Визнавши дороги на Закарпатті такими, що можуть призвести до виникнення НС державного рівня, обласна влада звертатиметься до уряду

В облдержадміністрації відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Визнавши дороги на Закарпатті такими, що можуть призвести до виникнення НС державного рівня, обласна влада звертатиметься до уряду

Головна тема, що розглядалася, – критичний стан на Закарпатті доріг державного значення, які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг України – структурного підрозділу Міністерства інфраструктури України.

Загальна протяжність доріг державного значення в області складає 921,2 км. Вони мають свою специфіку, відмінну від інших регіонів України. Так, 62% від загальної протяжності цих доріг розташовані в гірській місцевості з 12 перевалами. Практично всі  вони проходять уздовж річок і перетинають їх, тому на дорогах розташована велика кількість штучних споруд: мостів, трубопроводів, підпірних стінок тощо.

Для утримання доріг державного значення в нормальному стані щорічно слід здійснювати капітальний ремонт не менше 80 км і поточний середній – не менше 180 км дорожнього покриття. Для цього необхідне фінансування в сумі близько 4-х мільярдів гривень щороку. Тоді як фактичне фінансування всієї дорожньої галузі Закарпаття за попередні роки становило близько 200 мільйонів гривень на рік.

Через хронічне недофінансування обсяги руйнування автодоріг (особливо в зимовий період) постійно зростають. А паралельне збільшення інтенсивності дорожнього руху і навантаження на автодороги призводить практично до повного зношення дорожнього одягу і створенню загрози безпеці дорожнього руху. За останні десятки років на основних дорогах державного значення Закарпаття склалася катастрофічна ситуація, яка загрожує безпеці дорожнього руху, життю і здоров’ю десятків тисяч людей.

Особливо поганий стан дорожнього покриття на дорогах державного значення «Мукачево – Рогатин» (друга за важливістю транспортна артерія Закарпаття), «Ужгород – Самбір», «Хуст – Долина», «Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я», «Синевир – Синевирська Поляна», «Хуст – Шаяни – Вишково – Буштино».

За два минулі роки значна частина коштів із «митного експерименту» направлялася на капітальний та поточний середній ремонт доріг державного значення «Мукачево – Рогатин» та «Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я». Однак у другій половині 2018 року митниці встановили такі високі планові показники, що перевиконати їх було неможливо, а з 2019 року «митний експеримент» взагалі не передбачений. 280 мільйонів гривень, які закладені для Закарпаття на 2019 рік через Дорожній фонд, можна використати на ремонт тільки обласних та районних доріг. Ремонтувати на них дороги державного значення – це нецільове використання грошей, за що передбачена кримінальна відповідальність. Фактично виходить так, що більша частина доріг державного значення, на які облдержадміністрація не має ніякого впливу, залишилася без усілякого фінансування.

Тим часом, відповідно до розподілу видатків Державного бюджету України на 2019 рік щодо ремонту доріг державного значення не згадана жодна дорога із Закарпаття. Разом із тим, подальше відтермінування ремонтів призведе до повного припинення руху дорогами державного значення, порушення нормальних умов життєдіяльності населення та перерости у надзвичайну ситуацію державного рівня.

Щоб запобігти цьому, регіональна комісія ТЕБ та НС вирішила визнати стан доріг державного значення на Закарпатті таким, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації державного рівня. Зараз готується звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів резервного фонду державного бюджету для виконання першочергових заходів із запобігання виникнення на автомобільних дорогах загального користування державного значення надзвичайної ситуації державного рівня, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

31 січня 2019р.

Теги: дороги, звернення, уряд

Коментарі

журналістка 2019-02-01 / 07:54:09
*ля, а скільки було москальського піару на дорогах!

рем 2019-02-01 / 02:43:58
Дорога "Берегово-Іршава" - в катастрофічному стані. Це важливе сполучення: поки в Берегові не зробили обїздну - всі фури могли б в Мукачево добиратись не через центр Берегова, вбиваючи інфраструктуру, а маршрутом через Камянське на Мукачево.

до Генека 2019-01-31 / 22:15:46
На вибори дадуть немало чорного налу, половина точно вкрадуть, часть роздадуть людям з надією іх дальше дурити і обкрадати. Краіна чудес і скоріше за все, що без майбутнього, кіть нич ся кардинально не поміняє.

Генек 2019-01-31 / 20:12:27
денег! надо больше денег! воровать нечего, выборы на носу, а денег нет! что делать! ЧТО ДЕЛАТЬ???

Бога" му! 2019-01-31 / 19:51:03
А де той той Москаль? Коли знімав Порошенко Губаля (чоловік був слабкуватий, але не злодій, хотів щось зробити для Закарпаття та майже щось таки був зробив), гримів Москаль, як той Святий Петро, що наведе порядок від конрабанди до доріг. Ну та й што: !ВСРАВСЯ"! Вірніше набрехав, бо цим напівмизинця не займався.
Слава Москалю!
Слава Порошенкові!
Члава КПРС!

Володя 2019-01-31 / 18:46:54
Илья Ильф, Евгений Петров. Двенадцать стульев
Голубой воришка

Завхоз 2-го дома Старсобеса был застенчивый ворюга. Все существо его протестовало против краж, но не красть он не мог. Он крал, и ему было стыдно. Крал он постоянно, постоянно стыдился, и поэтому его хорошо бритые щечки всегда горели румянцем смущения, стыдливости, застенчивости и конфуза. Завхоза звали Александром Яковлевичем, а жену его-Александрой Яковлевной. Он называл ее Сашхен, она звала его Альхен. Свет не видывал еще такого голубого воришки, как Александр Яковлевич.

Он был не только завхозом, но и вообще заведующим. Прежнего за грубое обращение с воспитанницами сняли с работы и назначили капельмейстером симфонического оркестра. Альхен ничем не напоминал своего невоспитанного начальника. В порядке уплотненного рабочего дня он принял на себя управление домом и с пенсионерками обращался отменно вежливо, проводя в доме важные реформы и нововведения.

Остап Бендер потянул тяжелую дубовую дверь воробьяниновского особняка и очутился в вестибюле. Здесь пахло подгоревшей кашей. Из верхних помещений неслась разноголосица, похожая на отдаленное "ура" в цепи. Никого не было, и никто не появился. Вверх двумя маршами вела дубовая лестница с лаковыми некогда ступенями. Теперь в ней торчали только кольца, а медных прутьев, прижимавших когда-то ковер к ступенькам, не было.

Степан Крук 2019-01-31 / 17:19:09
Безпомічний той Москаль! Нич не годен...

ЧИТАЧ 2019-01-31 / 16:42:47


Капслок. Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини