Фахівці з’ясовують обставини двох резонансних випадків із пацієнтами медзакладів на Закарпатті

Медична рада Закарпатської обласної дитячої клінічної лікарні (ОДКЛ) проводить вивчення обставин і причин смерті 12-річного мешканця с. Страбичова Мукачівського району, якого було госпіталізовано з діагнозом кір.

На сьогодні фахівці очікують на результати судово-медичної експертизи та всіх лабораторних досліджень і вивчають первинну медичну документацію щодо пацієнта. За попередньою інформацією спеціалістів ОДКЛ, зі слів родичів дитини, померлий хлопчик не був щеплений від кору. Проте, за інформацією Закарпатського обласного лабораторного Центру МОЗ України, які проводять у відповідності до чинних нормативних документів епідеміологічне розслідування випадку, дитина була щеплена одноразово у 2007 році, тобто, отримала вакцинацію. Відтак має бути встановлену причину, з якої дитина не була ревакцинована у віці 6 років.

Буде досліджено та дано оцінку якості наданих медичних послуг у догоспітальний та госпітальний періоди. Результати роботи медичної ради передадуть на розгляд комісії обласного департаменту охорони здоров’я, і якщо однією з причин смерті дитини виявиться неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками, то, керуючись діючим законодавством, буде негайно ухвалено відповідні рішення.

Понад рік українські медики намагаються подолати та мінімізувати наслідки епідемії кору в країні. В області протягом 2018 року вже зафіксовано 3333 випадки захворювання на кір, більшість захворілих – це діти. Щодо лікування захворювання, то існують відповідні національні протоколи, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я. Ці нормативні документи регламентують дії лікарів у випадку виявлення кору у пацієнта. Водночас, не існує конкретного препарату, який здатен убити вірус кору, а єдиним профілактичним заходом у світі визнано щеплення.

На сьогодні у відкритому доступі у всіх медичних закладах є календар щеплень, область повністю забезпечені якісними препаратами для вакцинації населення, зокрема від кору. 

Окрім того, в області створено комісію для розслідування ще одного резонансного випадку, який мав місце в Ужгородській районній лікарні. Йдеться про інцидент із пацієнтом лікаря-стоматолога, де медик начебто забув у горлі дитини елемент медичного інструменту. Випадок досліджують фахівці, і за підсумками роботи комісії будуть ухвалені відповідні управлінсько-дисциплінарні рішення.

31 жовтня 2018р.

Теги: мелзаклади, перевірка

Коментарі

Яяя 2018-11-01 / 08:34:17
Найби всі нещеплені далбайоби виздихали щоб не розносили гавна всякого
Пс 1 щеплення можуть батьки ті собі забити В очко і запалити

Степан Крук -до речниці департаменту охорони здоровя 2018-10-31 / 20:41:39
"На сьогодні у відкритому доступі у всіх медичних закладах є календар щеплень, область повністю забезпечені якісними препаратами для вакцинації населення, зокрема від кору". Що означає "у вільному доступі є календар щеплень"? Шановна пані! Хочу Вам повідомити, що календарний графік щеплень існує для лікарів, а не для пацієнтів. Саме лікарі повинні відслідковувати щеплення кожного пацієнта, котрий прикріплений за конкретною амбулаторією сімейної медицини і запрошувати його на вакцинацію. Не плутайте календарь щеплень із церковним календарем!!!

Степан Крук 2018-10-31 / 17:42:13
На додаток. Не здивуюся, якщо на паталогоанатомічному вскритті паталогоанатоми "знайдуть" вроджену патологію серця несумісну із життям. Спишуть!

Степан Крук 2018-10-31 / 17:35:38
Чистої води окозамилення із метою відвести суспільний резонанс від себе любимих. Яка ще медрада обласної дитячої лікарні? Самі напартачили,самі будуть і розстежувати? Медраду очолить Шніцер, котрий публічно збрехав, що дитина до поступлення в стаціонар за допомогою не зверталася. І це при тому, що до того тиждень дитину лікував лікар обласної дитлікарні, тої самої лікарні, котру очолює Шніцер. Шніцер збрехав на камеру, що дитина не була щеплена від кору (натяк, що самі батьки й винуваті), виявляється, що дитина щеплена, але не ревакцинована. І зараз ця "медрада" повинна встановити істину? Пане Маркович! Хитрий ти мужик! Ти що не знаєш, що в таких випадках створюється наказом департаменту охорони здоровя ОДА комісія, котра і повинна розслідувати трагедію. Бо медрада таких повноважень не має, а з огляду на порушення карної справи рішення медради не мають навіть дорадчої сили. Але ситуація дуже показова - керівництву закарпатською медициною істина не потрібна, вони не будуть рубати сук на якому сидять і звичайно, що ніхто покараний не буде...

Вуву 2018-10-31 / 15:27:59
Позбавити ліцензійі на стоматологічні послуги .
Змусити пройти медатестацію на компютері. Непройшов. Йди працювати на іншу роботу.

Loci 2018-10-31 / 14:20:47


Латиніка. Коментар видалено. Адмін


Гиндя 2018-10-31 / 14:01:35
Забув голку в горлі-на 2-3 роки лишити ліцензії і заставити його робити ці 2-3 роки серед.медич.персоналом-тоб-то з пониженням,а не лікарем-стамат..!Людина-хлопчик-міг же померти з-за халатності такого РВАЧА-врача

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини