На початку травня в Польщу можна буде потрапити безпосередньо із Закарпаття

Протягом п’яти днів працюватиме пішохідний перехідний пункт пропуску «Лубня – Волосате».

На початку травня в Польщу можна буде потрапити безпосередньо із Закарпаття

Відновлені минулого року Дні добросусідства України та Польщі в межах Закарпатської області та Підкарпатського воєводства дали потужний поштовх для подальшого розвитку транскордонного співробітництва між двома регіонами. На початку травня до 15-ї річниці вступу Польщі в Євросоюз Підкарпатське воєводство та Закарпатська ОДА організовують тимчасовий запуск пішохідного контрольно-пропускного пункту «Лубня – Волосате» на українсько-польському кордоні. Саме ця локація вже тривалий час розглядається як найбільш перспективна точка для функціонування повноцінного КПП, який має стати першим на українсько-польському кордоні в межах Закарпатської області.

У відкритті тимчасового КПП із польського боку планують взяти участь маршалок сейму Марек Кухчинський та міністр інвестицій і розвитку Єжи Квічінський. Захід має на меті вивчити потенціал туристичного потоку між двома прикордонними регіонами.

Пішохідний перехід працюватиме з 1 по 5 травня з 8.00 до 20.00 за київським часом. Перетин кордону – за біометричним паспортом або Шенгенською візою.

12 квітня 2019р.

Теги: пункт пропуску, Польща

Коментарі

Кутик Лемковини 2019-04-13 / 11:57:12
Трансєвропейський пішохіднй туристичнй великодистанційний маршрут (шлях) Е8 (один iз 11-ти европейських маршрутiв на великi вiдстанi, який єдиний перетинає Украiну)(European walking route E8) починається в Ірландії, проходить через Англію, Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину, Польщу, Україну, Румунію і Болгарію та закінчується в Стамбулі (Туреччина) . Як відомо він помаркований в Ірландії, Великобританії, Нідерландах, Німеччині, Австрії, Словаччині, Польщі та частково в Румунії, остання частина щляху промаркована в Болгарії , де досягає свого закінчення на узбережжі Чорного моря. Невизначений остаточно Е8 та не промаркований цей маршрут тільки у нас Україні (на території Закарпатської області). Промаркований шлях E8 закінчується в Волосатому (PL), де перегороджений кордоном Євросоюзу та України, за декілька кілометрів від нашого села Лубня (UA).
Однією із головних задач для ефективного використання природних та антропогенних рекреаційних ресурсів українських Карпат є проектування та маркування європейського пішохідного туристичного маршруту (шляху) Е8 (European walking route E8) від села Лубня (яке знаходиться біля кордону з PL) до містечка Солотвино (яке знаходиться біля кордону з RO). Європейський пішохідний шлях в праліси Е8 забезпечить сталий регіональний розвиток та об'єднає екологічно прихильних і культурно вільнодумних людей в Європі (http://carpatroute.com/default_en.aspx).
Спiльними зусиллями Дитячоi органiзацii Фенiкс Снинна (Detská organizácia Fénix Snina, SK), регiональної органiзацii Клубу Словацьких Туристiв Гуменне (Regionálne združenie KST Humenné, SK), географiчним факультетом Клу́зького унiверсите́ту iменi Ба́беша-Бо́йяi (Babes-Bolyai University in Cluj-Napoca, RO) та Великоберезнянською громадською органiзацiею “Кутик Лемковини” в рамках програми ENPI, написаний та поданий проект HUSKROUA/1001/162, "Karpaty - tourism without borders" в якого одна iз основних цiлей розробка та прокладення Трансєвропейського туристичного шляху Е8 по пралісах та хребту українських Карпат. Проходження маршруту заплановано вiд майбутнього переходу Волосате (PL) – Лубня (UA) до г.Черемха – Стужиця (можливо i через Загорб) – хр.Стiнка – Княгиня – Сiль – хр.Явiрник – полонина Рiвна – г.Пiкуй – Воловець (ця частина мае бути прокладена та промаркована). Дальше до румунського кордону (Солотвино) так як i перед цим маршрут в основному проходить по Закарпатському туристичному шляху (ЗТП)( http://www.mappery.com/Transcarpathia-Hiking-Trail-Map) iз обов’язковим врахуванням Ювiлейноi Карпатськоi стежки Клубу Чехословацьких туристів (Jubilejní karpatské stezka 343 km (1925-1935).

НОВИНИ: Соціо

00:08
/ 1
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 5
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
» Всі новини