Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин (ФОТО)

Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин за ефективну реалізацію одного з інструментів взаємодії влади та громадськості – публічних консультацій

Ужгород отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин (ФОТО)

Національний форум із побудови ефективного діалогу та співпраці між владою та громадянами «ВзаємоДІЯ: влада і громада» триває цими днями у Львові. Захід зібрав представників з різних міст України та фахівців із-за кордону. Сьогодні на офіційному відкритті учасників форуму привітали заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, керівник Фонду регіонального розвитку ефективного врядування (Посольство Великої Британії в Україні) Алекс Філпотт, заступниця директора Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні Натія Джикія.

Панельна дискусія «Публічні консультації» сприяла обговоренню безпосереднього інструменту участі громадськості у рішеннях представників влади. Зокрема, Ужгород є одним із лідерів серед обласних центрів України щодо впровадження публічних консультацій, за що отримав відзнаку Національного демократичного інституту міжнародних відносин за ефективну реалізацію цього інструменту взаємодії влади та громадськості.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак розповів про досвід обласного центру Закарпаття: «Безперечно, владі важливо чути думку громадян. На сьогодні ми вже провели вісім публічних консультацій, у голосуванні в яких взяло участь майже 5,5 тисяч громадян. Йшлося й про доцільність перейменування вулиць, зміну схеми руху транспорту, облаштування зелених зон, перенесення одного з пам’ятників тощо. Механізм публічних консультацій довів, що люди розуміють свою участь у житті міста. Для ефективнішої співпраці з громадою ми разом із словацьким містом-побратимом Кошице впроваджуємо проект «Крок до ефективного управління в місті Ужгороді», що передбачає спільні тренінги працівників міської ради і представників громадських організацій. На завершення цього проекту проведемо конкурс громадських ініціатив, де буде профінансовано три мікрогранти у напрямку вирішення проблем комунікації влади і громади».

У цій же панельній дискусії із розповідями про власний досвід на зазначену тему виступили речник міністра охорони здоров’я Олександр Ябчанка, перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій, начальниця відділу з питань діяльності органів державної влади і державного управління Управління конституційного та адміністративного права Міністерства юстиції України Ярослава Кагляк-Мейдмані, керівник прес-служби Дрогобицької міської ради Зиновій Квасній.

Про стратегії розробки публічних консультацій та кращі практики Канади розповіла директорка відділу публічних консультацій міста Монреаль Анік Пульо. За її словами, онлайн-участь у дискусіях має переваги, адже залучення аудиторії в Інтернеті є масштабнішим, що дає можливість владі почути думки більшості мешканців громади. Фахівець розповіла про етапи публічних консультацій на прикладі визначення майбутнього парку Жан-Драпо. Крім того, говорили і про ефективну взаємодію ЗМІ та влади тощо.

Участь у форумі взяв і регіональний координатор «Інституту Республіка» Микола Яцков, який разом із Ужгородською міською радою сприяє впровадженню публічних консультацій в місті

На завершення форуму учасники підбили підсумки, засвідчили важливість комунікацій із громадськістю, а також потреби ефективного використання різних інструментів комунікації з громадськістю, підсумували, що завдяки активним громадянам позитивні тенденції збережуться і надалі, а діалог буде конструктивним.

24 травня 2019р.

Теги: відзнака, інститут

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини