„ЗЕЛЕНИЙ” БАЗАР: Ратушняк дав прес-конференцію по темі

На самому „Зеленому” ринку, як в романі Еріка-Марії Ремарка – без перемін: люди мокнуть під дощем, мер Ратушняк сушить голову, як „розрулити” ситуацію, яку він сам і „зарулив”.

„ЗЕЛЕНИЙ” БАЗАР: Ратушняк дав прес-конференцію по теміВласне цій меті і була підпорядкована прес-конференція, яку Сергій Ратушняк несподівано скликав о 12.00. Якби на неї не з’явилися кілька незручних, а тому не запрошених організаторами журналістів, усе, швидше всього, обмежилося б монологом міського голови, як у версії, поданій лояльним до мера сайтом „Ужгород.нет”: „О 12.00 мер Ужгорода сергій Ратушняк прокоментував ситуацію, що склалася навколо ринку по вул. Фединця: "Вулиця Фединця — проїжджа, і вона належить всім ужгородцам, а не тільки двомстам або півтисячі, або навіть якщо б і тисячі підприємців. Тому міська влада і вважає за потрібне повернути її місту, ужгородцям. На цій вулиці буде організовано односторонній рух, який істотно розвантажить центр міста Ужгорода від транспорту. Також уздовж вулиці поставлять лавки, встановлять красиві ліхтарі, посадять квіти, щоб ужгородці могли спокійно відпочивати, а не "милуватися" "центром антисанітарії". Питання про припинення роботи ринку піднімалося ще в 1998 році. Тоді підприємці домовилися з міським головою про продовження роботи ще на рік. Ця "домовленість" чомусь існує по сьогоднішній день. На сьогодні ринок працює, порушуючи 14 законів України, і тому питання про його ліквідацію навіть не переглядатиметься".

Насправді ж прес-конференція відбулася в дещо жвавішому режимі. Оскільки „Закарпаття online” працює на місці події в справді онлайновому режимі, за браком часу і можливостей наразі подаємо лише короткий виклад основних тез, озвучених на прес-конференції.

Насамперед міський голова справді змалював красиву картину з лавичками і ліхтарями, наведену в матеріалі „Ужгород.нет”. Далі пожалівся журналістам на те, що ужгородська міліція не надто ретельно виконує його вказівки по реалізації першого етапу досягнення цієї його мрії – тобто, не спішить силою розганяти підприємців ринку і членів їхніх сімей, які відстоюють своє право на роботу. Щоправда „забув” уточнити, що й самі підприємці „Зеленого” ринку не заперечують того, що порядок в центрі міста наводити треба, і просять тільки одне – гарантувати їм, в той чи інший спосіб, можливість працювати і годувати свої сім’ї. Тоді як мер поки що запропонував їм єдине – „стати на біржу”.

Далі Сергій Ратушняк змалював страшну картину хабарництва, яку практикує адміністрація ринку, і в притаманній йому експресивній манері описав тіньові потоки грошей, які течуть з ринку в приватні кишені, оминаючи міську казну. На запитання ж, чи не знав він про ці проблеми раніше, і чому не був зацікавлений у виправленні ситуації тоді, коли за його попереднього мерства ринком керувала призначена ним же адміністрація О.Роберта, аргументованої відповіді не прозвучало. Так само не було логічної відповіді і на інше запитання журналістів: якщо проблема в адміністрації ринку, то чому міська влада не наводить порядок з цими працівниками Комунального (!) підприємства „Ринок-1”, а розправляється з підприємцями, які справно виконують свої фінансові зобов’язання?

Далі Сергій Ратушняк заявив, що у КП „Ринок-1”, начебто, немає жодного документу, який би підтвердив право людей працювати на відповідній території. На запитання, чи є чинним станом на сьогодні договір оренди земельної ділянки, підписаний між КП „Ринок-1” і Управлінням майнової політики міста 14 квітня 2005 року, міський голова прямо теж не відповів.

У відповідь на пропозицію журналістів вирішити ситуацію з людьми, що працюють на ринку, по-людськи, Сергій Ратушняк запропонував медійникам дати свій рецепт виходу з ситуації. І цим самим змусив їх нагадати йому його власну пропозицію річної давності, озвучену у вигляді відповіді цим самим підприємця в газеті „Трибуна” (18 січня 2005 року): (цитуємо) „2. Вимагати від голови міста і депутатів міської ради дозволити і затвердити будівництво торгівельного комплексу З ОБОВЯЗКОВИМ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯМ НИНІ ДІЮЧИХ ПІДПРИЄМЦІВ. 3. Укладання тристоронньої угоди між головою міста, підрядником будівництва і вашою профспілкою ПРО БЕЗПЕРЕШКОДНУ РОБОТУ РИНКУ ДО ВВЕДЕННЯ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ТОРГІВЕЛЬНОГО ЦЕНТРУ І БЕЗПЕРЕШКОДНОГО ЗВІЛЬНЕННЯ ЗЕМЕЛЬ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ для поновлення функціонування вул. Фединця за призначенням.”

Та хіба не цього ж сьогодні просять від того ж Сергія Ратушняка ці самі люди? І чому мер нинішній не хоче дотримуватися того, чого сам же й вимагав від мера попереднього?

Насамкінець, оскільки міський голова смачно і просторо заговорив про земельні і фінансові зловживання влади попередньої, йому задали запитання, чи не збирається він виставити на аукціон 3 гектари міської землі по вулиці Заньковецької, 89, які за його ж ініціативою нині віддано нікому невідомому підприємцеві Попович-П’янковій.

Відповіді не було: міський голова без попередження втік з власної ж прес-конференції...

Закарпаття online
09 серпня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини