31 грудня у Мукачеві завершується прийом заявок на здобуття міської літературної премії ім. Юрія Мейгеша

Робота комісії триватиме до 30 квітня наступного року.

31 грудня у Мукачеві завершується прийом заявок на здобуття міської літературної премії ім. Юрія Мейгеша

Відповідно до Положення про щорічну міську літературну премію імені Юрія Мейгеша, затвердженого рішенням 48 сесії Мукачівської міської ради 7-го скликання від 25 жовтня 2018 року № 1173 “Про внесення змін до рішення 32 сесії Мукачівської міської ради 7 скликання від 26 жовтня 2017 року № 806 “Про заснування щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша - українського письменника, почесного громадянина міста Мукачева (нова редакція)”, з 1 грудня 2018 року розпочато прийом заявок на здобуття щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша.

Нагадаємо, що цього року, з метою підтримки молодих авторів та заохочення їх до досягнень у галузі літературної творчості шляхом видання їх перших книжок, формат Премії змінений. Премія присуджуватиметься молодим авторам найкращих рукописів творів (поезія, проза, драматургія, літературна критика, переклад), які проживають і працюють на території міста Мукачева. Вікова категорія: з 16 до 35 років (на момент подання конкурсної роботи). Переможцю присвоюється звання лауреата Премії, вручається диплом та сертифікат на премію у розмірі 10 000 (десять тисяч) гривень на видання збірки.

Прийом заявок з поданням відповідних документів, згідно розділу 3 “Умови участі у конкурсі, термін подання та перелік документів, що надаються претендентами на здобуття Премії” триватиме з 1 грудня по 31 грудня відповідного календарного року включно.

До участі в конкурсі на здобуття Премії подаються:

- конкурсні роботи обсягом від 30 до 100 сторінок для поезії та від 50 до 150 для прози, формат сторінки А-4, шрифт Times New Roman, кегль 12, міжрядковий інтервал 1. На сторінках повинна бути нумерація. Друкувати текст потрібно з однієї сторони аркуша. Рукопис необхідно помістити в картонну папку із зав’язками, після чого запакувати у конверт. Не потрібно скріплювати сторінки чи вкладати їх у файли.

- до розгляду не прийматимуться твори, що: друкувалися повністю або по частинах в книгах чи колективних збірках; розглядалися конкурсною комісією два роки підряд; несуть у собі заклики до насилля та принижують честь та гідність будь-якої людини; написані не літературною мовою, мають багато суржикових, грубих, лайливих слів, що не виправдані художньою необхідністю; оформлені неналежним чином.

- до рукопису твору необхідно додати: анкету-заявку претендента (додаток 1 до Положення про Премію); фотокартку розміром 10 х 15; електронний варіант рукопису на Flash-носієві (або надіслати на електронну пошту - v.cul@mukachevo-rada.gov.ua); рекомендації (за наявності); ксерокопію паспорта.

Всі документи подаються до відділу культури виконавчого комітету Мукачівської міської ради за адресою: 89600, місто Мукачево, площа Духновича Олександра, 2, каб. № 54. По закінченні конкурсу рукописи авторам не повертаються.

Робота комісії триватиме з 1 грудня по 30 квітня відповідного календарного року. Підсумкове засідання, під час якого прийматиметься рішення щодо визначення переможця, проводитиметься в режимі он-лайн трансляції.

Вручення Премії приурочується до Днів міста Мукачева (травень місяць) та проводиться під час засідання чергової сесії Мукачівської міської ради.

Детальніше з Положенням про Мукачівську міську літературну премію ім. Ю.Мейгеша, умовами участі та переліком документів, які повинні надати претенденти на здобуття Премії можна ознайомитися на офіційному сайті Мукачівської міської ради.

20 грудня 2018р.

Теги: премія, прийом, заявки

Коментарі

культура 2018-12-20 / 14:26:23
До односельців Ю.Мейгеша,виставте в інтернет будь-ласка,будь-які відомості про письменника:фотографії,спогади,тощо.Як відгукується школа с. В. Раковець про односельця?Це були дуже світлі часи!Праця була найважливішим джерелом натхнення!Наука,культура мала високу вагу! З повагою Г.Боднар!

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини