В Ужгороді фінішував проект "Дитячі дні в ужгородському скансені" (ФОТО)

Проект реалізовувався за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

В Ужгороді фінішував проект "Дитячі дні в ужгородському скансені" (ФОТО)

Робота над проектом тривала більше двох місяців. В рамках проекту у музеї було запроваджено першу Школу юного екскурсовода. Протягом двох місяців майбутні екскурсоводи щотижня відвідували заняття, досліджували музейну експозицію та експонати, опановували ази роботи музейного екскурсовода. Також в рамках проекту було здійснено підготовку та видання дитячого путівника по музею «Ремесла та промисли Закарпаття», до роботи над яким долучилися музейні співробітники Мар’яна Мегела, заступник директора з науково-освітньої роботи, Тетяна Сологуб-Коцан, завідувачка відділу науково-освітньої роботи та художник Роман Пилип. Окремою ділянкою роботи над проектом була розробка буклетів з картою музею та квестом для 3-ох вікових категорій дітей, що зробить огляд експозиції музею певною грою у пошуку найцікавіших експонатів. По завершенню маршруту кожна дитина може показати виконані завдання на касі музею та отримати музейний подарунок. 

Завершальним етапом проекту стали «дитячі» дні в скансені, що тривали з 30 травня до 1 червня.  Діти-юні екскурсоводи вперше мали можливість використати отримані знання в «Школі юного екскурсовода, відчути себе в ролі справжнього музейного працівника та проводити підготовлені ними екскурсії. Найактивніші випускники Школи Ніна Задорожна (учениця 10 класу Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради), Софія Паткановцій (учениця 7 класу Ужгородської класичної гімназії), Анастасія Губаль (учениця 8-го класу Ужгородської СШ №5) та Аліна Куруц (учениця 4-го класу Ужгородської СШ №7) провели чимало екскурсій як для дітей, так і для дорослих. Всі учасники «Школи юного екскурсовода» були нагороджені грамотами та призами, серед яких неабиякий інтерес викликав підготовлений музейниками путівник «Ремесла та промисли Закарпаття». Варто сказати, що дівчата не збираються зупинятися на досягнутому і планують бути волонтерами в музеї, допомагаючи музейним працівникам у проведенні екскурсій. 

Також протягом трьох «дитячих» днів, що були приурочені до Міжнародного дня захисту дітей, на території музеї панувала атмосфера свята. Всі охочі брали участь у майстер-класах з гончарного ремесла (майстер Андрій Зубенко), розпису посуду (художниця Оксана Метзгер), виготовлення екоторбинок (ГО «Щасливі діти») та іграшок (співробітниця музею Вікторія Симкович). Також діти могли вперше долучитися до проходження квестів з буклетами та стати справжніми шукачами у музеї. 

Щирі посмішки та зацікавлені обличчя дітей дають можливість стверджувати, що музейне свято вдалося, а проект загалом допоміг дітям за допомогою освітнього гуртка, цікавої гри, виданого путівника та численних майстер-класів дізнаватися про архітектуру, побут та традиції Закарпаття, повідомили Закарпаття онлайн у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту.

 
03 червня 2019р.

Теги: скансен, проект

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини