Голова сільради на Рахівщині намагався підкупити прикордонника (ФОТО, ВІДЕО)

Ділянка державного кордону з Румунією у межах Закарпатської області залишається найактивнішою щодо спроб незаконного переміщення тютюнових виробів.

Голова сільради на Рахівщині намагався підкупити прикордонника (ФОТО, ВІДЕО)

Заходи з посилення охорони державного кордону, які проводять підрозділи Мукачівського прикордонного загону, викликають серйозне занепокоєння у контрабандистів щодо можливості ведення їх незаконного бізнесу. Замість припинення незаконних оборудок, місцеві ділки намагаються схилити на свій бік охоронців кордону, втім, безрезультатно.

У відповідь на спробу підкупити прикордонника відділу прикордонної служби «Ділове», спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої безпеки по Мукачівському прикордонному загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби України, слідчих Управління СБУ у Закарпатській області та прокурорів військової прокуратури Ужгородського гарнізону, затримано на гарячому голову сільської ради одного з прикордонних населених пунктів Рахівського району у момент передачі військовослужбовцю 500 доларів США.

За вказану суму 48-річний житель Рахівського району Закарпаття очікував дозволу від прикордонного наряду на незаконне переміщення через річку Тиса, по якій проходить державний кордон, партії тютюнових виробів до Румунії. Від вчинення правопорушення голову сільради не застерегли навіть трагічні події минулого тижня, коли внаслідок наїзду автомобіля під час затримання групи контрабандистів на державному кордоні загинув начальник відділу прикордонної служби «Ділове» Вадим Березенський.

Заходи з викриття хабародавця проводилися у рамках кримінального провадження, розпочатого за заявою військовослужбовця прикордонного загону, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального Кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Також попередньо встановлено, що затриманий тісно контактував з угрупованням, чиї дії призвели до смерті прикордонника Вадима Березенського. Крім того, йому могла належала частина тютюнових виробів, затримана того дня.

Оперативні підрозділи Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби у взаємодії з іншими правоохоронними органами і надалі будуть проводити системні заходи з протидії втягування прикордонників у протиправну діяльність на державному кордоні.

22 листопада 2018р.

Теги: сільрада, голова, хабар, прикордонник

Коментарі

До контрабандістів 2018-11-24 / 21:00:08
Ви за**али вже із своїми цигариками, робите та робіт а не ***ньов страдайте, за останні 2 роки у рахівському р-н три гучні вбивства і всюди контрабандісти, чогось 10 років назад такої ***ні не було, а робили і заробляли тоже.

... 2018-11-24 / 10:30:00
В того пана такі вислови, і не змістовність, шо я мало шо з того зрозумів шо він пише. ( напевне якраз таки під чимось) Одне зрозуміло шо прикриває тих всіх виродків, які не дають мирним жителям спокійно себе почувати у себе вдома. Я був би дуже радий, якшоб його вичислили тут і теж провірили)

місеі 2018-11-24 / 09:38:16
надіємось що влада нарешті зробить порядок

лось 2018-11-24 / 09:32:58
Тому і так хвилюється бо робити не хоче, подивіться які в цього пана вислови яка агресія що можна чекати від таких людей якщо щьось іде не поїх плану

... 2018-11-24 / 07:06:09
Мда, ти був на моєму місці? Не був. То неможеш за мене говорити. Пишеш якусь хрень. І я не про робочих, котрі роблять, а тих на кого роблять такі лохи як ти. Ідіть на заробітки, спробуйте як заробляються чесні гроші.

закарпатець 2018-11-24 / 06:41:28
до до...

Про що ти грузиш, лошара? Яка наркота, чи взагалі любий "дим" чи п'янка серед хлопців, що носять по горах мішки на своєму горбові?
Так там така фізуха, козле, що любий з них хоч завтра без підготовки, як тибетський шерп, бігом забіжить на Еверест та збіжить з нього...
Які, на ..., бари, коли по ночі по горам бігати кілометри?

Про що ти чешеш, голубе? - Такий з тебе "рахівський заробітчанин", як з мене балерина...
Сидить контрік по ночі та плете під простяка х..ню в неті на лоха)))

до ... 2018-11-23 / 21:55:24


Я знаю шо я пишу. Бо я сам живу між цим, простий смертний, їжджу на заробітки. Роблю важко з лопатою. Так чому ж контрабандист не піде на заробітки, Якшо ти такий розумний їх захищаєш, чому не піде робити і заробляти чесні гроші, а я скажу, бо він **ав. А я приїжджаю додому а ці майже всі хлопці під наркотою, ходять майже в кожному селі (я про Рахівський р-н) в барі і всіх тримають у страху, просто з жінкою піти посидіти боїмося бо вони неадекватні неодноразово чіпляються до хлопців дівчат, а потім їм за це нічого ніхто... от зараз хоч шось почалося налаштовуватися то треба їх підтримати, а ти ****иш якусь дичь несуєсвітню


йосип 2018-11-23 / 21:22:29
Ане займатися контробандою

йосип 2018-11-23 / 21:15:35
У іншій державі за контробанду
у тюрму і надовго бо там діє закон там передбачено за такі дії кримінальна відповідальність і там ти невідкупишся ким ти би не був. А хто хоче працювати той находить роботу тільки то треба працюпрацю і вважко працювати

закарпатець 2018-11-23 / 20:13:09

Івлану

Контрабандисти по цілому світу то ті, що щось ВВОЗЯТЬ у свою країну, не сплативши податок чи заборонене.
Якщо вивозять із своєї країни не заборонене та й ще і оподатковане, то це громадяни роблять свій бізнес у іншій державі. І все.
А тепер, чоловіче, назви хоч одну країну ЄС, у якій охороняють чужий кордон від своїх громадян?

hucul 2018-11-23 / 18:59:40
Dajte poki Andrijevy, bo nema najlipshoho holovy i nebude.

Вуйко 2018-11-23 / 17:04:15
Я пiдтримую думку що це пiдстава так як на бiльше нашi правоохоронцi не здатнi! Навiть протокол правопорушення написати це для них вища математика!

Небайдужа 2018-11-23 / 15:45:44
Андрій Миколайович зробив для Ділового набагато більше, ніж попередні голови села, зібрані до купи. Але про це забули, як тільки він зробив одну помилку. Його не вибирали ні за яку "гречку" . Це було за власним бажанням громадян села Ділове. Я можу стверджувати на 1000% що більша половина села на боці Андрія Миколайовича. Він завжди намагався приділити увагу всім, хто звертався до нього з проханням про допомогу.

Івлан 2018-11-23 / 14:23:57
Контробандистів вигороджують тільки співучасники, а не чесні, прості люди які до конробанди не мають діла

закарпатець 2018-11-23 / 13:51:43

...
Ти краще розкажи, розумнику, чому українці охороняють кордон від своїх громадян?
Може румуни, мадяри чи словаки так само роблять і не пускають своїх громадян до нас?

закарпатець 2018-11-23 / 13:48:28

до ...

Ти про закон, "який ніхто не відміняв", Порошенко з Москальом розкажи. - Навести приклади, де вони начхали на закон? Чи сам в курсі?
Ти, чоловіче, краще розкажи, як простим хлопцям у рахівських чи березнянських горах жити, де і як заробляти на життя?
Жити в Ужгороді і повчати горян закону з голою ж...ю, це знаєш, як називається?
Тому ліпше заткайся і не лізь до людей, про життя яких ти ні х... не тямиш.
Якщо тобі, звісно, тобі по посаді не положено писати правду сьогоднішнього убогого укр. життя, а треба зачісувати про "закон" Порошенка і Ко.

Тіса 2018-11-23 / 13:30:35
Такі хлопці опасні для влади, бо много лююдей їх уважає. Коли всі разом ще май опасно. Тепер перед виборами треба аби ся бояли і правильно голосували, но і бабки аби давали, а не хотят будемо тіпа ловити.

Діловчанка 2018-11-23 / 12:51:30
Ніяку "гречку" на виборах ніхто не давав і не брав. Обрали люди голову свідомо і без підкупу. І свої обов'язки він виконував дуже добре, краще ніж всі попередні разом взяті. Ми любимо і поважаємо свого керівника. Прикордонники хай із себе почнуть. Якщо "чесні" дуже були б, то ніхто б їм того хабара не давав.

... 2018-11-23 / 11:52:57
Закон ніхто не відміняв! Хлопці молодці, бо ще би трохи і ті контрабандисти на голов вилізли, і так рахують себе авторитетами, простих людей тримають у страху, бо їм все зійде з рук.Так би всіх тих «авторитетів»половили і вже би і спалося спокійніше.

Семечкін 2018-11-23 / 11:41:42
І що му зроблять?Пару днів і все успокоїться."Амеріканскіє бабкі"рішают усьо.)))Стидав би ся.Із за нього пацана завалили того тижня, а сись ублюдок ізась рулить.Подивимося на результат шановні наші органи.

НОВИНИ: Кримінал

01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
» Всі новини