На Закарпатті джипери, нехтуючи забороною в сезон тиші, шкодять довкіллю та приватним ділянкам селян

Початок туристичного сезону в національному природному парку «Синевир» на травневі свята ознаменувався не лише хорошим відпочинком для багатьох мандрівників, але й надокучливістю любителів джипінгу.

На Закарпатті джипери, нехтуючи забороною в сезон тиші, шкодять довкіллю та приватним ділянкам селян

Вони на своїх джипах, мотоциклах, квадрациклах рухалися колонами не лише дорогами загального користування. Екстремали прямували у ліс, на полонини чи інші ділянки, нехтуючи забороною. Нагадаємо, що зараз триває сезон тиші. У цей період відбувається масове розмноження диких тварин.

Своїми діями джипери завдають шкоди довкіллю, а також приватним ділянкам місцевих жителів. Водночас екстремали не реагують на зауваження служби державної охорони ПЗФ НПП «Синевир» і поліції, демонструючи вседозволеність. Такі дії є кричущим порушенням Закону України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» передбачено штрафи, але для цих порушників вони не страшні. 

Національний парк «Синевир» попереджає про неприпустимість порушення законодавства, що стосується природно-заповідного фонду. Парк проводить заходи з недопущення дій, які можуть зашкодити природі, повідомляють в НПП "Синевир".

02 травня 2019р.

Теги: заборона, джипери, шкода

Коментарі

Світлана 2019-05-08 / 15:13:30
Джипери це погано. Ще гірше лісовози. І чомусь мені здається, що з джиперами буде легше домовитись. От з "господарями" лісів і лісовозів буде складніше і небезпечніше. А ще сміття! Воно так само псує природу, як і гамір машин. І всі ці проблеми врешті-решт вирішать небайдужі люди. Ні цар, ні Бог, ні Президент. Саме небайдужі люди. І я бачу, що таких стає все більше і більше. А як говорить українська приказка : гуртом і батька краще бити. Поборемо. Потрібен час.

Жандарм без пендрика 2019-05-03 / 13:52:14
Явище джиперів - черговий прояв уседозволеності і фактичної "беззубості" служби державної охорони НПП «Синевир» і поліції.
Від їхнього існування нема ніякої користі.
Необхідно міняти систему контролю і покарань !

Чуп 2019-05-03 / 11:26:24
Головний серед тих джиперів є бувший заступник прокурора області Павло Русняк. Він їх тепер і кришує, бо то все його дружки приїхали в район порозважатися!

щурь вася 2019-05-02 / 21:33:33
я пропоную створити загони по відлову і ліквідіції,покаранні пяних бовдурів джиперів діти і люди бояться ходити по вулиці нехай ці придурки їздять по своїх полях і селах створити такі загони самооборони по їх ліквідаціїї ! СЛАВА УКРАЇНІ ! ГЕРОЯМ ЛІКВІДАТОРАМ СЛАВА !

Сергій 2019-05-02 / 20:48:04
Ви Міша,вже мабуть давно не є мешканцем гірського села. Інакше знали б що мешканці біля свого обийстя викидають своє Смітя в потічки. Що дітей в селах практично нема. Що в тому ж НПП Синевир,здорові дерева маццкають червоною краскою,щоб створити видимість законності а хворі навіть не помічають. Чи не ви є автором цієї важливої новини про п’яних джиперів?Самі хоч тверезі по святам по селу гамсаєте?

Сергій 2019-05-02 / 20:28:29
Щось Ви пане Міша з місцевими мешканцями, так звана влада місцевого самоврядування,не дуже то і розбираєтесь з цим гімном,що творять місцеві підприємці. Мабуть тому що самі підробляєте у них. Вам джипери заважають раз в рік. А лісовози щодня дітей ваших не лякають?Дороги не розбивають яких і так нема?Однобоко Ви підходите до вирішення проблем. Я не захищаю джиперів.Просто вказую на те,що завжди щорічно комусь заважають джипери,(не дивно ,не схоже на заказуху?) і сліпнуть від більшої шкоди для довкілля від лісовозів.

міша 2019-05-02 / 20:09:33
не треба пане Сергій так турбуватись про джиперів. Вибачте але давно треба нам всім розібратись вибачте за слово з цим гів..м що творять наші так звані підприємці в лісах. Але я бачу що ці джипери щорічно збираються і просто роблять що хотять. По селу страшно дітей на вулицю випускати, по річні собі гонки влаштовують. Пяні і знахабнілі. Дуже я би хотів побачити чи дома в себе вони так ганяють і свавільлям займаються.... немаєють вони поваги ні до місцевих людей ні до нашої природи... цілком підтримую незадоволення місцевих жителів. А влада так взагалі нічого не бачить...

Сергій 2019-05-02 / 16:03:13
Так але не зовсім так. Автор умов чує про те,що джип ери їздять по тим вже розбитим дорогам і понівеченій землі,шкоду якій завдали лісовози. Чомусь це ніхто не помічає. Коли для того щоб добути деревину,прокладають декілька кілометрів дороги тракторами. Для них час тиші не завада. Крім того забороняють в`їзд в ліс бідь будь яким приводом,мабуть щоб ніхто не побачив масові вирубки лісу. Ви краще б саме з цією метою організували рейд лісами Закарпаття. Джип ери б Вам плече підставили і допомогли. Ви були б враженні. І зрозуміли,хто насправді шкодить природі більше.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини