Концепцію НУШ у форматі "відкритої управлінської студії" опрацьовували закарпатські освітяни (ФОТО)

Впродовж двох днів у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» департамент освіти і науки облдержадміністрації проводив «відкриту управлінську студію» для керівників усіх закладів загальної середньої освіти, що забезпечують надання початкової освіти, завідувачів районних (міських) методичних кабінетів та працівників, відповідальних за початкову освіту в районі (місті, ОТГ).

Концепцію НУШ у форматі "відкритої управлінської студії" опрацьовували закарпатські освітяни (ФОТО)

Мета заходу – серйозна, предметна і результативна розмова для того, щоб разом втілити в життя Концепцію «Нова українська школа», щоб в умовах нової української школи створити для кожної дитини власну платформу успіху.

Формат живого спілкування, відкритість до обміну досвідом об’єднали освітян області на шляху впровадження реформ та колективного вирішення нагальних проблем.

Освітянська громадськість загальною чисельністю понад 700 осіб обговорювала зміни, що відбуваються в освіті, а також знайомилася з досвідом роботи учителів, які одними з перших в області почали втілювати ці зміни в життя. Зокрема, свою роботу з учнями представили учасники пілотного проекту всеукраїнського рівня з упровадження Державного стандарту початкової освіти – вчителі Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Ужгородської міської ради – Мацак В.М. і Захаркевич Є.Р.

Під час «відкритої управлінської студії» директор обласного департаменту освіти і науки Ганна Сопкова акцентувала увагу на основних аспектах сучасної освітньої реформи; посилаючись на законодавчі норми, наголосила на ролі та відповідальності керівника закладу освіти у прийнятті виважених управлінських рішень.

Напрацюваннями в організації освітнього процесу, завданнями керівника закладу загальної середньої освіти для успішного впровадження Концепції «Нова українська школа» з колегами поділилася директор Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Лариса Мигалина.

Про нову українську школу в дії, методичне забезпечення організації освітнього процесу, порядок організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти йшлося у презентаціях методиста Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти та працівників обласного методичного центру при департаменті. Велику увагу було приділено організації освітнього простору. Для цього працівником департаменту було підготовлено матеріали, що презентували досвід окремих областей України в оформленні фасадів, класів, коридорів, спортивної та актової зали закладів освіти, а також зібрано фотоматеріали, що засвідчили зусилля та підходи керівників та вчителів, використані для упровадження Нової української школи в області.

Однак головними учасниками педагогічного форуму стали учні-другокласники. Саме колективи пілотних класів Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 Ужгородської міської ради зі сцени «ПАДІЮНу» продемонстрували, якою має бути і є Нова українська школа, яким є учень такої школи, якою є праця вчителя з дітьми нового покоління. Фрагменти уроку інтегрованого курсу «Я досліджую світ», з одного боку, дали можливість побачити застосування нових підходів до навчання і їх результативність, показали, наскільки інтегрований підхід у навчанні, увага до групової, ігрової діяльності розширюють можливості кожного учня, забезпечують рівновагу між знаннями, вміннями школярів та їхніми реальними життєвими потребами. Розкуті, комунікабельні, вільні у вираженні своїх думок і почуттів, з різностороннім багажем знань – ці учні вголос і гордо стверджували: «Я люблю школу», «Я люблю вчитися», «Мені в школі цікаво»…

Два дні сцена «ПАДІЮНу» була втіленням сучасного освітнього середовища, де створено належні і комфортні умови для процесу навчання, передбачені чинними вимогами освітянських документів. Слід зазначити, що у коридорах закладу у дні проведення «відкритої управлінської студії» вітчизняними виробниками було розгорнуто експозицію, що представляла сучасні меблі та обладнання для учнів початкових класів Нової української школи, а також для кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів і ресурсних кімнат. Крім того, було представлено засоби навчання та обладнання для сучасних кабінетів природничо-математичних предметів, проекти із упровадження інтерактивних цифрових освітніх ресурсів та сучасних мультимедійних технологій.

05 березня 2019р.

Теги: концепція, школа, освітяни

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини