Для реалізації на Закарпатті Концепції "Нова українська школа" з обласного бюджету спрямовано понад 21 млн грн

На чергову сесію Закарпатської облради підготовлено проект рішення «Про хід виконання Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки».

Для реалізації на Закарпатті Концепції "Нова українська школа" з обласного бюджету спрямовано понад 21 млн грн

Документ вже опубліковано на сайті облради.

У пояснювальній записці виконавець програми – департамент освіти і науки облдержадміністрації, наголошує на найважливіших завданнях, виконаних у 2018 році. Серед  пріоритетів у діяльності освітньої сфери краю: підвищення якості і конкурентоспроможності освіти в нових економічних і соціокультурних умовах, прискорення інтеграції України у міжнародний освітній простір. Відтак, зусилля спрямовувалися на роботу з обдарованою молоддю, забезпечення закладів  загальної середньої освіти сучасними комп'ютерними комплексами, меблями, запровадження заходів з реалізації Концепції „Нова українська школа” тощо.

У рамках виконання програми передбачалося також проведення свят, конкурсів, змагань, фестивалів для дітей та юнацтва, нагородження їх переможців; забезпечення участі команд у всеукраїнських, обласних, зональних та інших заходах. Задля  підтримки молоді із малозабезпечених сімей, налагоджена система надання пільг з оплати за навчання студентам, які навчаються у закладах вищої освіти області на контрактній основі. Коштами обласного бюджету впродовж  2018-2019 навчального року пільги отримали 87 таких студентів на загальну суму 553,3 тис гривень.

Прогнозований обсяг фінансових ресурсів необхідний для реалізації програми у минулому році становив 30200,0 тис грн. Із обласного бюджету, планувалося виділити коштів на суму 22026,0 тис грн. Фактично за результатами звітного періоду з обласного бюджету профінансовано 21042,8 тис грн (або 95%), з них: загальний фонд – 11311,2 тис грн, спеціальний фонд  – 9731,6 тис грн, касові видатки становлять 21042,8 тис грн.

За рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на реалізацію Програми, проведено четвертий фестиваль-конкурс „Воскресни, писанко!”, обласне свято до Дня матері, фестиваль „Рекітське сузір’я”, Гала-концерт творчих колективів закладів позашкільної освіти художньо-естетичного напряму, Обласний конкурс „Захисники України: історія та сьогодення”, забезпечено участь юних талантів у спортивних змаганнях тощо.

Усіляко заохочувалися та матеріально підтримувалися обдаровані й талановиті учні. Зокрема, торік 42 переможцям ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад виплачено стипендії, а їх вчителям – грошові премії на загальну суму 467,1 тис грн. Також премійовано 15 переможців ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Торік учням, які отримали максимальну кількість балів із навчального предмету, загалом виплачено біля 35 тисяч гривень. Крім того, 17 педагогам за значний особистий внесок у розвиток освітньої галузі, присуджено обласну педагогічну премію імені Августина Волошина у розмірі 9 тис грн.  

Також за рахунок коштів обласного бюджету закуповується шкільний інвентар, меблі, комп’ютерна апаратура та програмне забезпечення. Для восьми класів, які є учасниками Всеукраїнського експерименту  з реалізації Державного стандарту початкової загальної середньої освіти минулого року придбано дидактичний матеріал за кошти в сумі 764,0 тис. грн.

Відтак, минулого року для впровадження Концепції „Нова українська школа” спрямовано понад 21млн грн з обласного бюджету, передбачених на виконання обласної Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013–2022 роки.

Освітяни наголошують, що Програма є ефективною та потребує подальшої реалізації, адже націлена на розвиток освітньої галузі у напрямку підвищення якості освіти, економічної ефективності функціонування закладів освіти, поліпшення доступу до якісних освітніх послуг тощо, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

 

27 лютого 2019р.

Теги: концепція, реалізація, школа

Коментарі

економіка 2019-02-27 / 14:07:14
Готувати треба:агрономів,молодих хлопців,які знають робити дороги,але це має бути дуже грамотно, педагогічно і технічно,практично!Дороги роблять пенсіонери,яким важко виплачують зарплати1" ,

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини