Закарпатці отримали вільний доступ до правових консультацій "WikiLegalAid" (ФОТО)

У п’ятницю, 14 грудня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулась презентація довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid», яка стала відкритою не тільки для правничої спільноти, але й для всіх українців.

Закарпатці отримали вільний доступ до правових консультацій "WikiLegalAid" (ФОТО)

Як зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець, передумовою її створення став той факт, що 90% усіх клієнтів, які звертаються за допомогою до центрів та бюро правової допомоги по всій Україні, потребують саме консультацій. За період діяльності системи БПД 1 мільйон 294 тисячі 640 громадян звернулося за правовими консультаціями, і лише 197  тисяч 139 осіб потребувало вторинної правової допомоги.  Тож довідково- була створена з метою надання якісних правових консультацій фахівцями системи безоплатної правової допомоги.  

Довідкова база функціонує за принципом відомої «Wikipedia», і дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові питання. Вся інформація в базі розташована таким чином, щоб знайти консультацію за певною тематикою було зручно та легко.

«Доступ до всіх правових консультацій бази є безкоштовним для користувачів платформи», -  наголосив Євген Когутич, начальник ГТУЮ у Закарпатській області. Базою правових консультацій можуть користуватись як практикуючі юристи, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультація сформована так, що відповідь буде зрозуміла усім. Наразі платформа налічує 1400 консультацій з різних галузей права: адміністративного, сімейного, трудового, цивільного, земельного та інших.  

Павло Марамигін, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру, експерт з питань забезпечення належного функціонування «WikiLegalAid» розповів, як формувалася та наповнювалася довідково-інформаційна платформа. Зокрема, за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні»  проведено 21 тренінг за участі 420 працівників системи БПД, які удосконалювали навички користування базою, вчилися створювати нові правові консультації, оновлювати вже розміщену інформацію.

Скористатися базою правових консультацій може кожен охочий. Для цього слід увійти на сторінку http://wiki.legalaid.gov.ua/, написати ключове слово або корінь слова та поставити знак*, або ж  скористатися пошуком через структуру категорій, наприклад, за галуззю права.

Процес оновлення правових консультацій триває постійно; інформація, що міститься в базі, включає в себе і нові зміни в законодавстві, і зміни в судовій практиці. За її допомогою можна знайти вичерпну інформацію з правового питання, а також судову практику та зразки судових документів. Платформа містить і посилання на актуальну законодавчу базу,   і практичні рекомендації від фахівців системи БПД.

Усе це відповідає реальним запитам клієнтів системи, які приходять до центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах країни, дає можливості для громадян отримати вичерпні правові консультації, що сприятиме посиленню правової спроможності та обізнаності громадян, інформують у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області.

 

14 грудня 2018р.

Теги: доступ, база, консультації

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 10
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини