Берегівська міськрада планує узаконити незаконну передачу дороговартісної землі з термальними джерелами - правозахисник

Йдеться про понад 8,5 гектарів земельної ділянки з термальними джерелами в м. Берегово, на якій розташована всеукраїнського відома Учбово-спортивна база «Закарпаття» при Агропромисловому комплексі України, якою понад 20 років безоплатно користуються різні комерційні структури, стягуючи кошти із сотень відвідувачів в день і при цьому не сплачуючи ні копійки до міського бюджету за її оренду.

Берегівська міськрада планує узаконити незаконну передачу дороговартісної землі з термальними джерелами - правозахисник

У п’ятницю, 17 травня 2019 року, Берегівська міська рада Закарпатської області на черговій сесії планує узаконити незаконну передачу Учбово-спортивній базі «Закарпаття»  земельної ділянки площею 8,506 га вартістю у мільйони гривень, що знаходиться за адресою: м. Берегове, вул.Корятовича, 1. Відповідний проект рішення №10-1606 опубліковано на офіційному веб-сайті  Берегівської міськради.

Як інформує громадський правозахисник, секретар Закарпатської обласної спілки «Ліга ветеранів АТО та учасників бойових дій "Карпатська земля" Віталій Грегор, «лобіює дане питання міський голова Бергова Золтан Бабяк в інтересах людини із оточення голови уряду Володимира Гройсмана, уродженця Вінниці Максима Пуздиміра. Останній же директор спортбази "Закарпаття" й термального басейну ТзОВ "Закарпаття ЛТД", що належить ВФСТ «Колос» АПК України, яка і безоплатно користується даною землею.

Судовий процес почався в 2015 році із доручення Берегівської міської ради міському голові Золтану Бабяку щодо звернення до суду з позовом про повернення місту землі, яка у 1997 році були незаконно надана в постійне користування Центральній Раді «Колос» для Учбово-спортивної бази «Закарпаття».

18 листопада 2016 року апеляційний суд Закарпатської області залишив у силі рішення Берегівського районного суду Закарпатської області від 01 жовтня 2015 року в цивільній справі № 297/1222/15-ц, яким було задоволено позов Берегівського міського голови та повернуто територіальній громаді м. Берегова 8,506 га землі, на яких розташована дана, відома на всю Україну, Учбово-спортивна база «Закарпаття».

І, не зважаючи на те, що рішення набуло законної сили, і громаді Берегова фактично було повернуто цю дороговартісну землю, міський голова З.Бабяк  вісім місяців не вживав жодних заходів для закінчення юридичного оформлення повернення спірних земель місту. Фактично через цю бездіяльність мера, 12 липня 2017 року Вищий спеціалізований суд України скасував із формальних підстав вищезазначені рішення суддів 1-ї та апеляційної інстанції і направив справу на новий розгляд до Берегівського райсуду.

 

Після того як справу повернули на новий розгляд міський голова одноосібно, всупереч волі міськради та попри заперечення свого представника – адвоката і екс-депутата Берегівської міської ради Едуарада Пуканича, подав заяву до суду про залишення вищевказаного позову без розгляду. Таким чином З.Бабяк вирішив одноосібно залишити і надалі дану землю спорткомплексу, а в п’ятницю, на сесії міськради, ще й пропонує остаточно узаконити її передачу.

Тобто мер Берегова фактично діє не в інтересах громади, а приватної структури, яка не сплачує понад 20 років жодної копійки до бюджету при тому, що отримує сотні тисяч заробітку в місяць. Фактично в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 364 КК України, а саме зловживання владою умисно, з метою одержання неправомірної вигоди третьою особою – спорткомплексом "Закарпаття", що завдало істотної шкоди територіальній громаді Берегова", - інформує В.Грегор.

"Закарпатська обласна спілка «Ліга ветеранів АТО та учасників бойових дій "Карпатська земля" публічно закликає депутатський корпус Брегівської міськради надати оцінку діям міського голови Берегова Золтана Бабяка, який знехтував інтересами громади та лобією передачу гектарів дороговартісної землі із цілющими термальними басейнами не берегівчанам, а, фактично, приватній структурі.

Водночас, закарпатські АТОвці відвідують сесію міськради щоб донести дану позицію народним обранцям та закликають берегівчан також прийти і захистити законні інтереси своєї ж громади. Збір 17 травня о 10:00 перед будівлею Берегівської міськради", - вказує правозахисник.

16 травня 2019р.

Теги: земля, Бабяк, Берегово, термальні басейни

Коментарі

До берегівчанина 2019-05-16 / 14:38:15
Що ж ти чекаєш свого часу? Якщо ж в тебе є конкретні дані про те, що пишеш, чому ж бездієш і не звертаєшся до правоохоронних органів? Базікати може кожен, але треба бути щирим і відвертим, а не ля-ля-ля-ка-ти, лишби щось ляпнути. Брехати гріх перед Богом, за який доведеться відповідати ще й твоїм нащадкам, аж до сьомого покоління. Так що у подальшому зваж на це і не мели дурниць.

знак питання 2019-05-16 / 10:43:55
Скільки того Берегова, щоби його так нахабно дерибанити?

Берегівчанин 2019-05-16 / 10:01:50
Мер Берегова Золтан Бабяк злодій і корупціонер! І не тільки в цьому питанні. З усіх виконаних робіт по місту він отримує свій відкат. Все це задокументовано і чекає свого часу..

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини