На Закарпатті не всі місця для друкованої агітації знаходяться в належному стані (ВІДЕО)

В Ужгороді та інших містах Закарпатської області обладнано не всі місця для агітації, які були визначені виконкомами міських рад.

На Закарпатті не всі місця для друкованої агітації знаходяться в належному стані (ВІДЕО)

За деякими адресами, де мали б бути агітаційні дошки – їх не зафіксовано. Такі випадки помітили спостерігачі ОПОРИ шляхом точкового моніторингу окремих відведених місць для агітації. Відзначимо, що на час моніторингу майже ніде не було зафіксовано власне друкованих матеріалів агітації, натомість там – приватні оголошення чи інша реклама. 

В Ужгороді та Мукачеві не на всіх місцях, які були визначені виконкомами міських рад, є дошки для агітації. Наприклад, в Ужгороді спостерігач ОПОРИ зафіксував дві агітаційні тумби (біля будинку побуту) на пл. Ш. Петефі та на пл. Кирила і Мефодія (на початку вул. Заньковецької), які заліплені різного роду приватними оголошеннями.

Варто нагадати, що згідно з Законом «Про вибори Президента України» (ч. 21 ст. 64) забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності. Будинок культури є муніципальним приміщенням, отже розміщення там агітації може суперечити Закону. Представники ОПОРИ найближчим часом звернуться до місцевої влади із інформуванням про вимоги Закону , а у випадку фіксації порушення повідомлятимуть  у поліцію.

На Рахівщині є дошка для оголошень на центральному мості, біля терапевтичного відділення районної лікарні. У відділенні пошти місце для агітації не відвели, однак у переліку, який вказаний у розпорядженні міського голови Рахова від 2 січня 2019 років, воно було.

У відповідь на  запит спостерігача ОПОРИ, у Воловецькій РДА повідомили про дві адреси для розміщення політичної агітації у селищі  Воловець: вул. Карпатська – тут біля входу в парк – стенди  повністю обладнані; вул. Фабрична,2, біля будинку культури – за цією адресою місць для агітації не зафіксовано.

У Міжгірській РДА зазначили 3 адреси, де б мали обладнати місця для агітації. Одна із них – селище Міжгір’я, вул. Шевченка, 18. Як зафіксував представник ОПОРИ, за такою адресою знаходиться Міжгірський професійний ліцей. Втім у приймальні ліцею спостерігача ОПОРИ  заперечили наявність місць для агітації у приміщенні та дворі ліцею, в ході огляду спостерігач також не знайшов жодних агітаційних продуктів. Також за адресою вул. Шевченка, 75 облаштованих місць для агітації не виявлено. На вул. Хустська, 13 знаходиться Міжгірська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів. Директор навчального закладу категорично заперечив наявність місць для агітації на території та у приміщенні  школи.

У Сваляві місцева влада також визначила 3 адреси, за якими можна розміщувати друковані агітаційні матеріали – м. Свалява, пл. Головна, 1а (автобусна зупинка) – інформаційні стенди знаходяться за автобусною зупинкою вул. Київська (автовокзал) – площі для агітації виявити не вдалося ані в приміщенні автостанції, ані зовні, вул. Визволення («ОРС» - магазин) – інформаційний стенд знаходиться на автобусній зупинці неподалік магазину «ОРС» на вул. Визволення, 95.

Також спостерігачі ОПОРИ перевіряли визначені місцевими радами місця для розміщення друкованої агітації у Берегові, Виноградові та селах – Мужієво, Бене, Нове Село, Підвиноградів, селищі Вилок. У всіх місцях передвиборча агітація відсутня. Однак для матеріалів агітації відведені стіна Берегівського будинку культури (що не відповідає нормі Закону), фасад будівлі «Укртелекому» у Виноградові, дошка оголошень навпроти сільської ради у селі Підвиноградів, дошка оголошень у с. Нове Село перед приміщенням сільської ради, Будинку культури.

26 лютого 2019р.

Теги: місця, агітація

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини