Керівництво Хустської райради приховує власну зарплату (ФОТО)

12 жовтня до Хустської районної ради журналістом місцевого видання Станіславом Данком був поданий інформаційний запит щодо надання інформації про виплати заробітної плати голові Хустської районної ради та його заступникам.

Керівництво Хустської райради приховує власну зарплату (ФОТО)

Журналіст "Карпатського вісника" цікавився зарплатнею чиновників із січня 2018 року по теперішній час в розрізі – основна заробітна плата, премія, матеріальна допомога та надбавки. 

Однак, всупереч Законам України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», якими чітко визначено, що не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, голова Хустської районної ради Юрій Іванчо не надав запитувані інформацію. Його відповідь від 19 жовтня 2018 року містила зовсім інші дані – про структуру заробітної плати, однак не про фактично отримані (нараховані) суми виплат премій, матеріальної допомоги та надбавок голові Хустської районної ради Юрія Іванчо і його заступника Михайла Калинича.

Тому постає логічне питання, які суми коштів отримала в цьому році обрана влада Хустського району, якщо так ретельно її приховує від громадськості, зокрема журналістів. Ймовірною причиною може бути банальна спроба уникнути громадського осуду, оскільки широкого суспільного та медійного резонансу набули тогорічні скандальні події із невиплатою заробітної плати технічним працівникам районної освіти. Так, як зазначає громадський правозахисник Віталій Грегор, на Хустщині працівники райосвіти не отримували взагалі зарплати протягом трьох місяців 2017 року, а свою мінімальну зарплатню за грудень 2017 р. отримали лише наприкінці лютого 2018 року. Натомість, згідно зарплатних відомостей, оприлюднених правозахисником, голова ради Юрій Іванчо отримав за грудень 2017 року зарплату з матеріальною допомогою і надбавками понад 50 тис. грн., а його заступник Михайло Калинич – понад 45 тис. грн. Це зокрема, стало однієї із підстав для відкриття кримінального провадження Хустським відділом поліції, досудове розслідування в якому триває досі.

Водночас ненадання запитуваної інформації Кримінальним кодексом України класифікується як перешкоджання законній професійній діяльності журналіста (стаття 171). Тому ще 31 жовтня Станіслав Данко подав до закарпатської поліції відповідну заяву про кримінальне правопорушення. Однак обласна поліція не зареєструвала відповідну заяву в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, порушивши вимоги статті 214 Кримінально-процесуального кодексу.

Відповідно, не погодившись із такою суперечливою бездіяльністю правоохоронців, журналіст подав відповідну скаргу до Ужгородського міськрайонного суду із проханням визнати протиправною бездіяльність начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Анатолія Шкирти та зобов’язати його внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розгляд цієї скарги відбудеться під головуванням ужгородського судді Олени Тхір в п’ятницю, 9 листопада, о 9:00.

Карпатський вісник

07 листопада 2018р.

Теги: зарплата, керівництво

Коментарі

справедливість 2018-11-08 / 06:51:14
Читаю Майдан та Майдан. А чого гандони які були на майдані тепер не їдуть на Майдан. Тварі вони усі. Кажуть зробили революцію гідності за бабки Америки. Коли чую що Янукович вкрав коли тікав то смішно стає. От ці тварі крадуть і все спокійно. При Януковичу був лікар ПІ зі Львівщини то його посадили у вязницю. А при цих паскудах навколо одні лікарі ПІ і "ЖИТТЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ".

Вуву 2018-11-07 / 23:23:10
100% . Просто так долею склалося що хустяни першими "засвітилися" ... А по інших районах роблять свою темну справу більш обережніше ... Тому все виглядає тихо і спокійно.
В тому році був скандал в міськраді берегова з одною фіфою ... Яка дерибанила земельні ділянки і отримувпла премійі по 30.000 .
Де результати по тих кримінальних оборудках. Бабак далі сидить в свойій норі ... Тбт. В кабінеті як нівчому не бувало .
А насправді ... Суди захищають злодіів і бариг як і до майдану.
Рішення ужгородського суду по справі "носатого конха" ... Тому підтвердження.
ФАРС ІЗ ПЕРЕАТИСТАЦІЄЮ ФОЗИКОШКИ . ТАК САМО.
Тепер бачимо як крутять справою по хутівських "КЕРОВНИКАХ".
Луценко (з) Юга ... Вже заздалегіть хоче зробити ноги ... Щоб за пів року всі забули про його подвиги на посаді ГЕН ПГОКУГОГА . Сина Авакяна в кримінальній справі визнали не винним.
То чого дивуватись що не будуть красти ... Поки при владі на кріслі з гетьманською булавою сидить вальцман.?

іван 2018-11-07 / 21:45:53
то лише зарплати під 100 тисяч гривень, а ще скільки заробляють на різних темах відкатів, подяк, Ото прийшла чесна влада після майдану. А з другого боку, хлопці дивляться на мільйонні преміі в Нафтогазі, виконавчій службі, судах та чому би собі не виписати Європейську зарплату при пенсіі пересічного украінця в 1500 грн. Догаздувалися, немає елементарноі справедливості. Іще, впевнений, що схожа ситуація в більшості міських і районних рад області.

Віталій Грегор 2018-11-07 / 20:38:51
#Хустщина і довго ви будете терпіти цю владу бариг?? Свою зарплату вони приховують, бо там напевно кругленькі цифри, а вам за цей місяць не планують давати взагалі !!
Планована заборгованість торкнется біля 12-14 сільрад, але ви можете і далі терпіти, як терпіли освітяни і медики того року 3 місяці та слухати далі казки про те, як миші з'їли ваші ж гроші

Цікаво скільки ж отримує ця влада бариг коштів, що так ретельно її приховує від людей - 50, 70, 100 тис. на місяць (того року було 50 000), як ви видумаєте Хустщина ?!

До слова, процесуальне керівництво поліції - Прокуратура Закарпатської області на своєму оф.сайті заявляла, що «захист професійної діяльності журналістів у всьому світі є головною ознакою цивілізованості та демократичності країни. Лише тоді, коли представник мас-медіа відчуває себе захищеним, можна говорити про реальну свободу слова в державі». Однак, на жаль, як бачимо подібні публічні заяви на офіційних сайтах правоохоронних органів #Закарпаття мають більше декларативний характер, ніж практичне застосування.

Вуву 2018-11-07 / 20:08:18
Все правильно ... Особливо в теперішній час повинен бути контроль за владою. Інакше корупцію у владних кабінетах не подолати.

Зовдун 2018-11-07 / 20:03:15
Гроші люблят тишину

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини