За порушення етики та за зверненням студентів і трудового колективу професора Офіцинського звільнено з УжНУ (ФОТО)

Відповідний наказ на звільнення з займаної посади було підписано вчора, 28 грудня.

За порушення етики та за зверненням студентів і трудового колективу професора Офіцинського звільнено з УжНУ (ФОТО)

Професора Романа Офіцинського звільнено на підставі порушення ділової етики та аморальні висказування в бік колег та студентів, висвітлені у його книзі “Червона лінія”.

27 грудня засідала Вчена рада факультету історії та міжнародних відносин, яка рекомендувала надати правову оцінку висловлюванням професора Офіцинського та відсторонити науковця від займаних посад.

Відповідне рішення зафіксовано у протоколі засідання та підкріплено зверненням трудового колективу до керівника УжНУ. До цієї ініціативи долучилися й обурені студенти вишу, які категорично не погоджуються з висловлюваннями Романа Офіцинського в бік своїх колег та приниження їх честі та гідності у своїх публікаціях.

На підставі доповідної записки на ім’я керівника навчального закладу наказ про звільнення Офіцинського Романа Андрійовича підписано.

Нагадаємо, в травні 2013 року тодішнього проректора УжНУ Офіцинського Р.А. було затримано на хабарі у 43 тисячі гривень, які працівник університету вимагав у приватного підприємця за те, щоб не ініціювати дострокове розірвання договору оренди приміщення, яке перебувало на балансі вишу.

Свою вину професором було визнано у суді та позбавлено його від кримінальної відповідальності у зв’язку з каяттям.

29 грудня 2018р.

Теги: звільнення, етика, порушення, Офіцинйський

Коментарі

Мукачево - fest 2018-12-31 / 09:09:16
О, тепер Лариса Капітан, що є дуже "великим і важним" проФФесором, може очолити кафедру. Вона може багато шо очолити. Нарешті задовольнить, хоч на деякий період, власні докторські амбіції. Не просто так вона з МДУ втікала в УжНУ.

Бобер 2018-12-30 / 22:11:11
30-40 % науковців УжНУ, які дисертацію не писали - а купили, в країнах розвинутої Європи - Англії, США чи Німеччині- зі своїми знаннями максимум підмітали б вулиці. Особливо це стосується представників таких болтологічних наук як економіка, право і т.п.
При сомалійському рівні корупції тут допоможе тільки заборона захищатись в Україні: нехай наші науковці захищаються на англійській, німецькій, французькій і т.п.мові за кордоном - тоді буде видно реальний рівень нашої науки.

пенсіонеру 2018-12-30 / 22:01:33
Нажаль, оцінку дисертації, дисертанту та відбирання звання кандидата чи доктора може здійснювати тільки відповідна структура при міністерстві освіти, яка є теж корумпованою: після захисту робота ще може потрапити на доперевірку на відповідну комісію в Києві і тільки після цього присвоюється звання кандидата чи доктора. Але тому і башляють дисертанти керівникам вчених рад тисячі долларів, щоб ті у міністерстві порішали цю проблему після захисту їхні писульки-дисертації не потрапляли на комісію.

виборець 2018-12-30 / 21:54:18

Хто ініціює перегляд, "пенсіонере"?
Порошенко, який зробив В.Лемака (СДПУ(о), ПР) суддею Конституційного Суду за своєю квотою, з подачі "ударівця" В.Пацкана (за кандидатську дисертацію)? - Не смішіть!
Чи ректор ЄЦ-овець Смоланка, який сам місяцями не з'являється в УжНУ?
А, головне, з ким? З вченою радою УжНУ, яка на 70-80 відсотків складається з таких самих куплених "науковців"?
Ледве звільнили "розкаяного" хабарника Офіцинського і на цьому точно все. І на довго.

пенсіонер 2018-12-30 / 19:30:01
Панове вчені так ініціюйте перегляд цих дисертацій і помножте їх на нуль
Ганьба, бо декотрі дійсно трудилися, писали, мають десятки, а то й сотні наукових робіт, а прийде ідіот який грамотно свою автобіографію не напише, такий собі проФФесор і кине тінь на всю науку.

Довбуш 2018-12-30 / 16:35:44
Стосовно написання дисертацій, так це уже стало і свєрідною формою хабаря. Усім добре відомо, що Вася Лемак став суддею КС тільки вдяка нардепові БПП від Закарпаття Пацканові, теперішньому очільникові Рахунковоі палати. Розрахунок - кандидатська дисертація! Отакі know-how у «вищій лізі» укр. політ. бомонду. А Ви тут за збоченця Офіцінського взялися...

мимо 2018-12-30 / 15:09:56
колись, один Вeликий Викладач, Царство йому Нeбeснe, казав: “Навіть горобці на подвір*і знають хто і скільки бeрe”. Тому, якби була воля у нашоі влади, ужe завтра би можна проводити посадку. Бо прожити зо ЗП освітянина можe тільки аскeт, фанат, бізнeсмeн-викладач, або викладач, у якого у сім*і є бізнeсмeн, І... хабарник

рем 2018-12-30 / 14:44:41
УжНУ краще зайнятись не порнографією, бо це особиста справа кожної людини, а краще навести лад із професійними параметрами в трудовому колективі: в університеті за останні десятиріччя накопичилась критична масса персоналу із купленими науковими званнями кандидатів та докторів наук. На вчених радах факультетів массово за бабло пишуться на замовлення дисертації - штампуються кандидати і доктори наук із рівнем знань середньої школи. Студенти потім на парах з таких горе-кандидатів та лже-докторів наук просто сміються, що гробить імідж УжНУ. Потім таких лже-науковців дуже важко вивести із системи, бо гроші і далі за залишення на посаді башляються завкафедрам та деканам.
Проблема вирішується дуже просто, бо всі на кожному факультеті знають хто і кому массово займається написанням дисертацій на замовлення і їх подальшим продажем і захистом "під ключ".

Ференці Руслан 2018-12-30 / 11:03:30
Я читав ту дурню і можу сказати, що в проффесора, адепта і редактора СДПУ'О проблеми на сексуальній основі, нормальна людина таке не напише !

Аспірант 2018-12-30 / 10:19:15
Не Офіцинський єдиний. Дивно, що він до цього випадку був одним з головних персонажів медіяцентру про нього то статю напишуть як свої книжки толкає у Кобзарі, то представлення скандальної книги у біблійотеці рекламують

виборець 2018-12-30 / 01:50:17

Хоч і сам закінчував ще УжДУ часів СРСР, але не втримався...
Чисто теоретично. Якщо зібрати в аудиторії весь професорсько-викладацький склад УжНУ (хоча би тільки гуманітарного напряму) і дати їм написати, навіть не твір, а простий диктант з Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика, чи багато з них напише хоч би на оцінку "добре", окрім, можливо, укр. філологів? - Одиниці!!!
Кажу це відповідально, бо колись бачив багато різних власноручних заяв, скарг, пояснень, і т.д. викладачів УжНУ в ректораті. - Це просто жах! Це ж прямі послідовники двічі не засудженого "проффесора" Януковича!(((

Magyar-Hun 2018-12-29 / 22:26:16
А де та книга продається?

Комент 2018-12-29 / 21:49:56
Взяточник файний!Взятки ще 15 років на рахунок банківський казав скидувати. Любив казати студентам: "Ваша фамілія? Яка школа? Я Вас заповнив!"

ююю 2018-12-29 / 21:11:08
систeма хвора... Викладачами є...такі людe, що худобу в руки довіряти нe можна... А чого так довго чeкали?коли по одному обгижував, то рeкторат у ігнор, алe як зачeпив юрбу (і прорeктора-подавача, то гeвeлт. Написав багато чого правду...Алe про мeртвих, вдів...цe занадто як для християнина, людини, що має освіту, нe тe, що проФФeсор. Алe цe банальна провокаця при науськуванні проФФeсора Ф.Г.В. Ми щe цe побачимо...Кіть дожиємe

станіслав 2018-12-29 / 20:22:13
цей скандал - чудовий засіб для розкрутки персони і нищення іміджу не тільки університету але і всіх тих установ і організацій, де професора принимали з розкритими обіймам( облдежадміністрація,бібліотека, спілка краєзнавців, тощо).Його перед виборами тому й запустили, щоб поговорити про всіх, а тим більше на суді.Що посієш , те й пожнеш.

виборець 2018-12-29 / 19:52:30

Василю
"А що ви чекали від медведчуківсько-різаковського пропагандиста?"
Ха-ха-ха...
Точно таке пропагандистське минуле не завадило однокурснику та цімбору Р.Офіцинського В.Лемаку стати суддею Конституційного Суду по квоті Порошенка.
А також не заважає сьогодні третьому їх цімбору, історику В.Феничу, члену та рупору ПР, і надалі успішно викладати історію "руського міру" студентам в УжНУ.
А ви кажете, що чекати...(((

Микола 2018-12-29 / 17:17:05
Його скоро замінить проффесор Хиля, бувший прокурор, котрого вигнали з роботи по люстрації.
Він у Сваляві директорчик якоїсь філії, хоч усім розказує, що ректор. Бігає по Тернополі і носить гроші щоб помогли йому захиститися.

ВАСИЛЬ 2018-12-29 / 16:57:02
Люди, дивуюся вам! А що ви чекали від медведчуківсько- різаковського пропагандиста?

Студент 2018-12-29 / 16:53:02
Офіцинський - професіонал? Ви що, смієтеся? Гидкий і негідний. Шукав найбільш м‘які слова для його характеристики.

Сергій 2018-12-29 / 16:44:06
Читачу, не зміщуй акценти. Я кажу, що дитина була розумна і старанна, вчилася відмінно, мала чудові знання. А Офіцинський просто помстився. До речі, Віктор зараз працює у Києві, захистив дисертацію, має класну роботу і добре реалізовує себе. Ваші мантри про те , що усі тупі і купують собі дипломи - не в тему

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини