Близько тисячі учасників долучилися до акції протесту профспілок в Ужгороді (ФОТО)

Попереджувальна акція протесту профспілок Закарпаття розпочалася в трудових колективах в містах і районах.

Близько тисячі учасників долучилися до акції протесту профспілок в Ужгороді (ФОТО)

У день акції голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько зустрівся з головою облдержадміністрації Геннадієм Москалем, ознайомивши його з метою, завданнями та вимогами акції. Для отримання міжнародної підтримки були надіслані листи профспілкам сусідніх країн - Словаччини, Румунії, Угорщини, Польщі.

Заключний етап акції відбувся в центрі міста Ужгорода – на площі Театральній, де зібралося близько тисячі учасників – профактивістів, представників громадських організацій, що підтримують профспілки, мешканців обласного центру.  Біля пішохідного  мосту було облаштовано намет із символікою профспілок, де усі бажаючі могли отримати звернення учасників акції з вимогами профспілок 

Площа Театральна замайоріла прапорами Федерації профспілок України та Державними прапорами України. В руках учасників акції гасла: «Усім педагогічним працівникам – рівні умови праці», «Ні! – ліквідації медичних закладів! «Ні! – звільненню медичних працівників!», «Ні! – збагаченню нафтових і газових олігархів – за рахунок працівників культури!», «Субвенцію і дотацію – на оплату праці освітянам!», «Ні!! - медичним реформам за рахунок медиків!», «СТОП! – вірусу свавілля!» та інші. На відкритті акції прозвучав Гімн Федерації профспілок України. 

Як наголосив під часвиступу голова облпрофради Володимир Фленько, профспілки обурені різким погіршенням життєвого рівня населення, урядовими рішеннями про підвищення цін на природній газ на вимогу МВФ, тарифів на електроенергію, водо – і теплопостачання, житлово – комунальні послуги. «Пробуксовують» урядові реформи в охороні здоров’я, освіті,  пенсійному забезпеченні. Країну охопила корупція, масовим стала рейдерство через суди. Зокрема, намагаючись отримати будівлю профспілок на площі Народній, 5, Закарпатський обласний окружний адміністративний суд приховав той факт, що у 2011 році згідно розпорядження Кабінету Міністрів України йому вже було передано в оперативне управління триповерхову будівлю по вулиці Другетів, 91 корисною площею понад 2 тисячі квадратних метрів. 

У сьогоднішній складній ситуації профспілки налаштовані рішуче, і якщо уряд не дослухається до їх вимог  - розпочнеться масовий  збір підписів щодо недовіри йому, зазначалося у листівці до акції протесту.  

На зібранні було прийнято звернення учасників акції, яке надіслано Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, роботодавцям. 

 

Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

10 жовтня 2018р.

Теги: протест, акція, профспілки

Коментарі

до земляка 2018-10-11 / 09:53:43
Земляк!Соласен 100%.ФЛЕНЬКО-гол.Закарпат.обл.просспілки-ЗДАВ ВС шо мож ІПРИМІЩЕННЯ будівліОблпрофРади-В ОРЕНДУ-шоб собі ЛІЧНО чим більше ГРОШЕЙ..Такі вони всі там профспілкові ЗАХИСНИКИ!ЗДАТИ в ОРЕНДУ ПРИМІЩЕННЯ будівлі-ЯКА ТОБІНЕ НАЛЕЖИТЬ-ЖАДІБНІСТЬ! Такий був і поперед. Голова ОблпрофРади -КорольІ.І А ще-Голова обкому профспілки прац.культури Товтин-ТО ВЗАГАЛІ-НЕМА ДЕ КЛЕЙМА СТАВИТИ..вот такі наші профспілкові ЗАХИСНИКИ ТРУДЯЩИХ ЛЮДЕЙ!ГНАТИ к Чортовій матері ІХ із БУДІВЛІ(ЧУЖОЇ НЕ ЇХНЬОЇ БУДІВЛІ!)

Юрiй 2018-10-10 / 20:20:49
Згидний з усима комментариями.Там дийсно працюют сами пенсионерки и про захист интересив людей навить не йде мова.

земляк 2018-10-10 / 15:57:22
Профспілки України, про які пишете - це класична "школа комунізму": від "керівників" й до... методів "боротьби за народне щастя"!

Закарпатські ж профспілки просто... захищають НЕсвою будівлю на площі Народній в Ужгороді, яку їх заставили повернути громаді!

Натомість, будівлю крайового суду колишньої Підкарпатської Русі - комуністи в 1946 році забрали (й передали - кишеньковим "підшефним", нащадки яких воюють за квадратні метри!) через те, що для сталінських "трійок" такі приміщення були зайвими!

Для того, щоб перконатись, що й сучасним "захисникам трудящих" - вищевказана будівля потрібна лише з метою "підтримки штанів" - пропоную чесним й компетентним журналістам звернути увагу не на пусті "попереджувальні мітинги", а на кількість орендарів, які орендною платою - утримують фленьків і Ко...

P.S. А ще туди, нужденні ходять в бударь, пардон, позаяк у "європейському" Ужгороді з останніми сутужно та й Петицію про "Спорудження мережі громадських вбиралень в Ужгороді" (https://e-dem.in.ua/uzhgorod/Petition/View/14) - місцеві жителі "маленького Парижу" не квапляться підписувати, позаяк справа копійкова а мороки зі спорудження мережі WC в обласному центрі - забагато, про що вже "знають" навіть місцеві: "журналісти", "активісти", "туризмологи" та інші "експерти"... на хлібах в Ужгородської міської Ради!

Степанови Крукови 2018-10-10 / 15:38:21
профсоюзи то відділ адміністрації, поступила команда, зробили акцію, то що працююча людина не може оплатити комунальні послуги, і просить субсидію, профсоюз не хвилюе,медики і вчителі, закликаю написати заяви про вихід із профсоюза, за що ви платите внески 5%вас ніхто не захищае.

онуфрій 2018-10-10 / 15:28:41
В керівництві Закарпатських профспілок працюют самі пенсіонери.В сі галузеві обкоми очолюют пензіяші.їм не до нас. А якщо є вакансія в апараті то влаштовують лиш родичів.

ужгородець 2018-10-10 / 15:07:43

Акція супер. Все по ділу.
Єдине, що мене "бентежить", це особа В.Фленька.
Ну, на його "порядності" клейма нема де ставити...
Ех, загубить цей "вождь" добру справу. Здасть, як завжди, з потрохами...

Степан Крук 2018-10-10 / 13:39:35
Акцію підтримую, вимоги справедливі! Сама акція не є піар-акцією партійних організацій на порозі виборів. Однак маю зауваження: Катастрофа у соціальній сфері появилася не сьогодні, проблема дуже задавнена. Чому мовчали профспілки? Чому закарпатська федерація ЖОДНОГО РАЗУ не підтримала активістів у їх справедливих поривах? Чому тільки тоді, коли закарпатським профспілкам влада наступила на хвіст ( відбирає у профспілок офісні приміщення)вони запротестували? Хотілося б також знати скільки працівників профспілка захистила від недобросовісного працедавця,як захищає вона наших громадян від долбаної "оптимізіції" (фактично це вульгарне скорочення фахівців у бюджетній сфері), як ця профспілка захищає право журналіста на його професійну діяльність. Щодо останнього: за останні роки десятки українських журналістів піддавалися фізичному насиллю тільки тому, що вони ЖУРНАЛІСТИ. Жодного разу Федерація профспілок України не відреагувала на ці злочини та не захистила професійну діяльність масмедійників. Ось і гадаю - акція дійсно має за мету стабілізацію цін на ЖКТ та підвищення рівня соціальних стандартів, чи є лише ширмою для профспілок у їхній боротьбі за будівлю??? Взувати топанки та йти на площу чи ні - я ще не вирішив!

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини