Адвокатка зі Львова хоче перекваліфікувати справу вбивці у Нижній Апші на вбивство у стані афекту (ВІДЕО)

Жорстокість облагороджують коханням

Адвокатка зі Львова хоче перекваліфікувати справу вбивці у Нижній Апші на вбивство у стані афекту (ВІДЕО)

20 грудня адвокатка Наталія Романик публічно заявила про це на прес-конференції у Львівському прес-клубі, яку вона провела разом з мамою і батьком 14-річного Василя Турди, обвинуваченого у жорстокому вбивстві 15-річного Василя Попа.

Оскільки досі у ЗМІ на Закарпатті, за її словами, "не прозвучало жодного слова зі сторони захисту", було вирішено провести прес-конференцію у Львові. 

- Ніхто не запитав у сторони захисту, у батьків Василя, що сталося насправді, - запевняє Наталія Романик. - До якогось моменту сторона захисту була зв'язана обов'язком тримати, не порушувати таємницю слідства. Але зараз уже справа слухається у суді, і такого обов'язку у нас немає. Ми можемо вільно говорити про ті факти, які підтверджені матеріалами справи і показами свідків. І які вже були досліджені у судовому засіданні. 

Адвокатка бачить потенційну перекваліфікацію цієї справи з умисного вбивства на вбивство у стані сильного душевного хвилювання або, як кажуть неюристи, у стані афекту. Це особливий стан, коли людина не в повній мірі може керувати своїми діями, уточнює Наталія Романик. Лікарі, стверджує вона, близько місяця спостерігали за Василем Турдою в умовах закритого приміщення в психіатричній лікарні у відділенні експертизи. Комісійна експертиза постановила, що такі дії (обвинувачений заподіяв жертві множинні колото-різані рани - ЩЛ) не притаманні Василеві Турді. Причиною раптової некерованої "вбивчої поведінки" Турди адвокатка пояснює тим, що загиблий тривалий час знущався над молодшим школярем, що доказано у кримінальному провадженні. Зокрема, стягував з нього штани у присутності дівчат, неодноразово бив його і вимагав гроші.

Детонатором некерованої різанини стало, начебто, зухвале і непристойне глузування Василя Попа з дівчини, в яку був закоханий Василь Турда. У той момент Поп ще й почав погрожувати Турді сексуальним насильством, заявила адвокатка. Наталія Романик прагне переконати суд у тому, що Василь Турда - не маніяк, як намагаються його змалювати публіці, а жертва постійних знущань, доведена до відчайдушного опору. 

Адвокатка також сказала, що одразу після трагедії батько Василя Попа одержав від батька Василя Турди - до цього вони були у товариських стосунках - матеріальну компенсацію - 20 тисяч доларів. За словами адвокатки, цей факт підтверджений потерпілим у судовому засіданні. Буцімто Поп-батько взяв кошти на побудову дитячого садочка. Але жодної гривні на це не було витрачено, каже Наталія Романик, вбачаючи у таких діях шахрайство. І хоча поліція спочатку відмовила, згодом суд зобов'язав правоохоронців порушити кримінальну справу за цим фактом. 

У Нижній Апші мешканці двічі виходили протестувати у справі Василя Турди, блокуючи дорогу. Таке блокування транспортних комунікацій - це кримінальне порушення, нагадує адвокатка Романик, і кожен, що кожен, хто стояв на дорозі у пікеті, мав би зазнати покарання. Але кримінального провадження з приводу блокування дороги немає. Натомість начальник СБУ у Закарпатській області написав листа голові Апеляційного суду, в якому зазначив, що судді виносять рішення, які обурюють суспільство. Фактично таким листом порушується вимога закону про заборону будь-кого втручання у здійснення правосуддя, зауважує адвокатка. Не випадково, мабуть, на її думку, Хустський районний суд, зважаючи на побічні впливи, скасував своє помилкове рішення про звільнення Василя Турди від досудового перебування у СІЗО, мотивуючи його ... опискою. 

Під час прес-конференції адвокатка Наталія Романик заявила, що напередодні їй зламали електронну скриньку і намагалися також зламати сторінку у Фейсбуці. 

- Мені як захиснику надходили погрози з проханням припинити займатися цією справою, оскільки "Закарпаття - дикі люди" - дослівно цитую - "Будеш мати величезні проблеми, Наталко. Чекай правоохоронців з обшуком", - заявила на прес-конференції Наталія Романик. - Так от, шановні правоохоронці, враховуючи, що вам уже відомий вміст моєї скриньки, ви розумієте, що я дію виключно в межах чинного законодавства, що я жодним чином не використовую незаконних засобів у цій справі. А сьогодні я вам скажу, що я буду йти до кінця у цій справі. І як адвокат із більше як 10 років стажу, і як мама трьох дітей - дітей віку Василька, який зараз перебуває в СІЗО, і віку хлопчика Василька Попа, теж дитини, яка загинула в Нижній Апші.

За інформацією DailyLviv.com

24 грудня 2018р.

Теги: вбивство, Апша, Львів

Коментарі

Львів 2018-12-27 / 22:10:41
Ви всі божевільні! бажаєте чужим дітям зла, психопати не нормальні адвокат вірить в бога а ви в сатану дикі люди, це правда в вас все Бабло баби Базарні Совість маєте?

Закарпатка 2018-12-26 / 23:10:57
Дуже шкода хлопчика Поп і його батьків бо на їхньому шляху непорядні і страшні люди, для яких гроші головне. Нема в них нічого святого бо ними керує гординя думають що їм все можна опустилися навіть до того що мертвого хлопчика роблять якимось збоченцем. Всім зрозуміло що тут панують гроші но є Божий Суд там гроші не допоможуть. А щоб нанести стільки ран треба бути звіром. Це нелюд якого треба ізолювати. Навіть батьки повинні задуматися кого виростили і що їх може чекати...

Ялинка 2018-12-26 / 20:24:01
Пані адвокатко. Божі млини мелють помалі, але справедливо і дай боже щоб ви опинились теж в такій ситуації як ті батьки що тепер плачуть над могилою свого сина.

Оксана 2018-12-26 / 19:26:56
Да, най буде що ми дикі, зато ми не подлеци і брехуни, як ті "не дикі".

Васька 2018-12-26 / 01:47:24
Таке може бути лиш в нас на Україні, 27 ножевих і в нього стан ефекту...п....ц повний!!!!! Вбив би якийсь простий хлопчина без багатих батьків давно б уже вирок був і ні хто б не розбирався який в нього стан. А цей вирок ще і потерпілий в кінці буде та ще і батьків померлого хлопчика змусять їм компенсацію виплатити за моральну шкоду

пенсіонер 2018-12-25 / 20:19:58
Адвокат веде себе рівно настільки, наскільки йому дозволяють своєю тупістю слідчі і процкери. Якщо слідство проведено належним чином, то адвокат може собі поговорити, але у нас немає правоохоронних органів. Розігнали їх своїми реформами.

Закарпатка 2018-12-25 / 20:13:39
Переглядаючи цю " прес..."чітко видно що адвокат не дивлячись ні на що буде захищати цього підлітка бо дуже вже вона цинцинічна до людського життя і задіяна до грошей а батьки також запланували це задля свого дитяти хоч також цинічно все придумали і підставити батька померлого хлопчика, скористалися його станом на свою користь. Син їхній виродок а ще гірша виродок- адвокат, тому що не грабує нічим. Заробляє на чужому горі, не маючи освіти цитує психологічний стан вбивці...

Закарпатка 2018-12-25 / 20:04:17

Кут 2018-12-25 / 19:51:23
"Мені як захиснику надходили погрози з проханням припинити займатися цією справою, оскільки "Закарпаття - дикі люди""
Файну казку про погрози придумали, може тепер їм СБУ передати прівет за розпалювання нац. ворожнечі?

Ялинка 2018-12-25 / 17:16:04
Ужгородко. Вона урода захищає за великі гроші, а других обзиває дикими. То є нормально?

Микола 2018-12-25 / 17:13:52
На конференції ублюдки розіграли цілу виставу, вистроїли легенду,говорили то, що узгодили з адвокатами і решалами... Хтось ще заікаєтся про жорстокість? Малолітній ублюдок свідомо наносить десятки ножових ударів і ви це рахуєте стан афекту??? Так ідіть не лише в церкву, ідіть до психіатра...

Гаврилюк 2018-12-25 / 17:01:02
Ця адвокат може вирішить питання

Сват 2018-12-25 / 16:29:30
Треба щоб її дитині (не дай боже зробили те саме)тоді ми б усі побачили її запальні речі!Ніхто не хоче розуміти, що робиться прецендент для слідуючих жорстокостей.

ужгородка 2018-12-25 / 15:27:02


Ялинко, ну так. Дикі - на Львівщині, а цей вбивця - звичайний закарпатець, нормальна людина.


Ялинка 2018-12-25 / 14:37:13
Пані Наталіє. На ЗАКАРПАТТІ Живуть нормальні люди. Дикі люди мабуть у вас на Львівщині.

для "пом адв" 2018-12-25 / 12:35:24
Путін, Моторола, Гіві - банальне, цинічне заробляння кривавого бабла обставляється злочинами Путіна і його покидьків.
Ці гроші, які заробиш на відмиванні жорстокого вбивці, на хосен тобі точно не підуть

пом адв 2018-12-25 / 12:27:19
Севлюшському - моторола, гіві і т.д. тоже так само вели себе. А чи знаєш де вони.

севлюшський 2018-12-25 / 11:19:17
пом адв, ти - помічник диявола.

А гроші - пахнуть

пом адв 2018-12-25 / 10:27:07
Пішті-на конференції адвокат чітко заявила,що Вася позвав потерпілого щоб подружитись. Він не думав,що той буде обзивали його дівчину та ширінку розстібати. Миколі - люди на коференції всьо розповіли що не розказувати у жодній ЗМІ Закарпатської області. А ти проявляєш жорстокість як путін до УКРАЇНИ. Піди до церкви срочно!!!

Микола 2018-12-25 / 09:20:44
Таких уродів як Турди треба устраняти,фізично, щоб не розмножуватися... І адвокатку Львівшьку теж... Тільки суд лінча!

НОВИНИ: Кримінал

14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
» Всі новини