Закарпаття отримало бюджет на 2019 рік (ФОТО)

У четвер, 13 грудня, під головування Михайла Рівіса відбулося пленарне засідання 13-ої сесії Закарпатської обласної ради сьомого скликання. У президії також були присутні голова ОДА Геннадій Москаль та заступники голови облради Йосип Борто і Петро Грицик.

Закарпаття отримало бюджет на 2019 рік (ФОТО)

Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі Закарпатської облради.

Участь у засіданні взяли дипломати, голови райрад та РДА, міські голови, керівники правоохоронних і контролюючих органів, військового  комісаріату, окремих департаментів і управлінь ОДА, установ та організацій області, а також представники ЗМІ та громадськість.

Головуючий традиційно оголосив  хвилину мовчання в пам’ять про полеглих Героїв Революції Гідності та загиблих у війні на Сході країни. Далі закликав колег-депутатів  з нагоди прийдешнього Дня Святого Миколая підтримати обездолених і навідатися в дитячі будинки, сиротинці, де найбільше чекають на свято.

З нагоди Дня місцевого самоврядування, яке відзначили самоврядці  7 грудня, Михайло Рівіс разом з Геннадієм Москалем під оплески залу привітали депутатів, працівників рад самоврядних громад із святом, окремим вручили  відзнаки.

Так, за активну депутатську діяльність, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток краю, високий професіоналізм, сумлінну  працю та з нагоди Дня місцевого самоврядування нагороджено спільною відзнакою обласної ради і обласної державної адміністрації – нагрудним знаком «За розвиток Закарпаття»: Ірину Мацепуру, Йожефа Баторі, Олексія Баранюка. Почесною  Грамотою ОДА відзначено: Івана Кураха, Володимира Шимоню. Почесною грамотою облради: Наталію Костелебу-Веремчук, Дениса Мана, Чаба Пейтера. Почесною грамотою та цінним подарунком відзначено Михайла Кіша, Володимира Шимоню, Володимира Паульо, Василя Якубця.

Далі Михайло Рівіс коротко інформував про роботу у міжсесійний період, в часі якого проведено низку важливих зустрічей та перемовин щодо розв’язання важливих питань життєдіяльності області. Та наголосив на тому, що на президії голова постійної комісії обласної ради з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту Віктор Русин зініціював заслухати  інформацію про ситуацію в області щодо процедури розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією та прийняти з цього питання  відповідне звернення до уряду та ДФС, яке відтак і було активно обговорено в залі з участю представника громадської організації з питань автомобілів на єврономерах Юрія Качура. У підсумку - депутати ухвалили рішення скерувати відповідне звернення до уряду.

У ході сесії депутати вносили цікаві пропозиції, ініціативи, ділились наболілим. Так, Андрій Шекета розповів історію двох братів з Великоберезнянщини. Якось молодший приїхавши в Ужгород на підзаробіток. Та воєнкоми, нібито, забрали його з вокзалу, відібрали телефон і налякана родина не знала, де його шукати. Хоча жодних повісток не надходили і хлопець ніколи не відмовлявся від служби в армії.  На сьогодні він  служить, але депутата стривожив формат роботи військкомату з жителями краю.

Олександр Ледида порушив питання про введення урядом Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання), відповідно до якого лише одиниці готелів Закарпаття зможуть працювати. «І це в час, коли закарпатці цілими родинами виїжджають на заробітки в чужі країни», - наголосив обранець. Звернув увагу і на найвищу ціну на газ для жителів нашого краю, яка на 44% вища за тарифи центрального опалення у великих містах.

Петро Добромільський зосередив увагу колег на наданні субсидій, забезпечення медикаментами та паливними дровами населення, високі ціни на дрова паливні. Геннадій Москаль у свою чергу сказав, що насправді ціни держлісгоспи залишили на попередньому рівні,  але  коливаються в залежності від доставки, оскільки пальне коштує недешево.

Денис Ман вніс пропозицію  оголосити 2019 рік Роком розвитку  інфраструктури у сфері туризму. Його колега по фракції Іван Куцина розповів про те, що «Закарпаттяобленерго» та «Закарпатгаз» не збільшують потужності, які необхідні для розвитку бізнесу та перешкоджають його роботі. Андрій Андріїв вніс пропозицію звернутись до керівництва ДП «МА Бориспіль» про передачу рухомого майна аеропорту «Ужгород». Також Андрій Андріїв, Петро Грицик та Олексій Баранюк просили звернутися до Міносвіти і науки України  про передачу у міську власність Ужгорода  другої половини дитсадка «Ласточка», яку сьогодні використовує УжНУ.

Далі головуючий озвучив депутатські запити.  Так, Денис Ман звернувся із проханням розробити пілотний проект зі збереження карпатської бджоли  на території Міжгірського району та виділити кошти з обласного бюджету у 2019 році для його реалізації в рамках обласної профільної програми (розвитку та підтримки тваринництва, птахівництва і бджільництва на 2016-2020 рр.) Інший запит Дениса Миколайовича стосувався  передачі приміщення аптеки № 71  у с. Тур’ї Ремети Перечинського району в оренду місцевій дитячій музичній школі.

Інгрід Туріс клопотала про закупівлю медобладнання для  оздоровлення воїнів у Мукачівському госпіталю, а також про сприяння у виділенні приміщення для здійснення своєї діяльності клубу угорсько-мовних пенсіонерів «Життя рокам».

Михайло Бойчук порушив питанням стосовно незгоди місцевих жителів с.Нижня Апша із рішенням Хустського райсуду, який дозволив випустити підозрюваного у жорстокому вбивстві свого однокласника з-під варти під домашній арешт. Тепер люди  перекривають трасу Мукачево – Рогатин, вимагаючи апеляцію. Геннадій Москаль відразу скерував прохання депутата подати на апеляцію до присутнього прокурора області.

Петро Добромільський просив включити у протипаводкові заходи відповідної Комплексної програми Іршавщину в цілому та відновлення дамби в урочищі «Заріно», що в   м. Іршаві. Оскільки Іршавщина  регулярно потерпає від великої води. Також вніс ініціативу забезпечити онлайн-трансляцію пленарних засідань облради, яку підтримали обранці.

Відтак депутати майже одноголосно схвалили Звіт голови  Закарпатської обласної ради  та блочним голосуванням підтримали  нові програми на 2019 рік,  внесли зміни до діючих.

Жваво обговоривши  обласний бюджет на 2019 рік, внесли  корективи, висловили побажання. Серед яких - ініціатива Петра Добромільського: «вирішення питань фінансування всіх  інфраструктурних об’єктів краю  у міжсесійних період  узгоджувати із профільною комісією». Були й інші слушні пропозиції.

У підсумку депутати затвердили обласний бюджет на 2019 рік  та низку звернень до вищих органів державної влади.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, сьогодн ж депутати Ужгорода прийняли бюджет міста на 2019-ий рік.

13 грудня 2018р.

Теги: сесія, облрада

Коментарі

Бабай 2018-12-14 / 12:09:52
Ледида доспівує лебедину пісню. Після того як повністю ліг під Москаля і регіоналам він не потрібен буде. Старий трухлявий пень. Тоже мені спортсмен. Все що зараз накраде після виборів буде віддавати або лікарям або правоохоронцям. Досить було...

====== 2018-12-14 / 10:21:50
ЧУДЕСА!Волод.Паульо-мукач.рекетира,бандита з большой дороги-наогродили грамотою почесною-Закарпат.ОДА-чоловік мав срок мотати.Далі Ледіда міліардер (скорше підпольний?)-йому ще допомогу для його бізнесу-спорт.команди,спортзали тенувальні,готелі і вся інфраструктра до цього всього..А коли інвалідам,дітям з бідних сімей,бідним пенсіонерам-буде допомога?Дали йому НА ВИБОРИ-ПИШЕ п.Баранюк-наш обл.депутат та значить Обл.рада депутатівЗакарпаття-в основному,втихаря?-ставить на ОППОблок (донецькі,бувші регіонали,шо накралися, організували війну на Сході і тихо замаскувалися ,сидять-і доять державу,бюджет),а Ви НАРОД..

Баранюк 2018-12-13 / 20:05:17
Ледиді гроші виділили на спорт бо у нього вибори на носі.

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини