населеними пунктами району.
Зараз їм варто вирішити у якому форматі об'єднуватися, бо якщо не домовляться, то керівництво області і чиновники з Києва вирішать замість них.

Жителька Колочави 2019-06-06 / 10:56:57
Нам Синевира і Поляну не потрібно!
Нам "Драбиньошу " не треба!

верховинці 2 2019-06-06 / 10:37:52
Син Поляна хоче бути сама, в ній 3 села, свобода дуже далеко.
І не з колочавою і не з синевиром, а Син. Полянська ОТГ

Поляни 2019-06-06 / 10:26:45
Ци маєш клепку у голові?
А як не з Синевиром, то бдеме ВСІ під "бахами"-колочавцями?
Ліпше самим зараз рішити, чим рішат за нас!
Громада має висловитися по цьому вопросу, подумати які плюси від того, а пак уже рішення прийняти ... А не дати секретюльці Марії оби та сама за усіх всьо "порішала". Уже ся дорішали...
Мают бити собранія.

верховинці 2019-06-06 / 10:10:43
Синевирська поляна не хоче обєднуватися із Синевиром

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини