За два роки кількість чиновників Закарпатської облради зменшилася, але витрати на їх утримання зросли втричі

Закарпатська облрада таки відтермінувала на понад місяць відповідь на «бюджетний» інформзапит «Закарпаття онлайн». Чиновники вирішили затягти з відповіддю більш аніж на місяць.

За два роки кількість чиновників Закарпатської облради зменшилася, але витрати на їх утримання зросли втричі

Редакція інтернет-видання Закарпаття онлайн отримала відповідь на інформаційний запит, який мав на меті з’ясувати рівень бюджетних «апетитів» чиновників.

Інформація видання з власних джерел в облраді про те, що «її керівництвом поставлено перед підлеглими завдання будь-якою ціною відтягувати надання відповіді на строк до 25 днів через, начебто, великий обсяг запитуваної інформації. І не надавати чітку відповідь, а «футболити», виявилася достовірною.

Як свідчить відповідь, що надійшла за підписом керуючого справами виконавчого апарату Закарпатської обласної ради Ю.Гузинця, «враховуючи, що вказаний запит стосується надання великого обсягу інформації та потребує пошуку серед значної кількості даних та документів», чиновники вирішили продовжити строк його розгляду. Таким чином, відповідь на запит, отриманий облрадою 2 квітня, буде надано лише 8 травня.

Причина відстрочки, як і вказувало Закарпаття онлайн, проста – «бо прямі відповіді не просто наглядно продемонструють всю глибину фінансового свавілля чиновників області, а й поставлять окремих осіб на межу відповідальності перед законом».

Що ж так налякало чиновників облради у запиті? Чому не можна було відразу дати відповіді бодай на ті питання, інформація по яких є практично готова в бухгалтерії облради?

Аби висвітлити причини небажання чиновників оприлюднювати запитувані цифри  і факти, редакція вирішила оприлюднити питання, які лягли в основу запиту.

Отже, журналістів Закарпаття онлайн цікавить:

1. Інформація щодо нарахованої заробітної плати (в т.ч. премії, матеріальної допомоги і т.п.) керівництва та всім працівникам виконавчого апарату Закарпатської обласної ради за січень-березень 2019 року.

2. Загальна сума коштів, виділених з обласного бюджету на зарплату працівникам виконавчого апарату облради на 2018 рік та скільки заплановано виділити на 2019 рік.

3. Загальна сума коштів, перерахованих Закарпатською облрадою на придбання різних товарів та окрема інформація - щодо нових меблів, комп’ютерної техніки, відеокамер, канцтоварів, сувенірів тощо), а також за виконані роботи і послуги (в т.ч. встановлення відеонагляду тощо), інформацію про постачальника товарів за 2017 та 2018 роки.

4. Які марки автомобілів і за яку суму грошей з обласного бюджету придбано  Закарпатською обласною радою у 2018 році (з зазначенням інформації про постачальника із вказуванням ціни за одиницю авто і чи проводилися тендерні процедури).

5. Скільки літрів палива і на яку загальну суму придбано Закарпатською облрадою (окремо у 2017 році та у 2018 році). Вказати інформацію про постачальника палива і чи проводилися тендерні процедури.

6. Надіслати відскановану копію розпорядження голови Закарпатської облради про розподіл палива між керівництвом облради та структурними підрозділами у 2017 році та 2018 році.

7. Вказати загальну суму коштів, витрачених облрадою на відрядження, окремо у 2017 та 2018 році, а також інформацію про кожного працівника, який, згідно з розпорядженням голови облради, був відряджені (прізвища, посада, куди відряджені, дата відряджень (відбуття-прибуття), з якою метою відряджені та отримані суми після кожного відрядження).

8. Вказати загальну суму коштів, витрачених Закарпатської облрадою на прийоми делегацій у 2017 році та 2018 році (окремо - харчування, проживання, транспортування).

Відповіді на ці питання цікавлять журналістів не просто так, а тому, що, як вказувало Закарпаття онлайн у відповідній публікації, є підстави вважати, що «апетити» чиновників, що «присмокталися» до обласного бюджету, є непомірними. Як вказувалося, «сума бюджетних витрат на зарплати всього лише 10 чиновників Закарпатської облради сягла торік загалом 5 654 420 гривень. Тобто, майже півмільйона щомісяця».

Як вказувало видання, «виходячи з наявної інформації, напрошується висновок – бюджет області потерпає від нераціональних витрат, зазнає мільйонних збитків через космічні заробітні плати керівництва облради та її виконавчого апарату. Адже щорічне утримання роздутого штату чиновників облради з їх непомірними зарплатними та іншими апетитами обходиться закарпатцям щонайменше у 10-15 мільйонів гривень на рік».

У цьому сенсі журналісти помилилися. І сума чиновницьких апетитів виявилася значно вищою.

Як вказує рішення Закарпатської обласної ради №1250 від 26.07.2018 «Про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради, витрати на утримання ради та її виконавчого апарату на 2018 рік», сума видатків облради у минулому році передбачалася на рівні 19 млн 865,5 тис грн. З цієї суми лише на зарплати всіх 46 чиновників облради мало бути витрачено 14 196 тис грн.

Для порівняння, в 2016 році загальна сума витрат на облраду сягала всього лише 6,6 млн Це при тому, що працювало у виконавчому апараті облради тоді 50 чоловік.

Отож, чиновникам Закарпатської облради є що приховувати від людей. Але закон все ж зобов'язує їх оприлюднити інформацію, що її хочуть зробити надбанням громадськості журналісти.

ДО ТЕМИ:

Бюджет Закарпаття грабують зарплатами чиновників Закарпатської облради (ТОП-10)

Голова Закарпатської облради Рівіс очолив рейтинг зарплат "губернаторів" – майже мільйон гривень у рік

15 квітня 2019р.

Теги: запит, чиновники, Закарпатська облрада

Коментарі

Пинтя 2019-04-15 / 21:47:23
Буде що відбирати у злодіїв як прийде час.

Женька 2019-04-15 / 13:19:56
Жах!! Вони просто тратять наші кошти!!
Хто таке бачив, було різне, але такого голоду у воєнний час світ не бачив!!
До граються, початок їхнього кінця уже не за горами!

Макі 2019-04-15 / 09:06:20
Закордонні вояжі ривиса і його коханки кибзи за рахунок платників податків тоже треба оприлюднити. Одне трахання яке вправно видають за нібито нові партнерства з чехами, словаками і жодної копійки в розбудову Закарпаття

%%‰%% 2019-04-15 / 08:44:28
Рудаки!

Вуву 2019-04-15 / 08:06:44
А ще такий запит надіслати в ужміськраду ... "Носатому конюху".

Кибзаня 2019-04-15 / 07:59:48
Правильно було би називати Перечинська обласна Рада

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини