Депутати Закарпаття просять безоплатно передати з балансу аеропорту "Бориспіль" на баланс аеропорту "Ужгород" рухоме майно

Аеропорт «Ужгород» необхідно забезпечити технікою та обладнанням.

Депутати Закарпаття просять безоплатно передати з балансу аеропорту "Бориспіль" на баланс аеропорту "Ужгород" рухоме майно

Так, для прискорення розв’язання питань із розвитку інфраструктури аеропорту «Ужгород» та забезпечення його необхідною технікою й обладнанням, обласні обранці на 13-й сесії ухвалили рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо розгляду питання безоплатної передачі з балансу державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» на баланс ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» рухомого майна» та направили  його на адресу Міністерства інфраструктури України. За дане рішення проголосували 56 депутатів.

У документі сказано: «Закарпатська обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією, зважаючи на необхідність функціонування повітряних шляхів сполучення для розвитку регіону, постійно вживають заходів, спрямованих на збереження діяльності авіапідприємства, поліпшення умов його функціонування, забезпечення підвищення рівня безпеки авіаперевезень та сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому, відповідності її нормам ICAO.

З обласного бюджету забезпечується фінансова підтримка на проведення навчання персоналу авіапідприємства, погашення заборгованості із заробітної плати працівникам аеропорту і спожиті комунальні послуги, придбання техніки та обладнання тощо. Постійно проводиться робота із залучення коштів для відновлення інфраструктури аеропорту.

Однак, у зв’язку з обмеженістю фінансового ресурсу обласного бюджету, обласна рада спільно з обласною державною адміністрацією опрацьовують всі можливі варіанти забезпечення ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» необхідною технікою та обладнанням.

Відповідно до звернення ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» до державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», аеропорт «Бориспіль» надав  попередню згоду на передачу з балансу авіапідприємства на баланс ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» визначеного рухомого майна, яке не використовується у господарській діяльності. 

Враховуючи зазначене, відповідно до вимог Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1314  «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» та інших актів законодавства, просимо розглянути питання щодо безоплатної передачі з балансу державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» на баланс ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» визначеного рухомого майна, яке не використовується у господарській діяльності» - наголошується у зверненні депутатів облради, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

26 грудня 2018р.

Теги: аеропорт, майно, обладнання

Коментарі

Letun 2018-12-26 / 22:17:00
Написано"..а\порт Ужг ..забезпечити рухомим майном-тобто технікою і обладнанням"...ВА-У!!А де ж аєропорт Ужг -дів своє майно..шо в нього було??Знаю десь 2008-2009р.р. пропали здані в оренду із 5 наявних вертольотів-3-їх здали в оренду..но 1-через Середню Азію опинився в Афганітані,,1-на якихось островах(його можливо вернули і то недавно і в поганому стані1-десь давали вроді в Кіровоград цивфільній аввіації..не знаю чи вернули.Потім пропали -ВИЯВЛЕНО тоді ж 35(!!) ВЕРТОЛЬОТНИХ І САМОЛЬТНИХ ГЕНЕРАТОРІВ ЗІ СКЛАДУ В УЖГ.АЄРОПОРТУ і якось(??) списали потім їх-ціна 1 шт. більше 500дол.(на той час).Шо ще треба продовжувати.?.Там робили в ає\порту"УЖГОРОД" по безпеці відпвідні висновки -як для стратегічного обїекту..РОЗОКРАЛИ ПОСТУПОВО..посписували.І такі як п.Гарагонич(живе в Угорщині-купив чи построїв там віллу велику на Балатоні-це відомо і не є секретом!)і др "деятелі"стали підпольно богатими людьми..Все!І ще -Аєропорт Ужг-ГОСПРОЗРАХУНКОВЕ підприємство-Як ЦЕ-" передати БЕЗОПЛАТНО на БАЛАНАС їм" ? Незаконно!Та й ще опять це майно-РОЗКРАДУТЬ!!!

Літун 2018-12-26 / 17:52:38
Якщо віддадуть то пиши пропало, бо там крадуть все шо мож бо зарплат немає. Хто на тій техніці робитеме, 60-70 річні діди? З такими кадрами це буде аеропорт - катастрофа.

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини