Суд в Ужгороді визнав протиправною бездіяльність голови Хустської РДА Павлія

Окружний суд визнав протиправною бездіяльність очільника Хустщини Назарія Павлія і зобов'язав його розглянути як належне скаргу трудового колективу Хустської районної стоматологічної поліклініки.

Суд в Ужгороді визнав протиправною бездіяльність голови Хустської РДА Павлія

Про таке повідомляє громадський правник Віталій Грегор.

10 квітня 2019 р. Закарпатський окружний адміністративний суд розглянув адміністративну справу за позивною заявою трудового колективу Хустської районної стоматполіклініки до голови Хустської райдержадміністрації Назарія Павлія, Відділу охорони здоров'я Хустської РДА та Хустської районної ради про визнання протиправною бездіяльності, визнання протиправним та скасування рішення.

Суть адміністративного позову лікарів-стоматологів, зокрема, полягала в тому, що очільник Хустщини Н.Павлій не розглянув у встановленому законом порядку звернення-скаргу трудового колективу Хустської районної стоматологічної поліклініки і не поновив їх порушенні права.

Лікарі просили очільника Хустщини скасувати як незаконний наказ начальника Відділу охорони здоров'я РДА В.Бабича щодо переведення їх на госпрозрахунок, тобто наданню платних медичних послуг за кошти населення, що прямо заборонено Конституцією України. Тобто ці "реформаторські" зміни, які не передбачені ні медичною реформою, ні законодавством, унеможливлюють належне виконання медиками своїх професійних обов'язків і передусім ставить під загрозу можливість своєчасного та безкоштовного отриманя громадянами даного виду медичних послуг.

Голова РДА не розглянув їх скаргу, а направив її на розгляд органу, чий наказ і оскаржувався  – начальнику охорони здоров'я Хустщини, який в свою чергу прогнозовано її відхилив. 

Таким чином суд встановив, що Н.Павлій порушив пряму заборону законодавства, встановлену  ч.4 ст.7 Закону України "Про звернення громадян", якою  забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.

Окрім того, Назарій Павлій в суд жодного разу не з'явився і не забезпечив представника, чим в чергове цинічно знехтував вимогами чинного законодавства.

Як наслідок, окружний суд визнав протиправною бездіяльність голови Хустської РДА Назарія Павлія і зобов'язав його розглянути як належне скаргу трудового колективу Хустської районної стоматполіклініки.

Слід зазначити, що у разі набуття рішення законної сили, буде встановлений черговий факт грубого порушення законодавства, яке є фактично не сумісним із зайняттям посади голови райдержадміністрації, оскільки той є гарантом дотримання Конституції України та законності на відповідній території. Перший факт, сумновідомий громадськості, видача Н.Павлієм очевидно незаконних "гесівських" розпоряджень щодо будівництва каскаду міні-ГЕС на р.Ріка, які в подальшому під тиском громадськості були скасовані головою Закарпатської ОДА.

Як повідомлялось раніше, Назарій Павлій є ставлеником народного депутата України від "Народного Фронту" Валерія Лунченко, який є представником політичного клану Роберта Бровді, до якого монопольно перейшла влада на Хустщині після призначення губернатором спочатку самого В.Лунченка, а згодом скандальновідомого Геннадія Москаля.

30 травня 2019р.

Теги: бездіяльність, Павлій

Коментарі

Нікі 2019-05-31 / 11:42:54
Треба буде поставити це питання перед новим губернатором, і можливо він звільнить його не лиш через зміну влади а й по статті, а якшо він не виконує вимог Конституції то в його діях ознаки корупційного дисциплінарного правопорушення за яке передбачена догана і внесення до списку корупціонерів, що унеможливить його перебування на посаді голови рда та майбутнє зайняття будь-яких посад держслужби. Надіюсь на краще спільно з вами. Цьому хабарнику уже давно не місце там де він досі працює.

Ріспект 2019-05-31 / 11:40:26
Блискуча перемога, вітаю пан Грегор. А щодо влади, то треба піти і голосувати 21.07.2019 року і бажано за "Слуг Народу"

Віталій Грегор 2019-05-31 / 01:58:56
Нікі, перед ким підіймати? Перед його шефом - губернатором Москалем підіймав і я, і люди. І що? Його позиція поза очі була, що він покарає його, а в реальності покривав його.
Гройсман з Порошенком, до яких я також звертався щодо його гесівських розпоряджень Павлія, які були визнанні незаконними, відписали що проведуть службову перевірку і знову - тишина та кругова порука.
Одне НАЗК сказало, що є ощнаки порушення антикорупційного законодавства, але потім також затихли і нічого не відписують..)))
А інші органи в області в нас не працюють, особливо непрацездатними є обласна прокуратура і поліція, які доречі також покривають його.

Но нічого, його "криша" в Києві - Порошенко пішов геть, туди ж пійде і його "смотрящий" нардеп Лунченко, і сам Павлій.

Нікі 2019-05-30 / 19:31:29
А чого нихто не пиднимає питання притягнення цього голову хоча б до дисциплінарної відповідальності???

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини