Скасовано незаконну перереєстрацію Почаївської Лаври на УПЦ МП

Комісія Міністерства юстиції за скаргою Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Ситуацію прокоментувала перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

"Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією "Почаївська Свято-Успенська Лавра". Відповідний наказ Мін’юсту було підписано сьогодні (23 листопада – ред.)", - розповіла Сукманова.

За її словами, члени комісії дійшли висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного  корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства.

"Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно", - зазначила перший заступник міністра юстиції.

Як повідомлялося раніше,13 листопада, споруди Почаївської лаври, які перебувають у державній власності, передали в оренду Московському патріархату аж до 2052 року рішенням реєстратора. Два великі собори, монастирські келії, архієрейський будинок – загалом шість споруд лаври, площею більше як 7 тисяч квадратних метрів.

В 2003 році, за часів прем’єра Віктора Януковича, споруди Почаївської Лаври були вилучені зі складу Кременецько-Почаївського заповідника. І лише у 2018 році Міністерство культури доручило державному заповіднику їх повернути. Заповідник першим звернувся до реєстратора з претензією на споруди Лаври, але святині дісталися Московському патріархату.

У зв’язку з цим представник Міністерства культури, права та інтереси якого було порушено, оскаржив до Міністерства юстиції незаконні дії державного реєстратора.

23 листопада 2018р.

Теги: лавра, УПЦ МП

Коментарі

Міша 2018-11-25 / 14:22:22


Тролінг і перехід на особистості коментаторів. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Степан Крук 2018-11-25 / 13:27:04
"Церква особливого призначення" ГРУ-ФСБ буде знищена на території суверенної Незалежної України!

Степан Крук 2018-11-25 / 13:22:20
На комуністичному мітингу в Новочеркаську старий піп Володимир видав таке: " Для того, щоб ми навчались у Духовній семинарії, нас відзивали з фронту! Ми до сих пір вдячні Комуністичній партії за це! І тому навчання в семинарії сприймали як фронтове завдання. Ми так і називали себе – церковні комуністи!". Отцы святые воевали???

Степан Крук -філарету 2018-11-25 / 13:04:38
Боже, хорони Українську помісну ПРАВОСЛАВНУ церкву! "Агенте філарет" не старайся - зарплати з рашки не буде - санкції! Все награбоване комуністично-сталінським московським патріархатом доведеться повернути!

філарет 2018-11-25 / 12:34:26


Коментар видалено. Адмін


до-Степан Крук 2018-11-25 / 12:29:23
Чуствую..шо точно буде"розцибулювання"укр.церкви.Як тіки буде Томос і НАШІ(Україна)почнуть давити на церкви Московського Патріархату-почнуться масові і серйозні провакації маскалів і рос.спецслужб в Україні, якщо не більше?-можливо?...масовий супротив,безпорядки сепарів на Україні, можливо поодинокі (десь на Сході Укр)збройні опори шоб в них в Україні не відбирали церков москов.патріархату.Все це-НА РЕЛІГІЙНІЙ ПОЧВІ!Ще СВОЇ БАРИГИ,чиновники МІШАЮТЬ.От і буде тоді "розцибулювання" церкви в Укр...Все сложно,БЕЗПОРЯДОК!.НО думаю УКРАЇНА-ненька ВИТРИМАЄ!

Степан Крук -барига 2018-11-25 / 08:59:53


Угу!

Попередній коментар видалено через хамство. Адмін


Степан Крук 2018-11-24 / 20:59:49
Після офіційного отримання ТОМОСУ розпочнеться тотальне "розцибулювання" українських храмів

Степан Крук 2018-11-24 / 20:56:47
У Закарпатті московські попи захоплювали переважно храми УГКЦ.17 березня 1945 р. Й. Сталін особисто схвалив письмові пропозиції щодо ліквідації УГКЦ за допомогою переведення її під юрисдикцію Московського патріархату. Божа заповідь "Не укради" для московського патріархату - порожній звук. Злодії, блін!Рейдери в рясах... А храми доведеться повернути!!!

Степан Крук 2018-11-24 / 17:52:41
Вся верхушка московського патріархату - це агенти У КГБ-ФСБ. В 1991 році викриті архівні документи. Для прикладу:Раскрита агентурная кличка церковного агента КГБ – «Аббат». Ця кличка належить Високопреосвященному Пітириму, Митрополиту Волоколамському і Юрєвскому. "Агент Антонов" - Метрополит Кивський Філарет (Денисенко), "агент Адамант" - митрополит Ювіналій (Поярков), бувший представник московського патріархату в США Климент (зараз Калужський) - агент "Топаз", митрополит Воронежський Мефодій до недавна ховався за кличкою «Павел», митрополит Філарет Мінський – «Островський», покійний митрополит Никодим Ротов – «Святослав», а патріарх Алексій II – «Дроздов»...Зрозуміло, що весь список в коменті не поміститься. А які кликухи мають у ФСБ московські попи в Закарпатті??? Можливо "Йончі", "Мигаль", "Фатьов", "Рендешний", "Шіковний", "Шміргиль", "Біглязь"...???

українець 2018-11-24 / 17:45:38
"Нет в этом мире мельче, сволочнее и хамовитее особи, чем кацап. Рождённый в нацистской стране, вскормленный пропагандой нацизма, - этот ублюдок никогда не станет Человеком. У его страны нет друзей - либо холуи, либо враги. Его страна способна только угрожать, унижать и убивать. И за сохранение этого статуса Рассеей рядовой кацап готов пожертвовать собственной жизнью, жизнями своих родителей и детей, качеством жизни собственного народа. Воистину: кацапы - звери. Лютые, кровожадные, но... смертные". - А. Солженицин.

Степан Крук 2018-11-24 / 16:53:20
А чи знаєте ви, що РПЦ МП (звісно, і сам московський патріархат) створив Й. Сталін 4 вересня 1943 року на базі "сергіанського оскола". До того церква мала іншу назву та підпорядкування. Сталін змінив і сам титул намісника: замість "всія Росія" на "всія Русь". Виходить, що та церква не материнська, а "батьківська".

Степан Крук 2018-11-24 / 16:27:42
Почаївський монастир - ісконно українська святиня! В 1830 році російські солдати (москалі по-шевченківськи) знищили українських монахів-василианів та впустили в лавру московських попів. Прийшов час відновити історичну справедливість і повернути лавру українській КАНОНІЧНІЙ помісній православній церкві. А московських попів потрібно накопкати в задницю і вигнати не тільки з лаври, але й з України! Московські попи - це рашенрейх у мініатюрі, шайка злодів. Поки руські царі та генсеки із президентами крали Кубань, Курили, Пелау (Балтійськ) Кёнісберг (Калінінград),території Фінляндії, московські попи крали храми та лаври. Мразі!

ГєГєГє 2018-11-24 / 11:51:16
НЕТ-ПРОСТО там наші укри-шефи хочуть можливо? спровоціровати.. шось типу?-шоб маскалі вмішалися у нас в Укр на ЗАХИСТ Церкви МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини