На початку травня в Польщу можна буде потрапити безпосередньо із Закарпаття

Протягом п’яти днів працюватиме пішохідний перехідний пункт пропуску «Лубня – Волосате».

На початку травня в Польщу можна буде потрапити безпосередньо із Закарпаття

Відновлені минулого року Дні добросусідства України та Польщі в межах Закарпатської області та Підкарпатського воєводства дали потужний поштовх для подальшого розвитку транскордонного співробітництва між двома регіонами. На початку травня до 15-ї річниці вступу Польщі в Євросоюз Підкарпатське воєводство та Закарпатська ОДА організовують тимчасовий запуск пішохідного контрольно-пропускного пункту «Лубня – Волосате» на українсько-польському кордоні. Саме ця локація вже тривалий час розглядається як найбільш перспективна точка для функціонування повноцінного КПП, який має стати першим на українсько-польському кордоні в межах Закарпатської області.

У відкритті тимчасового КПП із польського боку планують взяти участь маршалок сейму Марек Кухчинський та міністр інвестицій і розвитку Єжи Квічінський. Захід має на меті вивчити потенціал туристичного потоку між двома прикордонними регіонами.

Пішохідний перехід працюватиме з 1 по 5 травня з 8.00 до 20.00 за київським часом. Перетин кордону – за біометричним паспортом або Шенгенською візою.

12 квітня 2019р.

Теги: пункт пропуску, Польща

Коментарі

Кутик Лемковини 2019-04-13 / 11:57:12
Трансєвропейський пішохіднй туристичнй великодистанційний маршрут (шлях) Е8 (один iз 11-ти европейських маршрутiв на великi вiдстанi, який єдиний перетинає Украiну)(European walking route E8) починається в Ірландії, проходить через Англію, Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину, Польщу, Україну, Румунію і Болгарію та закінчується в Стамбулі (Туреччина) . Як відомо він помаркований в Ірландії, Великобританії, Нідерландах, Німеччині, Австрії, Словаччині, Польщі та частково в Румунії, остання частина щляху промаркована в Болгарії , де досягає свого закінчення на узбережжі Чорного моря. Невизначений остаточно Е8 та не промаркований цей маршрут тільки у нас Україні (на території Закарпатської області). Промаркований шлях E8 закінчується в Волосатому (PL), де перегороджений кордоном Євросоюзу та України, за декілька кілометрів від нашого села Лубня (UA).
Однією із головних задач для ефективного використання природних та антропогенних рекреаційних ресурсів українських Карпат є проектування та маркування європейського пішохідного туристичного маршруту (шляху) Е8 (European walking route E8) від села Лубня (яке знаходиться біля кордону з PL) до містечка Солотвино (яке знаходиться біля кордону з RO). Європейський пішохідний шлях в праліси Е8 забезпечить сталий регіональний розвиток та об'єднає екологічно прихильних і культурно вільнодумних людей в Європі (http://carpatroute.com/default_en.aspx).
Спiльними зусиллями Дитячоi органiзацii Фенiкс Снинна (Detská organizácia Fénix Snina, SK), регiональної органiзацii Клубу Словацьких Туристiв Гуменне (Regionálne združenie KST Humenné, SK), географiчним факультетом Клу́зького унiверсите́ту iменi Ба́беша-Бо́йяi (Babes-Bolyai University in Cluj-Napoca, RO) та Великоберезнянською громадською органiзацiею “Кутик Лемковини” в рамках програми ENPI, написаний та поданий проект HUSKROUA/1001/162, "Karpaty - tourism without borders" в якого одна iз основних цiлей розробка та прокладення Трансєвропейського туристичного шляху Е8 по пралісах та хребту українських Карпат. Проходження маршруту заплановано вiд майбутнього переходу Волосате (PL) – Лубня (UA) до г.Черемха – Стужиця (можливо i через Загорб) – хр.Стiнка – Княгиня – Сiль – хр.Явiрник – полонина Рiвна – г.Пiкуй – Воловець (ця частина мае бути прокладена та промаркована). Дальше до румунського кордону (Солотвино) так як i перед цим маршрут в основному проходить по Закарпатському туристичному шляху (ЗТП)( http://www.mappery.com/Transcarpathia-Hiking-Trail-Map) iз обов’язковим врахуванням Ювiлейноi Карпатськоi стежки Клубу Чехословацьких туристів (Jubilejní karpatské stezka 343 km (1925-1935).

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 5
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини