Роберт Бровді: У випадку Івана Волошина ми зіткнулися з шахрайством, бандитизмом і розкраданням інвестицій

Два роки тому в Ужгороді спостерігався будівельно-інвестиційний бум – розгорнулись масштабні роботи з будівництва та реконструкції великих об'єктів. Однак тепер роботи на згаданих об'єктах зупинились – чергові інвестори "спіткнулися" об особу афериста Івана Волошина.

Роберт Бровді: У випадку Івана Волошина ми зіткнулися з шахрайством, бандитизмом і розкраданням інвестицій

Два роки тому в обласному центрі Закарпаття спостерігався справжній будівельно-інвестиційний бум. У різних кінцях міста розгорнулись масштабні роботи з будівництва та реконструкції великих об'єктів, серед яких особливо виділялись споруди на місці колишнього універмагу "Україна" та магазину "Закарпатмеблі" на пл. Кирила і Мефодія, комплекси "Червене ружа" і "Корона" в історичному центрі міста. Крім цього, було анонсовано реалізацію проектів у сфері використання термальних вод, рекреації, житлового будівництва, а також створення одного з найбільших в Україні центрів сучасного мистецтва.

Появу усіх цих проектів, як і сам факт залучення значних інвестицій прямо пов'язували з бізнесменом та меценатом, тогочасним головою міждержавної Українсько-китайської Ділової Ради Робертом Бровді.  Щоправда сам він довго уникав будь-яких заяв з цього приводу, віддаючи перевагу культурно-мистецьким проектам сімейної фундації Brovdi Art, а також статусу непублічного комунікатора в ділових колах. Однак останні декілька місяців активні роботи на згаданих об'єктах зупинились. Містом ширяться різні чутки і здогади, які важко підтвердити чи спростувати. Отримати ж інформацію з перших вуст довгий час не вдавалось. Проте зрештою сам Роберт Бровді таки погодився дати коментарі на цю тему.

Роберт Бровді

– Отже, пане Роберте, чи маєте Ви і який саме стосунок до комплексів "Україна", "Червена Ружа", "Корона" та ряду інших великих будівельних об'єктів Ужгорода? Кажуть, що саме Ви були ініціатором та організатором залучення у ці проекти цілої групи інвесторів?

– Так, це правда. У 2016 році з моєї ініціативи та за активної участі відомих бізнесменів і громадських діячів краю було розроблено інвестиційну стратегію "Закарпаття 2020". Вона передбачає залучення масштабних приватних інвестицій з України і закордону в економіку та інфраструктуру регіону. Йдеться не лише про сучасні торгово-розважальні, офісні та житлові комплекси, але й про системи альтернативної енергетики на базі термальних вод, підприємства з переробки природних ресурсів, готельно-туристичні, спортивні, курортно-рекреаційні об'єкти, музеї та культурно-мистецькі центри.

Загальна мета дуже проста і прагматична - реалізувати унікальні можливості Закарпаття. Адже тут є все, щоб стати провідним туристичним, рекреаційним і культурним центром України та Східної Європи. Але для цього потрібно залучити в область великий капітал, збудувати сучасну інфраструктуру, зацікавити і привести сюди відомі рітейлові мережі та міжнародні бренди, створити комфортне бізнес-середовище, максимально задіяти природний і транскордонний потенціал. Таким чином об'єкти, про які Ви згадали є лише частиною втілення довгострокової інвестиційної стратегії.

– А все ж таки, кому належать ці об'єкти?

– Тут задіяно цілий пул інвесторів і структура учасників змінюється залежно від обставин. Персонально для мене пріоритетне значення має створення в Ужгороді сучасного культурно-мистецького центру. Члени моєї родини уклали інвестиційний договір щодо спорудження цього центру на базі 3-го поверху майбутнього комплексу "Корона". Це і є моя головна інвестиція. В інших проектах я дію нарівні з іншими інвесторами та репрезентую наші спільні інтереси.

 Судячи з темпів і масштабів будівельних робіт, старт був доволі успішним…

– Так, проекти викликали зацікавленість у бізнесових колах і швидко пройшли підготовчі стадії. Вдалося відразу успішно залучити досить значні кошти іноземних та вітчизняних інвесторів. Будівельні роботи просувались досить непогано. Починаючи з осені 2018 року планувався запуск перших черг на окремих об'єктах, а протягом 2019 року - уже повноцінне введення в експлуатацію. Однак, на етапі залучення чергових інвестиційних траншів і входження нових інвесторів, ми зіткнулись з незрозумілою та деструктивною поведінкою деяких з місцевих учасників. Зокрема, йдеться про депутата Ужгородської міськради Івана Волошина, який в обмін на дольову частку в окремих об'єктах, взяв зобов'язання координувати роботу підрядних організацій і забезпечити своєчасне виконання будівельних робіт. Почалося все з приховування інформації, нав'язування додаткових умов, необґрунтованих претензій, а завершилось прямим саботажем і розкраданнями.     

Іван Волошин

– Що ж відбулося потім?

– Ми декілька місяців намагалися врегулювати ситуацію шляхом переговорів. Пропонувалися різні компромісні варіанти, щоб розблокувати будівельні роботи і продовжити реалізацію проектів. Однак - все безрезультатно. Більше того, в процесі з'ясування реального стану справ та проведення додаткових перевірок, на поверхню почали спливати кричущі факти зловживань з коштами інвесторів з боку Волошина та його оточення. Йдеться не лише про банальні приписки, крадіжки на матеріалах і виконаних роботах, але й про спрямування коштів на сторонні об'єкти, маніпуляції з площами земельних ділянок і будівельних об'єктів, шахрайство з документацією, привласнення чужого майна. Як тільки це стало відомо, Волошин та його підлеглі почали займатись відвертим бандитським рейдерством, в одних випадках накладаючи заборонні обтяження на майно і  об'єкти, а в інших - переоформляючи їх на себе і свої фірми.   

– Якими будуть Ваші подальші дії і як реагуватимуть інші інвестори?                         

– Залишати і надалі все це без публічного реагування – було б неправильно. Саме тому, я чітко заявляю, що на моє переконання, дії Волошина та пов'язаних з ним осіб мають всі ознаки організованого злочинного угрупування, яке займається шахрайством, рейдерством і привласненням чужого майна. Ясна річ, що ми усіма законними засобами захищатимемо свої інтереси. По кожному епізоду будемо наполегливо, послідовно домагатися відновлення порушених прав, повернення вкраденого майна, відшкодування збитків і притягнення винних до відповідальності. Необхідні юридичні та процесуальні дії в цьому напрямку уже здійснюються. 

– Наскільки серйозно цей конфлікт  вплине на подальшу долю інвестиційних проектів? Чи будуть вони продовжені?

– У мене немає ілюзій з приводу того, що ситуація вирішиться легко і швидко. Враховуючи кримінальну специфіку та безпринципність суб'єктів, з якими маємо справу, однозначно можна очікувати у відповідь різні провокації, погрози, тиражування брехні та обливання брудом у кишенькових ЗМІ. Але розпочатий процес це не зупинить. І на мою позицію не вплине. Звичайно ж, терміни, а десь навіть і сам формат реалізації інвестиційних проектів доведеться переглянути та відкоригувати. Однак по мірі правового врегулювання ситуації та відновлення статус-кво, я переконаний в успішному продовженні та завершення цих проектів.


ДО ТЕМИ:

Головне слідче управління Нацполіції витребувало з ГУ НП України в Закарпатській області матеріали справи по стрілянині в "Короні" (ДОКУМЕНТ)

Суд арештував будівництво історичної ужгородської "Корони" через шахрайство Волошина (ДОКУМЕНТ)

НАЗК перевірить ужгородського депутата Волошина

У 2017-му скандальний ужгородський депутат Волошин "занижено" розбагатів на 29 квартир

03 січня 2019р.

Теги: Іван Волошин, крадіжки, Роберт Бровді

Коментарі

Хо Ші Мін 2019-01-16 / 20:41:08
фірма "Роги та копита"))

Льоня 2019-01-08 / 13:13:55
Ванька Волошин переплюнув у аферизмы даже малого Стрижака

Byby = закону 2019-01-07 / 05:03:38
Може тому в ужгороді ... Вибачте за правду ... Такий срач ... Що всі обйідаються папкорном ?.
В той самий час коли бариги крадуть гроші ... А народ бігає по вічно розритих дорогах - тротуарах.
Коли віджимають парки сквери і іші грошовитиі земельні ділянки міста.
А всяким затурканим і немислячим ... вони самі копійки на той папкорн кинуть... Як голодному псові кістку. Не велике діло.
Йіжте і насолоджутесь.

Закон 2019-01-06 / 20:29:51
Робимо ставки і запасаємось попкорном, хто кого першим вальне.

Волошину 2019-01-06 / 02:17:40


Ваня, не страшно. Ти вже навіть не пуджало. Ти - пугало. Тебе в кертови ставити, ворон відлякувати


Волошин 2019-01-05 / 21:55:22
Бровді ти з своїми шнурками можеш лише мені ......, всі силовики від Кириленка і Василенка до Стефанишина на моїй стороні. Вони вже давно на зарплаті і не малій. Земельки отримали, хати будують. Як вони тебе будуть мочити ти ще до кінця не зрозумів. Я скоро приїду і все і всім поясню хто із нас шахрай а хто терпіло. І звідки у тебе були гроші і чи були вони взагалі. А також про всіх твоїх народних і контрабандних інвесторах. Чекай мене і ще буде .........!

До того 2019-01-05 / 20:31:55
Цікаво який буде кінець, хто - кого пришиє по бандитськи.

Вуву 2019-01-05 / 20:10:12
Яка класна сентенція (заголовок) ...
Як плач ярославни ...
Р.бровді . У випадку івана волошина ми зіткнулисья з шахрайством , бандитизмом і розкраданням інвестицій.
Ps.
А ХТО ЦЕ МИ ?
(Ті самі злодюги і бариги які накрали і стали таємними інвесторами ... Щоб в такий спосіб відмити накрадене бабло і в подальшому отримувати чистий прибуот ... (Як порядні бізнесмени) ???

Чи жителі ужгорода ... які дивилися як на очах нищилась і руйнувалась культурно історична памятка архітектури під ваші бажання і зацьханки.
З мовчазного дозволу самого мера "носатого конюха".

Чого бровдику не назвеш ні одного прізвища тих свойіх кримінальних "ІНВЕСТОРІВ" - співучасників ???

Дід Панас 2019-01-05 / 19:13:53
Можете привітати Іванка з поповненням сина- Марка, Тамара родила йому в Маямі, а він сидить і оберігає її і синочка, тепер синочок громадянин США , а батьки мають го сокотити.
Нежуріться- всьо продумане....

Р.Стефанишин 2019-01-05 / 17:45:17
Керівництву прокуратури, як і керівництву поліції, потрібні не фахівці, а виконавці. Бо якщо справи розслідуватимуться фахово і об'єктивно, то що виходить - нам з Володимиром Олеговичем жити на одну зарплату?

Іван 2019-01-05 / 15:27:57
Де ти бачив у прокуратурі фахівців? Лише недавно на цьому ж сайті писали по хабарника Черничка. А далі такі самі недорослі, заточені на гроші як Дербак, Муму, Фітіль (малицький). Хто має хоч якісь зачатки розуму, того засунули на другорядні посади. А фахівці давно на пенсії.

Коментар 2019-01-05 / 14:20:58
А пул інвесторів також причетний до підпалу "України"?
Так вас там ціла шобла співучасників, вітаю!

Процесуальним керівникам варто відразу братися до роботи і розкручувати цю версію. Якщо органи прокуратури зберегли залишки професійності. Якщо починається розмова про невідворотність покарання зла, то вже давайте його таки реалізовувати в повній мірі (покарання) щодо кола всіх учасників

Вуву 2019-01-05 / 10:18:46
А тепер якщо самого бровдія не ПОСАДЯТЬ ...
(В чому я сумніваюсь) ...
ТО "ВИДОЯТЬ" до самих рваних шкарпеток.
Хто і шо ... а маскаль "МОНІТОРИТИ" дано навчений.

Вуву 2019-01-05 / 10:14:08
Здається я про це писав в далекому 2017р. ... Що прийде час коли вони один одному почнуть глотки перегризати.
Є ?! .... "Є. Як по писаному".
(А хто небуть в це вірив ?).

Василь 2019-01-05 / 09:59:31
Була б у нього чиста совість - не сидів би в Америці! Ще і сімю забрав!

ужгородець 2019-01-05 / 01:13:29
Вухастий афер сидить в Майямі за угорським паспортом. Здається, в Україні подвійне громадянство депутатам заборонене?

Нік 2019-01-04 / 15:51:17
Корона зареєстрована на чотирьох аферів,всі раніше судимі за вимагання, розбої, і т.д., - Захарченко Андрій, Багній Роман, Давід Василь і Волошин.

Deda 2019-01-04 / 14:49:22
На таможнi у Словатчинi(Ublya) арестованi 2 автобусы мерси спринтери з написом "VOLOSHIN"? Может нашi Понти це заiнтересувати! Хотя навряд!

Иван 2019-01-04 / 13:26:57
Файно туй у Маямі, пляжі файні, водичка тепла, сонечко у гузицю гріє і жоні моів Тамарі туй любиться. Правду кажут: Америка страна великих моливостей. Но, а про БРОВДІЯ єдно можу уповісти: ЛОШАРА !

Тут задіяно цілий пул інвесторів 2019-01-04 / 13:00:52
А хто ці інвестори? Потрібно опублікувати їх прізвища щоб ужгородці знали хто допомагав Волошину красти і знищувати майно громади. У "інвестиційні" проекти вкладували гроші Ровт, Петьовка, Лунченко, Горват, Бровді, Пересоляк, Василенко, Гаврилюк та інші контрабандисти різних мастей. Вони же і оберігали Волошина.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини